"Младост" се похвали с най-голямо дарение от частна фирма

"Гаранти – Коза България" дава 367 719 лв. за училища
11 авг 2017 14:28,
25
"Младост" се похвали с най-голямо дарение от частна фирма
Снимка: архив Булфото

Район "Младост" се похвали с най-голямото дарение от частна фирма в София.

След продължили месеци преговори, с дейното посредничество и съдействие на кмета Десислава Иванчева и местната администрация, със свое решение Столичният общински съвет прие дарение на стойност 367 719 лв от "Гаранти – Коза България" ЕАД, съобщиха от кметството.

С парите ще бъдат ремонтирани и санирани няколко училища в района - 82 ОУ "Васил Априлов" в кв "Горубляне" и 118 СУ "Акад. Людмил Стоянов" в "Младост" 1.

"Гаранти – Коза България" ЕАД е фирмата, която има проекти за небостъргачи в "Младост" и на други места в София.

От района припомнят, че според пълния регистър на даренията в Столична община за последните 10 години са постъпили едва 4 дарения на стойност над 100 000 лв. Две от тях са с по-високи стойности от това за "Младост", но става въпрос за предоставяне на недвижими имоти.

Финализира се и дарение за цялостна подмяна на оградата на 125 СУ "Боян Пенев", предоставено от "Гаранти – Коза" ЕАД. То е на стойност 64 199 лв. и е второ по обем за годината.

От регистъра е видно, че и сред средните по стойност дарения, получени през тази година в София, отново "Младост" е сред получилите едно от най-големите. От месец януари в столицата са получени 3 на стойност над 15 000 лв.

Сред тях е това от "Капитал Форт" АД за изграждане на двойна детска площадка пред читалището в кв. "Горубляне". Стойността му е 19 920 лв, към които се прибавят още 3 400 лв., дадени от същата фирма за изработване на проекта.

На различни фази са дарения за ремонт и саниране на останалите училища в "Младост", за цялостно реновиране на детски площадки, за изграждане на фитнеси на открито, за продължаване на велоалеи и др.

"Някои от тях предстои да бъдат реализирани в най-кратък срок. С осъществяването им, ще продължи благоустрояването на квартал, а районът ще стане още по-категоричен лидер сред бенефициентите", се казва още в съобщението на община "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
tarbuh преди 6 години
Може и да е тъжно, че се прави цялото това нещо, но ако държавата си беше на мястото, вместо да купят две лимузини за милион и половина, можеха да санират училищата и да няма нужда от тези "дарения". Сами си правим всичко, после друг ни е виновен за ситуацията.
22
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Добри хора ,не искат нищо насреща.
21
0
 
4
 
! Отговори
старост преди 6 години
Ще перефразирам поговорка - не е *** да си лесно, пък и да се хвалиш с "постижение", и да си мислиш, че нещо си постигнал - не, просто си е проста тази женичка - пак гласувайте за нея
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква стана тя? Всичките еко бръщолевения на кметицата били за някой и друг лев
19
4
 
6
 
! Отговори
турци сте! преди 6 години
Турски квартал, с турски ресторант и турски небостъргач, а в междублоковото пространство дъни Орхан Мурад.
18
2
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Пряката връзка строеж-дарение ясно показва, че османската администрация извива ръце. Аз ще ти дам едно разрешенийце, ти пък ми свърши работата и ремонтирай три градинки, че да е доволен плебсът. Трагедия...Госпожа кметицата явно е постоплила отношения с Гаранти Коза, които ще стоят зад най-голямото застрояване в Младост. Браво.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубави зъбки зайо
16
0
 
6
 
! Отговори
Аз съм преди 6 години
....може да вдигнат и една джамийка ако искат- ще е супер.....в тясна връзка с европейските ценности и порядки
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛумница,за некви мижави 300000 лв.бави строеж за стотици милиони,поне да беше изкрънкала три милиона кукувицата.....Иначе турците за да получат още преди няколко години разрешение за строеж са дали много повече от 360000лв!!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До GramadareVВиж поста на Бабата!!! В потвърждение на твоите думи!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на рушвета вече дарение ли му казват ? парата е голяма сила !!!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плащат си за индулгенция, да им разрешат да строят небостъргачи.
11
3
 
18
 
! Отговори
Бабата преди 6 години
Голяма новина, няма що!!! И децата вече знаят за тези схеми с даренията. Дори в детските градини те принуждават да "правиш дарение" А Гаранти Коза така си осигурява зона за строителство "без конкуренти" Общината спира проенти на български фирми за да няма конкуренция турската "дарителка" Дупедавци бяхме преди дупедавци си останахме и сега. Никакво национално самъсъзнание и гордост, само лични интереси и корупционни схеми.Как ги изчислиха тези 367 719 лв. Стотинки няма ли?
10
0
 
23
 
! Отговори
GramadareV преди 6 години
Уважаеми, съграждани!Има една стара Българска поговорка която гласи следното:Безплатен обяд, няма! Или иначе казано, срещу тези 367719 стой апетитен имот които стойността му е в пъти по-голяма!
9
0
 
23
 
! Отговори
Alow преди 6 години
Аха легален подкуп.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаранти Коза платиха на Боко турнира по тенис, па един небостъргач няма да дигнат на центъра на Младост.Алоу, Руската учителка, отделяй Младост от София
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тоя небостъргач на мястото на Деница трябва цял Младост 6 да построят от Гаранти Коза, ама от къщички, мама им ***
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаранти коза е турска фирма - просто за справката !
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До едсфНали мръшляците искат да строят небостъргачи, как нема да правят дарения... и то тия дарения не са с техни пари...да си го взема под мишница ши*ания небостъргач и да си го носи у турция или от къде то е там..
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквито и "дарения" да правят , унищожиха най-хубавият квартал с тия 200 метрови "колове" - и функционално и архитектурно и като микросреда и микроклимат. абе как може да забиеш баш на кръстовището, ни в клин, ни в ръкав - 200 кула?! петър диков е за затвора! небостъргачи - на околовръстното или в близост до бизнес-зоните! къде ше ми забиваш "колове" в жилищна зона, която архитектурно и градоустройствено не е била проектирана за такива сгради за аутсорсинг-сгради за работни пчелички! :(((