Новости от 21 век: Зареждаме смартфоните в столичните автобуси

Услугата ще е безплатна, ще се ползва по 20 линии
Обновена: 12 юли 2017 09:46 | 12 юли 2017 09:39,
17
Новости от 21 век: Зареждаме смартфоните в столичните автобуси
Снимка: Булфото, архив

Устройства за зареждане на мобилни телефони и лаптопи ще има наесен в част от автобусите на столичния градски транспорт.

“Предстои да инсталираме устройства за зареждане на мобилни телефони във всички нови автобуси, които купихме за градския транспорт в последните няколко години. Устройствата ще са тип USB и вероятно ще се монтират на вратите на автобусите. Искаме да направим още по-комфортно пътуването в градския транспорт. В много от автобусите има и безплатен Wi-Fi, така че докато сърфират в интернет, пътниците ще могат и да заредят мобилните си телефони”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев пред 24 часа.

Устройствата за зареждане ще са по 2 или 3 в автобус. Идеята е да има по едно на всяка врата. Всеки, който иска да ги ползва, ще трябва да включи кабела на телефона си към устройството.

Първият автобус със зарядни се очаква да бъде оборудван пилотно през август, уточниха от “Столичен автотранспорт”.

Безплатната услуга ще може да се ползва в поне 20 линии, сред които 102, 83, 120, 94, 213, 76, 72, 73, 74 и други, които се обслужват от нови автобуси.

Във всичките 236 машини, както и в 36 малко по-стари с марка “Мерцедес” има и безплатен интернет.

В процедурите за доставка на 120 газови автобуса и на 20 електрически, които ще обяви “Столичен автотранспорт”, ще има изискване возилата да са с фабрично поставени устройства за зареждане на мобилни телефони. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Ще си зареждаме телефоните,добре в нормалния свят това е ......, ХОРА БЕ КОЛКО ГОДИНИ ОЩЕ НИ ТРЯБВАТ,не ми се пише даже.
14
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 6 години
то това го има в голямата част на Европа, като основно е в ЖП транспорта!
13
0
 
11
 
! Отговори
Не искам зарядно в преди 6 години
автобуса , ИСКАМ РАБОТЕЩ КЛИМАТИК !
12
5
 
3
 
! Отговори
до номер 8 преди 6 години
Да ти се вдигне заплатата?Сама ли се вдига тази заплата?Какъв точно продукт произвеждаш с труда си, за да ти се вдигне заплатата?Потресаващо е как голяма част от българите нямат елементарни познания по икономика...После се чудим защо в България е рай за всякакви измамници, бързи кредити, кредитни карти и финансови пирамиди!
11
0
 
10
 
! Отговори
Ная преди 6 години
И ще стават боеве за зарядни. Някой тийнейджър ще пребие бабка, седнала на седалката със зарядно...
10
2
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 6 години
Aбе този 8,4 и тн. Като искаш протестирай си, защо крадеш не ми е ясно. Да не си съгласен с нещо и да искаш да го промениш, не означава да крадеш. В магазина ако хляба за 1 лв. ти е скъп, ще го вземеш ли без да го платиш, защо това да е различно от билета за извършена услуга.
9
1
 
8
 
! Отговори
Асан Жижигаса преди 6 години
Молим тъ кметичке,пускай и ф автобуса 79,там има много нужда...................
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземат да сложат климатици по-добре. Не може да се диша в тия скапани автобуси лятото. Да не се чудят защо повечето хора предпочитат да пътуват с кола.
7
8
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Не се гордея от мишки като тебе, които никога не протестират, а само се примиряват и се оставят да ги тъпчат. Няма да плащам неоправдано поскъпнала услуга, която не е подобрена по никакъв начин. Когато ми се вдигне заплатата с 60 процента, тогава ще почна да плащам 1.60. Ама вие сте ларж печалбари на 8 - 900 лева заплатка, плащайте, аз с моите 2 бона мизерни нямам намерение да пълня гушите на ЦГМ.
6
1
 
3
 
! Отговори
no. 4 преди 6 години
но. 4 е един Истински Българин. Сигурно много се гордее със себе си!
5
2
 
17
 
! Отговори
M преди 6 години
Някак си вратата на автобус ми се струва най-неподходящото място за зареждане на телефон. Поредната голяма недомислица.
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОлкото има Wi FI в автобусите, толко и това ще е активно като услуга! Затова НЕ дупча билети откакто повишиха цената на лев и шейсет! Само покорните душици и овцедушните послушковци перфорират ! Цял живот са ви стригали и цял живот ще ви стрижат! Роби сте вие, които купувате билетите! Заради такива като вас цялата държава е на тоя хал, никаква съпротива няма у вас, робската психика от турско робство се е запазила!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добра идея, но някак си имам подозрения, че в много кратко време устройствата и кабелите ще бъдат повредени от гения български технически.
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пудра за нищо! НАРОДА се чуди как да си поднови ЛИЧНИЯ, ФИРМЕНИЯ ТРАНСПОРТ С КОЙТО РАБОТИ.НЕКА СЕ ВГЛЕДАТ , КАКВИ субекти ПОЛЗВАТ МАСОВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ.Предимно празно и ФОРМАЛНО ходели на работа, пенсионери ДО ПАЗАР,
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ot 3 godini gi ima v Bangladesh....