Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!

Спаси София организира протест под надслов: "#ДанчеСлез"
21 ное 2017 11:00,
77
Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!
Снимка: Facebook

Столичната община не е платила ремонта на бул. "Дондуков", защото обектът не е завършен и не е приет, настоя кметът Йорданка Фандъкова по повод коментарите за качеството на ремонта.

"Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме движението, както бяхме обещали. Ако има некачествени дейности или закъснение, ще има сериозни санкции. Никоя фирма не е покровителствана. Най-несправедливото е точно аз - кметът, налагал огромни глоби и прекратявал договори за лошо изпълнение, да бъда обвинявана", отсече тя и не пожела да коментира ироничното преименуване на булеварда от столичани на... "Фандъков".

Още по темата

Междувременно от гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците на Столичната община.

"#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество" ще се проведе в неделя, от 13:00 часа.

Поводът за него е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. "Дондуков", ул. "Г. С. Раковски" с крайна точка - сградата на Столичната община.

Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

"Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София трябва да се вслушат в проблемите ни и да защитават правото на софиянци да живеят в здравословен, удобен и приятен град", пишат от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
0
 
! Отговори
Коренак Софиянец преди 6 години
Фандъкова е за затвора,най добрият кмет на София беше Софиянски,от ЦУМ до Лъвов мост не е мръднало за 20 години
60
2
 
5
 
! Отговори
Arram преди 6 години
Ами така е кметовете никой не ги контролира правят си каквото си искат бетер ДЕПУТАТИ Раздават си ДМС-та набсвои хира по-1500 лв. и нагоре.По -време на избори присъстват в кметствата или в избирателните секции.И ако усетят че ще загубаят гласове веднага се опитват да подменят целият състав в избирателните секции.А това кой брои и кой какво пише на кой му пука.Да не би някой ще седне да гледа кой какви ги Омазал. Цялята система в избирателните секции е една и съща кръговрат от *** Извинете
59
3
 
3
 
! Отговори
Arram преди 6 години
Ами така е кметовете никой не ги контролира правят си каквото си искат бетер ДЕПУТАТИ Раздават си ДМС-та набсвои хира по-1500 лв. и нагоре.По -време на избори присъстват в кметствата или в избирателните секции.И ако усетят че ще загубаят гласове веднага се опитват да подменят целият състав в избирателните секции.А това кой брои и кой какво пише на кой му пука.Да не би някой ще седне да гледа кой какви ги Омазал. Цялята система в избирателните секции е една и съща кръговрат от *** