Мъжът, дал 100 бона на ало банда: Плашиха ме с чеченци, руснаци...

Пенсионерът оставил парите на пет различни места в столицата
16 окт 2017 10:20,
71
Мъжът, дал 100 бона на ало банда: Плашиха ме с чеченци, руснаци...
Кадър "Нова телевизия"

Мъжът, който даде 100 000 лева на ало измамници, е бил заплашен от мним полицай, че ще стане жертва на страшна банда телефонни терористи, в която има чеченци, руснаци, българи и цигани.

Това разказа 73-годишният пенсионер, който в четвъртък и петък остави рекордната сума пари на различни места в столицата, вярвайки че помага на полицията да залови опасни престъпници.

Софиянецът е дал абсолютно всичките си спестявания, пари от продаден апартамент, продал е златни накити, дал е парите на сестра си, а също и служебни пари, които събрал като домоуправител за ремонта на покрива.

Той не желае да показва лицето си, защото му е неудобно от станалото.

Още по темата

Всичко започнало около 14 часа в четвъртък. Тогава на стационарния му телефон се обадил мъж, представил се като Пламен Марков от Четвърто районно управление.

"Каза, че банда телефонни терористи, много опасна банда от чеченци, руснаци, българи и цигани, върлува и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери", разказа мъжът пред "Нова телевизия“.

Веднага след това на телефона на пенсионера се обадила плачеща жена, която казала, че има нужда от пари. Той й затворил. След това се обадил мъж, който го ругаел с най-цинични думи. "Копеле мръсно, давай парите, защото ще ти извадя далака“, викал онзи в слушалката.

През това време мнимият полицай стоял на джиесема и слушал какво става на стационарния телефон. Казал на пенсионера, че е чул всичко и му казал да не вдига повече.

"След това ме хвана страх. Сам съм тук, започнах да събирам парите, които имам“, разказа човекът.

Оставил парите на пет места в София, които му били указани от мнимите полицаи.

Усъмнил се чак когато измисленият полицай му казал, че акцията е приключила, а той не трябва да споделя на никого за нея.

"Потърсих служителя в Районното, за да питам какво да кажа на сестра ми“, разказа възрастният мъж.
От РПУ-то му казали, че полицай с такова име не работи там и че той е станал жертва на измама.

"Нямам представа какво ще правим оттук нататък, пенсията не ми е голяма. Яд ме е не толкова, че съм дал толкова пари, а на тая глуповатост и на тая небрежност, с която постъпих“, каза човекът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
9
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 6 години
Естествен подбор. Един гласоподавател на БСП по-малко.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли знаят че е наскоро е продал апартамент за 100к? Банкови служители, нотариуси, съседи, полицай, брокери в кюпа. Всичко в тая държава става с доносници. Но нас ни е страх, че ни следи ЦРУто у фейса през ЖсиЕма.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно, защо са го плашили с руснаци и чеченци, а не с холандци или германци.Явно хората доста по-лесно приемат първите за терористи, мафиоти и мутри.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И досега не съм чула веднъж полицията да е заловила тия престъпници и да ги накара да върнат парите. Изгориш ли - край! Чак пък толкова ли са недосегаеми???
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скорец.Умението да си преправяш гласа на различни хора.Толкова идентично,че дори е възможно да си помислиш, че това е този за който ти се представя.
16
0
 
39
 
! Отговори
кой дава данни преди 6 години
МАЙ В СХЕМИТЕ СА ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ ЗА ПРОДАЖБИТЕ НА ИМОТИ, ЗНАЯТ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ПРОДАЛИТЕ ТЕЗИ ИМОТИ, БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТКИ??? А КОИ СА ТЕЗИ ХОРА - МОЖЕ БИ СЛУЖЕБНИ ЛИЦА? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПОЧНАТ ДА ПРОВЕРЯВАТ ВСИЧКИ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ - ИМОТНОТО ИМ ПОЛОЖЕНИЕ НАПРИМЕР?
15
5
 
14
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
аве тоя *** да не си даде парите на децата, а на непознати. Аман от хахавелници бе! Те така и гласуват за НФСБ, Атака и БСП тия....
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иван костов е виновен че им намали пенсиите а то сега ще хвърлят и по половин милион
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един мъж с много личности.И като жена...,и като мъж...полицай...! Един човек.Актьор..плаче...смее се...след това е жена...след малко полицай.
12
3
 
26
 
! Отговори
Дебиломер преди 6 години
Единствения плюс от всички тия измами е че парите се харчат и влизат в оборота на икономиката а не прашасват под нечии дюшеци!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Всъщност либертофонските кукумицинчета трябва да се пращат а умствена корекция а деметните старци жертви на либералната демокрация са необратимо увредени за това престъпниците които ги грабят трябва да се преследват!
10
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно всички възрастни хора обичат Русия и комунизма ... след 60 години трябва да им се отнема правото на глас, защото са кукувци !
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа и с Тръмп ще почнат да ги плашат, че ще иска да им взима жилищата.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми идва в повече приказките за измамите. Някой се опитва да ни убеди, че в България живеят богати олигофрения хвърляли хиляди през терасите и *** печелейки милиони от лотарии
7
4
 
7
 
! Отговори
Имал преди 6 години
Дал!Ум царува,ум робува,ум патки пасе!Ах тези бедни пенсионери!Едва оцеляват!
6
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Плашили са го и се е хванал щото знае че у нас сигурност няма и всичко е възможно. В рамките на наложения ни обществен строй няма решаване на този елементарен проблем. Свиквайте.
5
0
 
19
 
! Отговори
българин страхлив преди 6 години
Скоро ще почнат да ги плашат с камиларите от ИД.
4
0
 
15
 
! Отговори
Мъжът с 0 бона преди 6 години
Глупости под шипковия храст.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, защото политиците и полицаите и съдиите НАРОЧНО не искат да решат проблема със телефонните измамници.А решението е просто - един да разстрелят публично и другите ще се спрат!
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци като този управляват България, затова сме най-бедната страна в Европа.