Другата седмица: Фандъкова глобява фирми за паянтови ремонти!?

През 2019 г. ще се разширява южната дъга от "Младост 4"
26 сеп 2017 19:00, Анисия Иванова
47
Другата седмица: Фандъкова глобява фирми за паянтови ремонти!?

В началото на следващата седмица кметът на София ще обяви договорите, които ще прекрати заради неизпълнение на текущи ремонти. Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че ще бъде безкомпромисно по изпълнението на договорите.

"Изцяло връщаме фирмата, която ремонтираше "Шипченски проход" за преработване на участъците, договорът, сключен с фирмата за булеварда, включва много по-голям участък, тази година ние реализираме само първия етап на стойност около 2,5 млн. лева, а не 8 милиона лева, както пишеше на много места. А това да не приемеш работа за тези пари, е доста сериозна санкция. Фирмата ще получи санкция от поне 130 хиляди лева, защото не мога да си представя, че трябва да върнем строителите 6 пъти за един тротоар", обясни Фандъкова.

"Контролът, който осъществяваме е ежедневен. В София се инвестират сериозни средства в много големи ремонти. Примерите за лоша работа или забавяне са изключително малко. 10 са огромните обекта", поясни тя.

о думите й до края на седмицата ще има резултат и в началото на следващата ще обяви договорите, които ще прекрати.

"Няма да са много, но няма и да са малко. На бул. "Прага" единствено ме ядосаха, че хората минават през прахоляка. Имат още срок, но все пак трябва да имат и отговорността, че могат и трябва да работят по-бързо и по-интензивно, не с двама души, а с няколко екипа", допълни Фандъкова.

Тя уточни, че за "Граф Игнатиев" се провежда обществена поръчка за избор на изпълнител и веднага щом като има избран такъв, ще направят графика по изпълнението на проекта.

"Продължаваме с ремонта на малките квартални улици и през следващата година", каза още кметът на форума "Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства".

Тя подчерта, че през следващата година в София се продължава с мащабната строителна програма.

Най-важният проект е столичното метро, кръстовищата на две места, мостовите съоръжения, 153 мостови съоръжения са реконструирани вече, коментира Фандъкова.

Тя посочи, че ще продължат с ремонта на малките улици в кварталите:  "Изградихме почти 90 нови детски градини, 3 училища, реконструкция на паркове, детски градини, над 100 км канализация, водопроводна мрежа. Без реконструкцията на бул. "Дондуков" не можехме да продължаваме да живеем в град, който претендира да бъде европейски".

Кметицата очаква в края на 2019 г. столичани да имат нови 12 км изградено метро.

"Тази година обновихме трамвайните линии на бул. "Овча купел" и "Дондуков". Догодина продължаваме с тези по бул. "Цар Борис III". По отношение на "Граф Игнатиев" имаме намерение да започнем час по-скоро. Там трябва да се подмени канализацията и едва след това настилки и трамвайната линия. Това ще е тежък обект", обясни Фандъкова.

Тя посочи, че ще продължат и с ремонтите на ВиК мрежата, но все още голямото строителство предстои през 2019 г. "Ще започнем реконструкцията на "Западен парк". Очакваме да започне разширението на южната дъга от "Младост 4“ до АМ "Тракия", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Това с глобяването е сол *** работа! Поради простата причина, че как можеш да глобиш сам себе си!!!??? Ясно е че "фирмите" които "ремонтират" са "наши" фирми! Ясно е, че някой от тях са основани месец 2 преди търга за ремонт! Ясно е, че идеята въобще не е била ремонт а е била да се ОТКРАДНАТ едни пари! Ясно е, че НЕКАДЪРНАТА кметица е в кюпа! И още нещо е ясно сега софиянци пак ще си ходят по "ремонтирани" улици с дупки с изпочупени бурдюри и др. но за смета на тоа щв са си платили за това!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шипченски проход го ремонтират цяло лято.с усмивка 500 метра за 2.5 млн лева.браво
41
1
 
6
 
! Отговори
София ... като преди 6 години
държавата - окрадена. Как да направят "избраните" фирми ремонт с 50, а дори и за 40 % от сумата ... другото за рушвети ... Жалко, много жалко! А родината ни е красива, София също...
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че ви крадат с УСМИВКА.Я вижте какви усмихнти симпатични хора ви крадат.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението се НАФЪНДЪЧИ.
38
1
 
17
 
! Отговори
haha преди 6 години
Що не каже две думи за Дондуков? Там ремонта е брутален.
37
1
 
15
 
! Отговори
cxzcxzcz преди 6 години
Фандъкова да види тротоара пред станция Дружба. Плочките са се нагънали и отдолу се вижда пясък.
36
3
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
По-голяма наглост от това,здраве му кажи.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма да са много, но няма и да са малко. На бул. "Прага" единствено ме ядосаха, че хората минават през прахоляка. Имат още срок, но все пак трябва да имат и отговорността, че могат и трябва да работят по-бързо и по-интензивно, не с двама души, а с няколко екипа", допълни Фандъкова."Така е като избирате ваши хора да вършат работата.
34
2
 
14
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
А ние ти се смеем от България за жалкия живот, който водиш в Германия и ти пожелаваме да си останеш там и никога повече да не видиш България на живо!!!
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провал след провал, една работа като хората не можете да свършите, Фандък.
32
1
 
19
 
! Отговори
дид преди 6 години
Ще има налагане на закона в пълната си строгост: ще има тежки глоби от порядъка на 1000 - 1200 лв. ...
31
2
 
28
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ботевградско шосе и Цариградско се ремонтираха основно преди 2-3 год и вече са напукани целите, лъжливи и крадливи ***
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....горката,невзрачна, даскаличка......
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковска сел*нка. Смея ви се от Германия на жалкото битие!!!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да публикуваме в фейсбук хубавите ремонти на София :) Хората ще дадат отценка .
27
1
 
23
 
! Отговори
дфс преди 6 години
ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ !!!
26
1
 
21
 
! Отговори
нали преди 6 години
Само ТРЕЙС никога няма да глоби
25
4
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Те фирмите все наши - дадем им десетки милиони - глобим ги по неколко хиляди. Много строги -прах за наивни очички. Фандъкова да намали броя на колите в София че се заринахме със скрап. Въвеждай платено паркиране в цяла София, качвай данъка за кола госпожа че се не минава вече по улиците.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КалоянПрав си. Писах жалби, пращах снимки. Нищо.