Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!

Спаси София организира протест под надслов: "#ДанчеСлез"
21 ное 2017 11:00,
77
Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!
Снимка: Facebook

Столичната община не е платила ремонта на бул. "Дондуков", защото обектът не е завършен и не е приет, настоя кметът Йорданка Фандъкова по повод коментарите за качеството на ремонта.

"Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме движението, както бяхме обещали. Ако има некачествени дейности или закъснение, ще има сериозни санкции. Никоя фирма не е покровителствана. Най-несправедливото е точно аз - кметът, налагал огромни глоби и прекратявал договори за лошо изпълнение, да бъда обвинявана", отсече тя и не пожела да коментира ироничното преименуване на булеварда от столичани на... "Фандъков".

Още по темата

Междувременно от гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците на Столичната община.

"#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество" ще се проведе в неделя, от 13:00 часа.

Поводът за него е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. "Дондуков", ул. "Г. С. Раковски" с крайна точка - сградата на Столичната община.

Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

"Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София трябва да се вслушат в проблемите ни и да защитават правото на софиянци да живеят в здравословен, удобен и приятен град", пишат от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковската даскалица е една послушна марионетка на ББ и на мафиотския кръг ГЕРБ. С това се изчерпа капацитета й. Важното е, че помага да си вървят яките схеми за обиране на София. Стотици милиони окрадоха и пордължават. Появиха се сгради на по 30-40 етажа и какво ли не. Безобразието е тотално и безскрупулно. Ако имаше държава, тази жена щеше да бъде арестувана, заедно с общиниските съветници, докато излизат на яве далавери за стотици милиони. Затова е важно да се почне с реформа в съд. власт!
20
12
 
40
 
! Отговори
рускиня до 24 преди 6 години
Наскоро дойдоха гости от чужбина - показах им Ларгото. Потресени били от факта,че древните римляни използвали плочки от магазин Икея. Не очаквали ,че римска цивилизация е стигнала до подобни висини.
19
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нали беше 20 ноември, сега пък първи декември. И спокойно тя цената е толкова надута, че и да не плати остатъка, само капарото изплаща себестойността. И догодина пак ще изберат същата ГЕРБ-ерска фирма или пък ще фалират тази и същите собственици ще си направят нова, и пак ще спечелят поръчката.
18
47
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тая хомоceкcyaлна дружина Спаси София много насериозно се е взела, да не би верно да бутнат кметицата и Бойко и скоро да имаме гeй-премиер като в Сърбия?
17
12
 
28
 
! Отговори
ххх преди 6 години
Данче Слез моля ти са ва.... по добре КАДИЕВ да е кмет.
16
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад гърба на кметицата се крият безброй далавери. Сигурен съм, че тя не върти схеми, но на практика с авторитета е параван за тях и политическия произвол, така че е виновна и тя. Столицата е станала дупка до дупка. Обществени поръчки и крадене, кметицата да не се прави на неразбрала.
15
46
 
18
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 6 години
Спаси София са тролска организация на заплата към кръга на бившия кмет Мафиански, имат си едноименна фондация през която се препират парите. Никой луд няма да им се върже на фалшивите протести
14
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропускате и новите зелени и сини зони - създадени само и единствено за грижата и благото на хорицата. Не че да се събират пари.. нее... това е за ваше добро. И билетчето сега като е 2 лв е супер така. Двойна ДАЛАВЕРКА !
13
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо никога няма да се промени,каквото и да правят в тая София. И това метро по никакъв начин не облекчава трафика, дори с очакваните нови линии,пак няма да има промяна. Трафикът е огромен, но и паркинги не се правят,особено пред болнични заведения трябва да има такива,а не да се задръстват кварталните улички с паркирали коли и живущите там да нямат достъп.Решението не е и в зелена зона! Решението са паркинги,особено до станции на метро,особено и до болници! Аман от недомислици!!!
12
9
 
47
 
! Отговори
географ преди 6 години
София не е град. Тя е едно огромно хаотично село. В София има два сезона кален и прашен.Населението на София се състои от местни селяни и придошли селяни. Градове са напр. Русе, Търново, Габрово ... Мелник има по-градски вид от София.
11
3
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Как да няма кой бе да не би тая селска даскалица да е най-умната и можеща в София? Тва българския народ си заслужава съдбата. Драги ми 80 процентови. Жалко че ние 20-те процента трябва да страдаме заради вас. Ама има едно решение - 2 терминал. ЖАЛКО че сме такива ... без мнение, без решителност. АМА НЯМА КОЙ . АМА КАК ДА НЯМА БЕ КАК БЕ ? МАЛЕ КАК СЕ ЯДОСАХ
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой подписва договорите за ремонтите в София, ако не Фандъкова?! За 5 месеца ремонтираха едва 500 метра от Монтевидео, останалата част още месец, !? Кой ще плати на живеещите в квартала, че цяло лято ходим пеша 15 минути до най-близката спирка!?
9
39
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Добре де, ама като слезе Данчето, Кой? ще отиде на нейно място? Или ей, така за спорта само да я разкараме? Лесно се плюе по хората, ама айде честно да си кажем кой по-читав ще дойде на нейно място? Някой от хейтърите що не се кандидатира за поста че да оправи положението в София? Айде, аз ще гласувам за него... Само да каже как се казва, че да го знам кой е и нещо, даже дребничко което е успял успешно да свърши през живота си.
8
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами веднага се обърнете към "главния кмет" на София-Боко!
7
6
 
29
 
! Отговори
Коринтяни 1:20 преди 6 години
София е обречена на мизерия и разврат, докато статуйката бди над вас.
6
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъка дигна билета с 60 процента, без да се вземе под внимание фактът, че заплатите на хората не са се увеличили.Скъпият билет не доведе до подобрение на организацията на грАДския транспорт, скъпият билет накара хората да се качат по колите, трафикът от 2016 е пълен кошмар, замърсяването е толкова голямо, че виждаме какво дишаме. Пълен срив, нулева екология, да се омита тая с заобграждашата я клика продажна!София се продъни с все сила!
5
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся фандъкова няма ли да дигне билета на 2 лева заради супер ремонтите които направи?
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке, хайде стига вече, давай си оставката и изчезни в Белчин Баня. Моля те, вземи с теб онзи *** Крусев, или си го върни в Червен бряг. Толкова простотии направихте в София, толкова пари откраднахте, а това с алеите за велосипеди беше върха на тъпотията. Движението да не протестира само, а да вземе камъни и да започнат цялата СО да ги замерват. Толкова трудности тази година за транспорта в София е нямало никога!! И толкова претупани ремонти. Един паркинг не направи Юрданке, защо? Само зони
3
2
 
52
 
! Отговори
Не е платено.... преди 6 години
Обаче за бул. Александър Малинов е платено, а е като развълнувано море...
2
6
 
41
 
! Отговори
прост народ преди 6 години
#ДанчеСлезАхахаха, ама вие си вервате май, че ще си тръгнат доброволно от варварската управа.