"Спаси София" иска: Спрете явлението "ремонт на ремонта"

Организацията ще организира протест пред СОС, ако не се вземат мерки
30 окт 2017 13:07, Анисия Иванова
65
"Спаси София" иска: Спрете явлението "ремонт на ремонта"
Снимка: Спаси София

Столичният общински съвет да проведе извънредно заседание с единствена точка: некачествени ремонти. За това настояват в отворено писмо от "Спаси София". В случай, че общинските съветници не предприемат адекватни и навременни действия, организацията ще инициира, заедно с граждани и сродни организации, протест под прозорците на Общината.

Според "Спаси София" 2017 г. е поредната година, белязана от некачествени ремонти в столицата, извършени с пари на данъкоплатеца. По думите им Столичната община е неспособна да се справи с проблема.

"Въпреки многобройните сигнали, силно обществено недоволство и все по-голяма нетърпимост към подобен начин на работа, е повече от очевидно, че проблемът не се взима достатъчно насериозно", смятат от организацията и настояват да се поеме "политическа отговорност и спешно да се приемат на краткосрочни и дългосрочни мерки за трайно справяне с така важния за всички софиянци проблем".

Ето и част от отвореното писмо:

"През последните години на територията на Столичната община бяха извършени много на брой строително-ремонтни дейности, при чиято реализация бяха констатирани изключително сериозни дефекти, видимо некачествено изпълнение и силно неустойчиви крайни резултати. Публично беше заявено, че няколко сериозни финансови санкции са наложени, но всеки път това се случваше едва след като граждани, организации и медии сигнализираха за некачественото строителство.

Липсата на проактивна и превантивна политика от страна на Столичната община води до явлението като “ремонт на ремонта”, а всичко това се плаща с парите, времето и нервите на всеки един столичен данъкоплатец."

В писмото се настоява:

- провеждане на извънредно заседание на Столичния общински съвет на тема некачествени ремонти;

- въвеждане на "черен списък" на фирми, извършващи такива ремонти;

- приемане на декларация от СОС за преустановяване на практиката "ремонт на ремонта" и поемане на политически ангажимент за некачествените ремонти;

- повишаване на санкциите за неизпълнение или некачествено изпълнение на ремонтните дейности;

- създаване на механизъм за прозрачен и публичен мониторинг на качеството на извършваните ремонти;

В случай че не се предприемат адекватни действия, "Спаси София" ще инициира протестни действия под общинските прозорци, с които да покаже, че некачествените ремонти повече няма да бъдат толерирани в София, завършва отвореното писмо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
14
 
! Отговори
види му се краят преди 6 години
След 2020г с чакълец, или ако има някоя банка за асфалт..
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да дойде Кирчо Добрев ли ,другарю? Вие от провинцията какво впечатление имате от предишните кметове.Живея 70 години в София и след Ив.Иванов сега е вторият кмет при който се направиха толкова неща.Това че София се напълни с,,хунвейбини" и малокултурна *** които трошат,палят ,крадат е факВиж спирки,градинки,детски площадки само 5дни след направянето им са варварски унищожени от юнаци с твоя речник и мислене.Старите софиянци можем да преценим как беше и какво стана Какви бяха Панев и Янчулев
15
26
 
2
 
! Отговори
аз преди 6 години
А конкретно на показаната снимка какво е некачествено изпълнено? Много лесно изглежда отстрани капаците на шахтите да се преместят с 20 см, но някой дава ли си сметка, че отдолу има тунели, кабели, тръбопроводи и всичко трябва да се руши и изгражда наново?
14
0
 
32
 
! Отговори
до Така е преди 6 години
Лошото е, че цените на избраните фирми са по-високи отколкото във високоразвитите икономики, а изпълнението като за третия свят.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да трошиш държавна пара за скъпи и некачествени ремонти, само у територията го има това. С изпуканата пара да са се асфалтирали всички села и паланки, но не крадненето в големите градове е като за световно.
12
13
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До D 3 Как да се махне Йорданка ? Та тя е стожера на София.Кирил Добрев ли да слажим?
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се спре това явленеие поради простата причина че няма подготвени кадри за строителство на такива съоръжения. Ако обърнете внимание на тези които строят по точно рушат ще видите че това са хора от малцинството. Какво са учили какво са завършили че да строят качествено и с акъл? По татово време имаше училища за пътни строители пътно строителна техника които си разбираха от работата. Как може да строи някой който е хванат от улицата? Ами ето как вместо да строят те рушат.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бирено мечеВ КОЛУМБИЯ ПОНЕ ИМАТ ХУБАВО И КАЧЕСТВЕНО БЕЛО !!!! А НИЕ ?!?!------------------Ние имаме фабрики за жълто-кафево :D И сме затънали до шия
9
1
 
30
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Това няма как да стане ,като се избират най евтините и най калпавите фирми.Как се строят магистрали в САЩ ? Валиран трошен камък , 10 см. железобетон и 4 слоя асфалт , всеки с определени свойства.В зависимост от натоварването издържат от 50 до 90 г.Евтино или качествено , изберете сами.Дано Свинетка прочете написаното.Ама вече се измъкна като мокра връв.
8
6
 
10
 
! Отговори
Алов666 преди 6 години
ВАжното е да се освояват пари докато го има това ще има некачествени ремонти.
7
2
 
25
 
! Отговори
dmx преди 6 години
До ЧиновникНекачествените ремонти са факт и причина не са разните "безделници", а именно корумпирани чиновници, които в твое лице викат дръжте крадеца. Наистина забележителна наглост!
6
1
 
36
 
! Отговори
Лозенец преди 6 години
На нашият булевард ,,Арсеналски "миналата седмица стовариха машина която върху АБСОЛЮТНО ЗДРАВИЯ асфалт изряза парче 10 на 2 метра .Изхвърлиха изкопаното и сипаха нов асфалт и с едно валяче го затъпкаха.На въпроса на нас живущите защо го правят,вдигаха рамене и не знаели.На още две три места повториха упражнението.Странното е че само на 50 м уличката ,,Болград е цялата в дупки.Но на булеварда е видимо.Май се ,,усвояват" едни пари кмете Дреков?Слаба ракия излезе туй момче,но хлъзгав в думите.
5
2
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
защо се учудвате погледнете коя партия ни управлява!
4
40
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Тези граждански организации са много проактивни в изразяването на гражданските си позиции по въпроси, които са изцяло извън тяхната компетентност. По принцип има проблеми с някои ремонти, но това е работа на общината, а не на безделници, които по цял ден се шляят по улиците.
3
6
 
30
 
! Отговори
D преди 6 години
Докато не се махне Йорданка- нещата няма да се оправят. Тя е само момок
2
1
 
36
 
! Отговори
да бе ще спрат преди 6 години
Няма как да се случи на практика това си е перпетуум мобиле колкото по-вече се ремонтира толкова по-вече има за ремонт една безкрайна хранилка.
1
0
 
40
 
! Отговори
В СВЕТА преди 6 години
БГ и Колумбия са двете страни с най-скъпи ремонти на пътна инфраструктура на глава от населението.