Леко задуха, ТЕЦ-а ни подпука, в готовност са

Край с ремонтите, радиаторите да са пълни, винтилите да са отворени
Обновена: 27 сеп 2017 17:36 | 27 сеп 2017 16:00, Камелия Цветанова
55
Леко задуха, ТЕЦ-а ни подпука, в готовност са
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация София" има готовност да стартира новия отоплителен сезон в столицата, съобщиха от дружеството.

Така че столичани трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация, както и да запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Също така е необходимо потребителите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите след пускане на парното, както и да проверят уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Според изискванията на нормативната уредба дружеството има задължение да доставя на клиентите топлинна енергия за отопление в абонатните станции на сградите в периода от 1 октомври до 30 април, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

"Топлофикация София" следи ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени изискванията, ще започне общото включване на отоплението в столицата, предупредиха още от дружеството.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат отопление по–рано, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Дружеството също така дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост отоплението да бъде пуснато преди официалния старт на отоплителния сезон. За целта е необходимо да се представи в център за обслужване на клиенти заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на парното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: парноТЕЦрадиатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Най доброто и евтино отопление е парното.В тецовете се произвежда електричество (ток) с парата когато се охлажда се подгрява водата за парното.Само,че у нас ползвателите на парното плащат всичко газ ,мазут, нафта подържка всичко парите от произведеното електичество някой си ги поделят и не се намалява цените.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци ще усетят сега увеличението с 20% от началото на лятото. Пък тези с климатиците са с 15% нагоре.Нека продължават да си гласуват за Боко и Фандъкова и още ще има.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камелия не е виновна. Топлофикация потриват ръчички и нямат търпение да започнат да ни дерат кожите. Ако може и август да завали сняг, ще са най-доволни
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА СОФИЯНЦИ ИМ НАЧУ КАХА 20 % увеличение на цената на парното.Това е добре, от тях трябва да се смъкват по три кожи.
39
1
 
9
 
! Отговори
Пенко преди 6 години
Напоследък чакам по 3 минути да дойде топлата вода.Този проблем се появи точно след като от топлофикация приключиха ремонта.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37: "..., живея на Руски Паметник, вчера цял ден както и днес сутринта топла вода НЯМА."Така е като живееш на Руски ... !
37
0
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
значи е време за смяна на радиаторите с тези без топломери. сега ще започне едно тракане по тръбите вечерно време.. Хайде да отворя нахъсаните блюстители на справедливостта - в алиекспрес една инфрачервена камера (приставка за андроиден телефон), с която можете да видите кой краде пОрно струва няколко долара и върши същата работа, като тази на топлинния ви счетоводител, чиято "услуга" струва над 100лв. Хайде детективи, дерзайте! Изловете ги! Освен за това, аз я ползвам за да бракониерствам :)
36
1
 
4
 
! Отговори
TROY преди 6 години
Хайде не ме учи какво има и какво няма във гетото. Хайде бегай. 18 години работих във Германия. Сега във обратно във балкана, далеч от всякакви *** да си гледам живота.
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добро отопление от ТЕЦ-а няма!Нито дърва носиш, нито пелети носиш, нито затопляш само въздуха с климатик!Газта е добра алтернатива, а конвекторите приемлив компромис, това е!
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TROYНа Руски Паметник няма панелки, олегофрен, моята заплата пък е 2000 лева, така че бягай оттука.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Олегофрен, живея на Руски Паметник, вчера цял ден както и днес сутринта топла вода НЯМА.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камелия Цветанова провери си хормоните. Навънка е егати студа. Ако ти е топло значи не си добре хормонално. Пий фемина за топлите вълни бе жена
31
0
 
6
 
! Отговори
Penko преди 6 години
Май авторката Камелия някой я е ПОДПУКАЛ ахахахаха :)))
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде нема нужда! Семтември месец ше ми пускат порно! Ноември - не по рано
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе те слинджърите там по селата им не знаят въобще какво е топла вода, ама видите ли, като дошли в София трябвало да имат 365 дни в годината. И какво като са спирали топлата вода за 10 дни. Ами нали трябва да се направи профилактика на съоръженията.Ама *** човек как да разбере. Вие като си сменявате гуми на колата или за някакъв друг ремонт, спирате нали. Не ги сменявате в движние.Ами и това е подобно. Дано птичите ви мозъци го проумеят.
28
2
 
7
 
! Отговори
Янко преди 6 години
До 28.Звучиш като човек, който или не живее в центъра, или живее в Банишора, Зоните, Лъвов мост(и се бие в гърдите, че това е център). Ако живеше наистина в центъра, щеше да знаеш, че тази година ни спираха топлата вода доста пъти, като единият беше за десетина дни. Така че не говори за разделение на категориите хора по отношение на предоставяните услуги от дружествата и местоживеенето им. Казвам го като човек, който живее на 50 метра от пешеходната част на бул.Витоша. Успех!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле тука е целия провансТе не се къпат не им е и притрябвала топла вода а и парно сигурно нямат щот се греят на дърва
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията не казва нищо. Бедна е на факти. Несъотвествие между заглавие и съдържание.ИМай е написана само за разлайване на кучетата, но и това не успя да постигне като гледам.Българите вече не са толкова прости, както преди време когато тичаха и гласувах с две ръце за Суджука.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слаб опит, Цвeтaнoвa..и доста плосък при това.
24
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета тука, че на някакви мизер-ници по панелните гета им били спирали топлата вода. Ами ще ви я спират, като сте мизер-ници и живеете в покрайнините.Ние в Центъра си имаме вода целогодишно.Съберете си парички и си купете апартамент в Центъра и ще се почуствате и вие бели хора.