Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя

Според Центърът за градска мобилност агресията била повсеместна
27 окт 2017 09:33,
62
Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя
Снимка: кадър Нова тв

Пребитият вчера в София контрольор от градския транспрот е потърсил лекарска помощ за травмите си, като от нанесените му удари му се е затворило окото.

"Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворило след удара. Потърсил е лекарска помощ", обясни Борислав Симов, главен инспектор в Центъра за градска мобилност.

Още по темата

Вчера беше извършено жестоко нападение над контрольор на градския транспорт в столицата посред бял ден в района на Военна академия. Три жени, пътували гратис, атакували проверяващия в четвъртък сутринта на автобусна спирка.

След побоя мъжът е с наранявания на лицето. За 2017 г. нападенията над контрольори са 22, а осъдените през годините са само трима.

"Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно – не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно", коментира пред "Нова тв" Симов.

"Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата", попита той.

Борислав Симов заяви, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
А сега сериозно. Първо - всички средства на градския транспорт с камери вътре. Решава се въпроса с вандалите и другите ***. Второ - качване от първата врата с таксуване. Така отпадат гратисчиите и ромските т.арикати. И се създава транспортна полиция - ако питате как - вижте в Барселона. След като се равнопоставят всички пътници, тогава можем да говорим за правила. А сега е като ММА - оцелява най силния, а водача се интересува повече от автобуса отколкото от пътниците. Гадно.
8
5
 
19
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Няма толкова нагли същества като контрольорите, вижда съм да плашат и със бой бабички и майки с деца. Малко им е.
7
9
 
18
 
! Отговори
Гвендор преди 6 години
И как фандъкова и сие насърчават хората да оставят колите и да ползват градския транспорт - с билетче 1.60?! Що за наглост...При положение, че съм си платил данъците като поп, значи имам право да ползвам "безплатно" тая "услуга". Така че не дупчете билети, иначе сте рая. Ако сега им скимне да закръглят билета на 2 лв., пак ли чинно ще дупчите. Е аз няма. По живо, по здраво. Платил съм си данъците и това е предостатъчно!
6
0
 
22
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 2 - подкрепям напълно. Така е в повечето европейски градове. Чакай ... не, има проблем. Как тогава ще пътуват *** гласоподавателни божества от Столипиново, Меден рудник, Факултета, Максуда, Татарли и ред още други прогресивни общности гратис? Не става. Така сме си екстра.
5
0
 
29
 
! Отговори
До Гратисчия преди 6 години
Poмите отдавна го практикуват това и затoва контролата не ги закача в автобусите.
4
15
 
17
 
! Отговори
Гратисчия преди 6 години
Видите ли контрола - бой! Да не смеят да влизат в автобусите. Трябва да ги отучим от глобяване.
3
13
 
20
 
! Отговори
jddn преди 6 години
Малко му е.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сменете системата, качване САМО от първа врата и таксуване при шофьора, въвеждане на електронна система ,щом в градове в пъти по големи от София може , защо у нас още се инатят.
1
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контрольорите специално си заслужават боя.