Фандъкова с дар от БСП: Правилник за редене на павета

Столичните червени искали да помогнат на столичния кмет
23 ное 2017 20:23,
33
Фандъкова с дар от БСП: Правилник за редене на павета
Снимка: БСП-София

"Подаряваме на г-жа Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да й служи като учебник". Това каза лидерът на БСП-София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов по време на заседанието на Столичния общински съвет, съобщиха от БСП-София.

Още по темата

"В началото на мандата казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и тогава, когато се налага, ще помагаме. И понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 г. Преди повече от 80 г. нашите предшественици на територията на София очевидно са се вълнували от това как трябва да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана. В следствие на което ние считаме, е този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят", заяви още Паргов.

По думите му, ремонтът на бул. "Княз Александър Дондуков" е дълга сага. 

"Като започнем от неговото проектиране, след това сагата с павета или асфалт, което забави проекта. Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено. Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката й задача по запазването и пренареждането на паветата в София", обясни той и уточни, че липсва достатъчно контрол и достатъчно експертност в работата на кмета и на Столична община.

"Имаме нужда от повече спазване на правила, защото има чувство на безнаказаност, което хората вече не могат да търпят и затова излизат на протест в неделя", каза Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
15
 
! Отговори
Часовникар преди 6 години
Тия от БСП съвсем изкукуригаха - като не можаха друго да измислят,решиха да се подиг раят с кмета на София ?! Ами кой й е виновен на г-жа Фандъкова като реди паветата по правилника от 1912 година,а не по правилника от 1936 година ?! Абе тия само дето не казват паветата червени ли трябва да са или някакъв неутрален цвят :))) Майтапчии !За друго те и не стават!!!
9
5
 
18
 
! Отговори
ДО 8 преди 6 години
Господине ,Вие в ред ли сте ?Та нали Фандъкова като кмет е отговорна за реденето на паветата .Това че вашите павета в главата са разместени , не означава че Нормалните хора нямат право да се ползват Красотите на Цивилизацията .
8
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, като толкова много отбират от павета, да си вземат правилника под мишка и да започват да редят паважа. И без това тези, за друго не стават!
7
11
 
4
 
! Отговори
ДО 5 преди 6 години
Пич ,Ти ще скараш Италия и САЩ - По твоята *история* Италия е била преди САЩ в САЩ - преди 200 години ?Осъзнаваш ли каква глупост си сътворил ?
6
7
 
9
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 6 години
Историята показва че само Бай Тошо се е справял със София като Красота , преди това Управниците са канили и плащали на Фирми от Европа - Русия , Австрия , Франция .
5
1
 
14
 
! Отговори
История... преди 6 години
Преди два века, един италиански емигрант в САЩ написал следното:"Още в Италия, преди да дойда, ми казваха, че в Америка и паветата са от злато! Като дойдох в Америка, научих три неща:Първо: Паветата не са от злато.Второ: Въобще няма павета.Трето: Хората тук очакват от мен да им павирам улиците!"
4
2
 
6
 
! Отговори
Сияйна мъдрост преди 6 години
Аз мислих много върху тази новина и вие знаете, аз съм много мъдър и чак сияя от мъдрост, та накрая стигнах до едно интересно и контраинтуитивно заключение:Струва ми се, че това е проява на чувство за хумор и че подаръкът няма за цел действително да помогне за по-доброто редене на павета!Знам, че заключението ми изглежда странно и неочаквано, но все пак, опитайте се да помислите върху него!
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е едно паве сама по себи си. Но такъв е матряла на тиквите калинки, павета тикви и суджук.
2
14
 
10
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Дали няма да е по-добре да вземете и да ги наредите,та и от вас да има някаква полза !!!
1
8
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Тия от БКП тоя път са прави.