София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!

Проектът на наредбата е качен в сайта на СОС
8 окт 2017 10:26, Анисия Иванова
132
София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!
Снимка: Булфото

Забрана на фойерверки в часовете от 22:00 до 8:00 въвежда Столичната община.

Ограничението е заложено в нова наредба за обществения ред, чийто проект е качен на сайта на Столичния общински съвет.

За нарушителите глобата ще е от 100 до 300 лв., а при повторно неспазване на реда - от 300 до 500 лв. Толкова е и санкцията за организиране на гонки.

В проекта за нова наредба се забраняват шумните увеселения в жилищни сгради от 22 до 8 часа. Регламентира се свиренето на музикални инструменти, пеенето за обучение и ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни сгради. Тези дейности ще може да се извършват от 8 до 14 и от 16 до 22 часа.

Въвежда се и забрана за пиене на алкохол по улици и паркове, което води до нарушаване на обществения ред. Глобата е от 100 до 300 лв.

Същата санкция се предвижда и за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга търговска дейност на кръстовища и улични платна.

С новата наредба за първи път се регламентира и ползването на общински имоти за изява на музиканти, певци и артисти.

Те вече ще трябва да получат разрешение от кмета на съответния район, а местата, на които ще може да се изявяват, ще бъдат определени със заповед на кмета. За нарушителите санкцията ще е до 100 лв.

От 300 до 500 лв. глоба или имуществена санкция от 1000 до 1500 лв. ще отнасят организаторите на масово мероприятие, които са го провели, без да са поручили разрешение от кмета, съобщава "24 часа".

Предстои обсъждането на наредбата от СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
36
 
! Отговори
Djak Sparo преди 6 години
А в БЪЛГАРЯ кога?!?!?!?!
95
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой забелязва ли последното изречение за глоби за организаторите на "масово мероприятие" които не са получили разрешение от общината. Един вид ако се съберем 100 000 души на площада да поздравим правителството, ФБ, Гугъл и всички телекомуникационни оператори дружно ще се включат да издирят организатора и той чинно да бъде глобен с няколко хиляди, за да си знае за следващия път. Абе много яки закони се замислят. Да е жива кметицата и избирателите й! Велики хора сте.Дай ви закони да нарушавате
94
2
 
39
 
! Отговори
Мен преди 6 години
В Европа ,също е зсбрснено да се пие по улици,паркове и градинки! Но има начин,увиваш шишето във вестник,или амбалажна хартия и си консумираш с кеф!67758
93
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
92 Няма кво да вярвам. И на мен не ми разрешават да купувам бира с ваучери за храна. Нали не е алкохол според теб? Що така?
92
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 92 Брат, значи бирата ако не се води алкохол и си сложа една каса хайнекен пред пейката в парка и започна да пия, това не се води нарушаване на обществения ред след като на 7-8 та бира вече съм МАТ, а ако изпия едно патронче уиски на същата пейка ще съм нарушил обществения ред въпреки че ще съм пиян от него колко примерно от 4 хайнекена. Простотия до шия.
91
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 92 Брато, зависи в кой магазин пазариш. На мен в CBA не ми разрешават да купя и една бира с ваучер за 10 лева, а в My Market ми позволява да купя бира. Продавачката и аз сме "гъсти"...така да се каже. Тоест тя ми каза По принцип не разрешаваме да се купува бира с ваучери, но за тебе....и ми се усмихва.
90
4
 
47
 
! Отговори
до \m/ преди 6 години
Аз за тая цел си имам един термус и го пълня с всякакви подобни нещица. Чай с ром, кафе с коняк и канела, греяно вино. За късната есен и слънчева зима е мнооого добро. Нещо не вдявам тая наредба - ще ходят да пият от чашите и бутилките на хората ли?? Или да не смущаваме талибаните, дето напълниха София с тях? Кафетата по паркове и улици не са ли и те на публични места? Самата наредба си противоречи!
89
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Samo prasni prikaski kakvo sa 100 300 lv sa mutrenskite barove diskoteki restr po 2000 4000 lv ako e globata moje bi schte stane v sofia na ul bek4ev savedeniata sa 15 dani se musika mirische na piknja mrasno a fandakova govori laji i gluposti da zeagne peschs da vidi kakvo e na vitoscha ko4ina
88
3
 
