Улични ремонти: Центърът на София блокиран, а и подстъпите към него

Най-страшно е в кв. "Овча купел" според шофьори
15 авг 2017 07:00, Елка Василева
51
Улични ремонти: Центърът на София блокиран, а и подстъпите към него
Снимка: БТА

София е в транспортен хаос, след като общината разкопа едновременно поне пет ключови булеварда. Въпреки че е лято, задръстванията са сериозни и в други части на столицата, пише „Сега“.

В разгара на лятото София е блокирана от ремонти и е непроходима. Само в центъра на града общината разкопа едновременно булевардите "Цариградско шосе", "Прага", "Патриарх Евтимий", "Драган Цанков", "Дондуков".

Подстъпите към центъра също са кошмар - реконструират се участъци от бул. "Асен Йорданов" при "Арена Армеец", "Сливница", "Тодор Каблешков" от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III", а кв. "Овча купел" е достъпен почти само по въздух заради разкопките на третия лъч на метрото.

Предстои пълно затваряне на "Граф Игнатиев". По "Бул. България" е затворена лента заради смяна на мантинелата, а предстоят още подобрения. Пътуването за летището с кола е изпитание заради строяща се отсечка на бул. "Брюксел".

Още по темата

Според кмета Йорданка Фандъкова ремонтът на 10 големи булеварда едновременно е голям успех. За жителите на града това е пълен кошмар, независимо че се случва през август, когато трафикът в града е най-малък заради отпуските. Едновременно с реконструкциите, които ще глътнат 70 млн. лв., вървят и разкопки на столичната "Топлофикация" и "Софийска вода".

"Цариградско шосе" от Плиска до Орлов мост е кошмар от петък вечерта и дори в неделя там задръстването беше голямо. По план адът трябва да продължи до 25 август.

Шофьорите от източните квартали са блокирани и по бул. "Драган Цанков" - там в ремонт също до 25 август е кръстовището при КАТ заради пешеходния мост при ул. "Николай Хайтов". Общината не даде обяснение защо затвори двата ключови булеварда едновременно.

В центъра разкопаният бул. "Дондуков" създава огромни проблеми и това ще е така чак до края на октомври. Нещата ставали бавно, тъй като първо се полага цимент, отгоре пясъчна основа и след това ще бъдат редени паветата.

До 15 септември ще е проблем минаването по бул. "Прага" между бул. "Пенчо Славейков" и Петте кьошета. Пак дотогава ще са затворени мостът "Чавдар" и бул. "Асен Йорданов". Вчера изтече срокът за ремонта на бул. "Шипченски проход" между ул. "Слатинска" и комплекс "Червено знаме", но нямаше информация дали колите минават свободно оттам. Ужас е и на бул. "Брюксел", където се строи нова връзка с летището и се бърза за европредседателството.

Според шофьори най-страшно е в кв. "Овча купел", където се работи на три фронта и е страшен шум и непроходимо. Ул. "Монтевидео" ще е в ремонт до края на октомври. Бул. "Линкълн" ще е затворен до края на 2019 г., докато се построи метрото. Най-рано ще е готово трамвайното трасе на "Овча купел" и "Борис III" - срокът е 15 септември.

За да е пълен кошмарът на софиянци, ремонти по мрежата на "Булгартрансгаз" ще обхванат западните квартали "Обеля", "Люлин", "Надежда" от 22 до 24 август, а след това и източните квартали от 30 август до 11 септември. Паралелно и "Софийска вода" копае на десетки места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Софияремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
26
 
! Отговори
... преди 6 години
Аз от колко месеци обяснявам, че новото архитектче има синдром на даун? Разправям аз, че *** заключва цели квартали като прави ремонтите. Може ли такъв *** да почне ремонт по всички булеварди водещи на изток от центъра. То от София няма излизане към Хемус. Ама било добре да се правят ремонти. Да бе добре е, лошо няма ама хайде направи единия после другия не всичко на куп. Ние да не летим бе ей уланколу !
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен17Метрото не спира навсякъде на хотел Плиска и на стадион Славия и вдигнаха цената на билета вместо да я свалят за ремонтите.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градът е малък и не може да издържи на все повече растящия трафик. Не може да се разшири заради Витоша а трябва да се изградят нови булеварди на втори етаж които ще поемат още коли.
13
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата грешка на Общината е, че не затвори целият център да си направи ремонтите на спокойствие. Орлов мост трябваше да е затворен за леки коли, само на градския транспорт да му се подосигури коридор. Абсолютно излишно е това струпване на автомобили там. Който кара личен автомобил може и по околовръстното да минава и от където си ще.
12
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орлов мост беше ремонтиран последно през 2007г. Ремонт на 10 години е нормално. Кога , ако не сега. През есента ли? И ДРУГО-ПО ЦЯЛ СВЯТ ДО ЦЕНТЪРА СЕ ПЪТУВА С ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ. ЗАЩО КАТО ИДВАТЕ ОТ МЛАДОСТ НЕ ПЪТУВАТЕ С МЕТРОТО,? В Лондон се плаща по 20 паунда за отиване до ситито-не месечно, а за всяко минаване. На орлов мост трябва да има каса-и който иска да мине от там да плаща по 40 лева. Къде по света се ходи до центъра с кола?
11
14
 
21
 
! Отговори
браво за ремонтите преди 6 години
Ремонтите са положителна новина. Това е обновяване, подобрение, развитие. Ако не се ремонтира, и пътищата са в разруха питате защо има дупки. Ако се ремонтира-защо се ремонтира. Няма угодия. Не може да има добри пътища без ремонти.Жалко,че ремонтите са толкова малко. В Редута чакаме от 40 години ремонт на улица Велчо Атанасов, пишем подписки, исканиия за ремонт, а ревльовците хленчат,че има ремонти при тях.Как да изчезнат дупките без ремонти. Има 3000 км улици-тоест ремонтите трябва да са повече
10
27
 
7
 
! Отговори
от провинцията преди 6 години
Абе кво ми занимавате с тоя скапан град всеки ден ? Нямате какво да пишете. Оправете си първо дизайна на тоя весник , че е отблъскващ, повече и по интересна информация пускайте. Я вижте вестник "блиц" какъв приятен и грабващ окото дизайн има и е наситен с новини.
9
3
 
7
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Добре де, ни моа да разбера - Графи Гнатиев нали щяха догодина да го правят? Тогава защо ще го затварат сега?!
8
4
 
16
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ама после пък ще е хубаво.Дано само не правим ремонт на ремонта след 1 година.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая си мисли, че София е Самоков.
6
4
 
17
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Аз стоях в задръстване в 12 вечерта на Цариградско шосе, не искам да знам какво е през деня! Луда работа.
5
15
 
23
 
! Отговори
Мандрахерц преди 6 години
Стига сте ревали, секо се качило на кола и мрънка, я се качвайте на адския или колело да ви видим. За 300 метра до магазина с кола... баба ви (пра)от село все на коли се е возила!
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувайте пак за ГЕРБ и ЕС пиячка в НДК
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г;асивайте пак за ГЕРБ и ЕС пиячка в НДК
2
2
 
26
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Днес изтича пусковият срок за булевард "Прага" , няма никакви изгледи скоро да бъде завършен.
1
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С умиление си спомням за Янчулев и дупките янчулевки... Южната дъга на околовръстното беше по една лента в посока, ама се стигаше за 15 минути от край до край на София... Това сегашното управление на столицата е неописуемо...