Абсурд с паркиране: Пускаш SMS за зона, а ти слагат скоба!

От ЦГМ твърдят, че е сгрешен номерът
26 окт 2017 12:15,
53

Плащаш за "зелена" зона, а получаваш скоба и глоба в размер на 36 лв. С този абсурд се сблъска жител на столицата преди дни.

В понеделник сутрин Ивайло Александров паркирал колата си в "зелена" зона. Изпратил смс на съответния номер. Отговор обаче не получил. Той решил да опита отново, след което последвали трети и четвърти смс от негова страна. Обратно съобщение така и не дошло.

"В края на работния ден, когато дойдох да потърся колата си, видях, че са ми поставили скоба. Служителите на Центъра за градска мобилност бяха на отсрещния тротоар и се опитах да им обясня случилото се. Те обаче ми казаха, че няма как да ми помогнат и единственото, което мога да направя е да платя голобата, в размер на 36 лева и да пусна жалба", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че са действали по процедура.

След като са пуснали запитване до мобилния оператор е станало ясно, че смс-ите са били изпратени на грешен номер, на който автоматично бил добавен код +359.

От телефона на Ивайло обаче ясно личи, че той е изпратил съобщенията коректно до краткия номер.

От началото на месец октомври "зелената" зона за паркиране в София беше разширена. На табелите, упоменаващи началото на платената зона и часовия диапазон на тяхното действие обаче е изписан само краткият номер, на който гражданите да платят съответната такса.

Ивайло Александров сподели още, че това не е първият път, в който му се случва подобен абсурд.

Центърът за градска мобилност все още прави проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажем когато системата им просто не работи, но за сметка на това ти взимат парите за СМС? Така, че много му съчувствам на човека. Тия са готови на всичко само и само да не си признаят, че грешката е в тях.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е че системата си има бъгове , но с това се разполага,Редно е бъговете един по един да се отстраняват с времето.до 4 Ако е задължително на бъдеш квалифициран с умение да работиш с телефон и да познаваш начина на действие на операторите, това трябва да е описано на табелите.Като минимални изисквания.
8
12
 
30
 
! Отговори
асдф преди 6 години
Щом не е получил СМС за потвърждаване все едно не е платил. Като няма потвърждаване е редно да намери лелката със зелена жилетка и да си купи талон. Какво толкова. Всичко си е по регламент. На мен ми се е случвало заради претоварена система. Винаги може да има технически проблеми.
7
4
 
18
 
! Отговори
до 5 разбирай до 4 преди 6 години
няма оправия,едните казват не сме получили смс ходи се оправяй се с оператора,а другите казват ние сме само оператор и нямаме нищо общо с паркингите и .....като ти отнеме един ден да ходиш по администрациите им на тия двете дружества да подаваш лично жалби просто решаваш на другия ден да отидеш на работа и да не се занимаваш.
6
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В понеделник сутрин Ивайло Александров паркирал колата си в "зелена" зона.В края на работния ден, когато дойдох да потърся колата си, видях, че са ми поставили скоба. -------------Е как така? От сутринта до края на работния ден колата му е стояла там??? И да е бил получен смс-а, щяха да му поставят скоба. Очевидно е, че този менти нещо и се опитва да прави всички на шимпанзета.
5
1
 
30
 
! Отговори
Рмн преди 6 години
Ако е изпратил на грешен номер, в месечната сметка ще го таксуват като за обикн. смс, ако е на верният - ще в левче. Така ще се разбере къде е грешката
4
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивайло Александров първо да се научи как се работи с телефона! Като не може - да си купува талони. Операторите им виновни после на такива смотльовци.
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е.На мен също ми се случва няколко пъти да пускам SMS за зелена зона и да няма отговор.Звъня на телефона на Центъра за градска мобилност за да ми потвърдят че SMS-aми е получен,но на мен цената на паркирането ми излиза двойна-плащам и за SMS и за тел.разговор.Нещо май тарикатеят?
2
11
 
36
 
! Отговори
... преди 6 години
ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА ЦЕНТЪРА ПО ГРАТСКА МОБИЛНОСТ Е ДА СЪБИРА ПАРИ! НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ТОВА Е ЗАКОННО, НО ГО ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ТОВА Е ПРАВИЛНО, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ТОВА Е В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ И ОБЩЕСТВОТО! ТИЯ ХОРА СА ТОЧНО КОПИЕ НА НЕКАДЪРНАТА КМЕТИЦА ФАНДЪКОВА КОЯТО ДАВА НАШИ ПАРИ НА ХОРА И ФИРМИ ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ И ОБКРЪЖЕНИЕТО И!
1
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв абсурд бе, пратил е на грешен номер. Да се оплаква на МТел, ако е убеден, че не е негова грешката. Но не е и на Паркинзите.Аз съм си грешил номера на колата. И аз си плащах. Това е положението - законът е за всички и няма оправдания!