София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми

Фандъкова се закани: За непочистена спирка - глоба 2000 лв.
9 ное 2017 12:32, Анисия Иванова
38
София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми
Архив: Булфото

София е в готовност да посрещне зимата. Фирмите, които ще отговарят за почистването й, притежават необходимата техника и материали, каза кметът Йорданка Фандъкова.

"Столицата е разделена на 7 зони и 7 фирми ще работят на територията на града, а още 5 зони включват общински пътища и пътя към Природен парк "Витоша". Фирмите разполагат с минималното изискване от 237 снегорина, 37 челни товарача и 24 малки роторни снегорина за тротоари и с работници”, отбеляза столичният кмет пред БНТ.

Фандъкова каза, че при снеговалеж спирките на градския транспорт трябва да бъдат почистени до 07.30 часа сутринта. "Само за една непочистена спирка санкцията е 2000 лева. Строга е санкцията за пътните платна – при над 5% непочистена зона не се заплаща нищо. Фирмите знаят това”, каза още кметът.

Фандъкова подчерта, че чистотата на въздуха е най-сериозното предизвикателство пред големите градове и то в перспектива. Тя обаче определи като спекулации информациите, че хората ще бъдат задължавани да купуват еко автомобили.

Кметът съобщи още, че скоро ще бъдат закупени 7 броя газ анализатори, които ще бъдат предоставени на "Пътна полиция". Те ще ги използват както при първоначалната регистрация, за да могат да контролират вредните емисии, така и при текущия контрол. "Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки”, каза Фандъкова.

Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се включваме към нашите колеги в другите европейски столици, каза още Фандъкова. Подготвена е процедура за обявяване на концесия за всички спирки на територията на Столичната община.

Кметът обясни още, че тунелът под НДК ще се реконструира цялостно, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.


38
Още от
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Много се забавлявам като кажат че ще глобяват фирмите ако не почистят. Те фирмите техни - ама те ще ги съдерат от глоби. Няма как фирма да продава кламери на държавата или община без да си даде. Тука е така.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАЗИ ЗИМА ЩЕ Е УНИКАЛНА - ОСВЕН НАС НА УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ ИМ ГЛЕДА СЕИРа със снега и целия ес!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 16
От 1970 до 1989 отгледах 4 (четири) деца без да съм "ром" и без проблеми. Проблемите дойдоха след настъпването на "демокрацията".
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До българин оптимист
И защо ли тези държави си ходил. Казвам ти! ДА се правиш на "БОГ", защото си викаш на ум " Ей тези по-големи мизерници от мен "
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До българин оптимист
НЕ КАТО СИ НЕПУКИСТ И АЛЧЕН
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
7 зони, 7 фирми, 7 метода на работата... много баби хилаво дете.
28
3
 
0
 
! Отговори
българин оптимист преди 7 месеца
До Анонимен

не знам за какъв шизофренизъм говориш, но хората забравят, че позитивни неща се случват около тях...и фокусирайки се в скандали, кой какво откраднал, какво облажил и така нататък - забравят да видят позитивното. и да ти кажа - живея в българия и до сега държавата нито веднъж не е опитала да ме убие...а понеже съм си и попътувал, ако искаш да видиш мизерия - иди в Индия да видиш как е...или в Конго, или в Нигерия...по-мизерно е от всякъде, а хората са по-щатливи...що ли?
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До българин оптимист
През твоите очи май всеки ще вижда шизофренизъм.
Цитирам те да няма избягал после: " например не ми пука дали някой е откраднал пари за построяването на кръстовище, пука ми, че минавам от там 10 пъти по-бързо и изглежда по-приятно от преди...оптимизъм трябва...позитивизъм..."
И на хората не им пука за семейството ти след като държавата ги убива какъв оптимизъм и позитивизъм, а опа май трябва нацията да е "обединена". Такива като теб не може да си помагаме един на друг!
26
1
 
6
 
! Отговори
българин оптимист преди 7 месеца
Абе хора...защо все гледате да оплюете..не съм ГЕРБ аджия (не мога да ги понасям) и червен не съм (и тях не мога да понасям)...аз съм просто един българин, но вместо да виждам негативите - опитвам да видя хубавото - опитвам да видя не кой какво е изкарал или откраднал, а как това се отразява на мен...например не ми пука дали някой е откраднал пари за построяването на кръстовище, пука ми, че минавам от там 10 пъти по-бързо и изглежда по-приятно от преди...оптимизъм трябва...позитивизъм...
25
4
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 7 месеца
Винаги са готови, и винаги снегът ги изненадва! Нашата страна е топ върха на пародията, по отношение на жизнен стандарт. И в допълнение към анонимен #16- имаше биберони винаги, но само в Кореком, а там можеха да пазаруват свободно само "другарите", защото, тези, които работеха извън БГ,умишлено им бавеха заплатите с години, и как да купуват тогава? А някои, като Димитър Станишев-баща на Сергей Станишев(същия, който след фиаското в БГ, се подвизава извън страната), открадна милиони долара, и...
24
6
 
1
 
! Отговори
toshko преди 7 месеца
До Анонимен
както е модерно сега да се казва, това е фалшива новина.
ако 70-та година си имал/а дете, сега на колко години си да тролваш форумите?
ако от 70-та до 89-та си търсил/а за детето биберон, то/те са завършени *** i 100% сега са в герб, даже може и министри.
23
1
 
6
 
! Отговори
цвъ цвъ преди 7 месеца
тя всяка година е готова и всеки път снега ни изненадва.
а сега и възпълничкото момиче няма да може да лови снежинки във въздуха.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми"
--- Знаем, 7 различни ФИРМЕНИ ИМЕНА".

"Фандъкова се закани: За непочистена спирка - глоба 2000 лв."
--- Абе, Данче, на кой тия, бе! Близки и роднини глобяват ли се, бе, душо!
21
1
 
6
 
! Отговори
Снежко ловеца Йети преди 7 месеца
Даже има обява, търсят хора да назначат за снежинко-ловци в зависимост от качествата на кандидата и предишни препоръки и постижения в снежинко-ловенето възнаграждението расте на база 1000 снежинки на час с 100 лв. Яко а?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми"... и,
Следващата публикация ще е: "Зимата ПАК ни изненада". -:)
19
1
 
4
 
! Отговори
До16 преди 7 месеца
Между другото бибероните са много вредни за малките! Отучвайте ги рано рано от тях.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 16. Това, което казваш за храните е вярно (макар,че бяха по-качествени от днешните), но мога да се обзаложа, че още живееш в жилището, което баща ти е взел от някое държавно предприятие през този период 70-89г. на изплащане от 8лв. на месец без лихва!?:) А ?
Със сегашните заплати и банки е доста по-трудно.
17
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Да бе да 7. Фирмата е една със седем имена и техниката е една за седемте фирми. Само ги местят при проверка.
16
0
 
7
 
! Отговори
Ники преди 7 месеца
Е сега вече съм сигурен, че прогнозата за мека зима без сняг ще се сбъдне за София :)
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"София е готова за снега,"

И Фандъка отсега е подготвила оправданията- метеорологичните условия са лоши за чистене... на запад също е така... в Сибир е така...