Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете

До 20 ноември пускат движението по "Дондуков" и "Тодор Каблешков"
Обновена: 31 окт 2017 15:06 | 31 окт 2017 15:00, Анисия Иванова
57
Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете
Архив: Булфото

Фирми с прекратени договори за некачествена работа няма да се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности по бул. "Тодор Каблешков".

"Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът и поясни, че контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен.

По думите й само за последните 2-3 години са наложени санкции на стойност над 2 млн. лева. "Мога да гарантирам категорично, че не плащаме за лошо и некачествено свършена дейност“, каза още тя.

Вчера "Спаси София" поиска Столичният общински съвет да проведе извънредно заседание с единствена точка: некачествени ремонти. В отворено писмо те настояват за "черен списък" на фирми, извършващи некачествени ремонти, преустановяване на практиката "ремонт на ремонта", по-високи санкции за лошо изпълнение на ремонтните дейности и публичен мониторинг.

По отношение на ремонта на бул. "Тодор Каблешков" Фандъкова обяви, че той се изпълнява в срок. "Очаквам да се приключи по-рано, към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. "Бъкстон“ до Кауфланд", каза Фандъкова.

Новият участък от бул. "Тодор Каблешков" е четирилентов, с тротоари и осветление. За следващото лято ще остане следващият участък от Кауфланд до бул. "Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище.

"Довършва се и последният участък от бул. "Княз Александър Дондуков“, който изостана, докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли, ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато", заяви Фандъкова.

През следващата година един от най-големите обекти ще бъде бул. „Граф Игнатиев", каза кметът на София. "Подготвяме проекта за бул. „Скобелев“, в участъка от новия съд до НДК, с преместване на трамвайната линия. Нещо, което сме обещали отдавна на живеещите там“, посочи тя.


57
Още от
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фирмата , която работи навсякъде и всичко що е строителство на СО в София е Трейс, независимо от качеството им. Винаги са те !На Дондуков локвите - пак те ! Никога за тях лошо не ще чуете нито от ББ нито от Данчето. Голямата работа с тия санкции. Проблема е в липсата на капацитет в Общината за да ръководи такива обекти- нито проектите проекти , нито строителния надзор е професионален.Слаб инвеститор но добра касичка.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фандъкова е от ГЕРБ. А там метода на работа е ясен. Проба-грешка. Проба -грешка. Във всяка област. Начело със здравеопазването.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А тези дето са им дали поръчките на въпросните фирми - оставка и аут от властта!
48
0
 
1
 
! Отговори
До Tъпи преди 9 месеца
Специално там самите Кауфланд инвестираха в правенето на булеварда пред техният магазин, така че това новото явно свързва от едната страна тяхното, а догодина ще допродължат нататък и ще оправят кръстовището на Борис и Каблешков. Само се надявам дотогава поне кръстовището на Борис и Красно село да работи, че ще стане мазало.
47
0
 
2
 
! Отговори
Бръчков преди 9 месеца
Гербераст насита няма ! Пълен популизъм - отново само едни същи фирми на Тиквеника работят ! В метрото новите участъци се ,,клатят" , вижте и магистралите , особено Люлин , за Цариградско вече и вицовете са много и т.н.т.
46
0
 
4
 
! Отговори
Tъпи преди 9 месеца
До Кауфланд ???
Защо не и до моето малко магазинче ???
Защо се полагат червени килими за чуждестранни компании ? Ние българските малкия и средния сме под тормоза на НАП и Държавата .Бай Бай Българийо Моя със Сълзи те Напускам .Съжалявам за тези всички от моето поколение които се сражаваха ,раниха се и загиваха във войните за защита на България .Дано се събудят от гроба и да видят в какво се е превърнала България днес! !!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При "ремонта" на плочките пред НДК фъндупкова санкционира един от изпълнителите със сто хиляди и после му даде без конкурс като компенсация още 400 хиляди.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затова на Трейс след всички некачествени ремонти Фъндъка продължава да дава почти всички поръчки.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затвори за ремонти едновременно булевардите Г.Делчев и Т Каблешков!
Затвор за тебе даскалице!
42
0
 
4
 
! Отговори
34 преди 9 месеца
Не се ли нагуши заедно със Сожука от Банкя.
41
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 9 месеца
"Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете.." Сетила се Мара да се побара....
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До неразбрал Тази самоковска .....да не е роднина на Фандъка ,герой в изпълнение на бачо Кольо Тодев ,от чудесният филм,,Краят на песента ,,? Само така, питам де ?
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За зеленината е така и за други неща София превъзхожда някои прехвалени европейски столици които обаче са си надвили на известността така да се каже и макар точно централните им части да изглеждат ужасно пак са пълни с туристи,примери Атина и Рим,ние сега градим име и Фандъкова като каже нещо ТРЯБВА ДА ГО ИЗПЪЛНЯВА.София иначе е много уютен и дори елегантан град но трябва да се оправят фасадите и то най-вече по "Мария Луиза",нашата София не е по имперски пищна но е много красива и приятна.
38
1
 
2
 
! Отговори
още негри в конго преди 9 месеца
В политиката ако не си вълк те изяждат, откъде тези чисти фирми като бели агнета? Нещо като разбивки на разходите да публикувате, нещо като тези данъци за тези подобрения? Не, но за сметка на това ще гледаме повече и повече автомобили по улиците на цена като 4-стайни апартаменти. Ей от такива сделки.
37
0
 
10
 
! Отговори
Лъчо Мозъка преди 9 месеца
Да бе, да! Да не си барнала нашите фирми, че от къде пари за изборите!
36
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Балсам за наивни очи. Фирмите дето ремонтират до една са си дали и са "наши" така че ...
35
1
 
12
 
! Отговори
неразбрал преди 9 месеца
От кога картофената принцеса Йорданка започна да разбира от пътища?В цяла София няма ли по-кадърен човек от самоковската бабичка?
34
2
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 месеца
Глоби за 2 милиона , а спечелени поръчки за 17-18 милиарда.Чиста печалба поне половината , като гледам как и с какво се строи.Даскалицата хвърля прах в очите на слепите.Най-добре се вижда на Цариградско-дупки за стотици милиони.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Spasi Sofia pedali Усмихнатата корупция- Фандъкова !
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен
18

И къде си бил? Щото и аз съм бил. София е в пъти по чиста от много столици в Европа. Една от най зелените, броят се на пръстите на едната ръка, столици в Европа с повече паркове.

Надолу прочетох да се оправят тротоарите...За какво бре, за да се спира пак с автомобили по тях и да се разкъртват наново ли? Не ги заслужавате!

Само ревете...