Фандъкова се съгласи: Палежът е умишлен, можел е да рани хора

44 пожарникари положиха клетва, кметът ги поздрави
10 юли 2017 12:33,
33
Фандъкова се съгласи: Палежът е умишлен, можел е да рани хора
Снимка: архив, Bulphoto

Очевидно умишлен акт е палежът на крана, който демонтира паметника "1300 години България". Хората, които са го замислили и провели, не са помислили за това, че при действията им е можело да пострадат граждани.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след приветственото й слово към 44-ма столични пожарникари при полагането им на клетва.

Още по темата
Йорданка Фандъкова допълни, че благодарение на бързата намеса на пожарната, огънят е бил загасен. Кметът на София каза още, че записи от камерите в парка на НДК са предоставени на разследването. Фандъкова заяви, че съоръжението е силно компрометирано и е изключено възстановяването му. "Групата, която протестира против демонтажа, да наберат средства, както е по правилник, за възстановяването му", препоръча тя, цитирана от БТА.

Кметът на София поздрави младите пожарникари, които положиха клетва. Тя заяви, че средно на ден 20-30 сигнала се обработват от столичната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението.

Фандъкова добави, че предизвикателствата в столичния град са огромни и заяви, че се подготвя предоставянето на още една сграда край Панчарево за пожарникарите, но трябва да се намерят средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата си ТИ
1
10
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Учителката-талибан от Самоков която руши културни паметници в София,сега цял свят ще научи за вас!Очаква ви вечен позор!