Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!

Спаси София организира протест под надслов: "#ДанчеСлез"
21 ное 2017 11:00,
77
Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!
Снимка: Facebook

Столичната община не е платила ремонта на бул. "Дондуков", защото обектът не е завършен и не е приет, настоя кметът Йорданка Фандъкова по повод коментарите за качеството на ремонта.

"Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме движението, както бяхме обещали. Ако има некачествени дейности или закъснение, ще има сериозни санкции. Никоя фирма не е покровителствана. Най-несправедливото е точно аз - кметът, налагал огромни глоби и прекратявал договори за лошо изпълнение, да бъда обвинявана", отсече тя и не пожела да коментира ироничното преименуване на булеварда от столичани на... "Фандъков".

Още по темата

Междувременно от гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците на Столичната община.

"#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество" ще се проведе в неделя, от 13:00 часа.

Поводът за него е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. "Дондуков", ул. "Г. С. Раковски" с крайна точка - сградата на Столичната община.

Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

"Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София трябва да се вслушат в проблемите ни и да защитават правото на софиянци да живеят в здравословен, удобен и приятен град", пишат от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, по някога е по-добре човек да премълчи вместо да бълва повече и повече глупости!