38
 
! Отговори
до 81 и 89 преди 6 години
Ако щете, вярвайте - бирата не се води алкохол според текущия закон. До 81 - и аз пазарувам с ваучери за храна от работа. Няма проблем, стига да не купуваш само бира. Измъкват се обикновено със "за храна". Вземи + една дъвка и готово. До 89 - Няма абсолютно никакъв проблем пред който и да е хотел, парламент, президентство и т.н. да изпия една бира. Хора, познавайте си законите. Това значи, че и радлер и боза не можеш да пиеш по тая логика. Казвам ви - не се иска лиценз = не е алкохол.
87
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 88 Ми в Сащ така го тълкуват пиенето на алкохол. Само не знам как така ако пия кенче бира на пейката в парка нарушавам обществения ред, а не го нарушавам ако пия кенче кока кола. Иддиоти неземни!
86
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахахахах..бирата не се водела алкохол. Аре те видя да пиеш бира след тази наредба до хотел Радисън пред парламента.
85
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Въвежда се и забрана за пиене на алкохол по улици и паркове, което води до нарушаване на обществения ред. Глобата е от 100 до 300 лв."Хаха ха ха дори в Турция няма такава забрана и глоба :-) :-) :-) :-) :-)
84
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наредбата е добра, но още от сега знам, че никой няма да контролира изпълнението й.
83
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега малолетните пияндета и наркоманчета като им забраниха да пият бира по парковете, кой ще гласува за Суджуците.
82
4
 
45
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Хубава наредба, но ако няма постоянен и стриктен контрол над изпълнението и, ако не се глобяват нарушителите - полза няма! То в България има безброй добри закони, но никой не ги спазва, защото никой не следи и санкционира за това.
81
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраната не е ефективна! Живея близо до заведение което почти всеки уикенд тормози квартала със заря точно в полунощ. Там ходят предимно баровци. 300лв глоба само ще озакони това което правят. Трябва глобата да нарастне до 5000лв при рецидив. А и ако това не помогне - отнемане на разрешителното. И пак няма да сработи, защото и общинския кмет е чест гост там.
80
9
 
41
 
! Отговори
бивш софийски дришлю преди 6 години
Супер зле. Купувам си една бира и не мога да седна на някоя пейка да синя изпия ли ? Това и в Сащ го няма. Там пият от бутилки в торбички, защото забраната е да не се пие публично алкохол. Да бяха и Сф го направили така. Добре че се преместих в Бургас. Тук живеем само анархисти.
79
2
 
49
 
! Отговори
:( преди 6 години
До д-р АвторЗабранено било ...Като кажеш това на общински съветник от етноса, той надига вой: "Щом има булка, трЕбе да има и музика! Не е човешко да нЕма шумна сватба!" Това го заяви пред камерите, пред ТV-репортер.Много ми е интересно как ще ги накарат да не изнасят мощни тонколони на открито и да не ги надуват до крайна степен денем и нощем, дори и когато няма сватба.Актовете за глоба да им ги връчват заедно с подарък от Общината - еднопосочен билет за Индия.
78
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 76 Бирата не се води алкохол ли? Тогава защо не ми разрешават да си купувам бира с ваучери за храна на които пише че не може да се купува цигари и алкохол с тях? И бирата ако не е алкохол защо съм имал най- голямото напиване именно от 15 бири? На другия ден чак вечерта даже повръщах.А аз мога да нося..600-700 ракия домашна 45 градуса съм опуквал със стабилно мезе и съм бил приятно замаян.
77
1
 
46
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
То закони в България има за много неща, но кой следи дали се спазват? Кой налага глоби? Кой следи за събираемоста на тези глоби? Трябва за се тропне по масата дето се вика и да се обесят 5-10 човека, спиращи по тротоарите например, надуващи маанета по нощите или каквото и да е било нарушение! То само на хартия не става. И сега има хубав закон за движение по пътищата, Ама като не се налагат глоби....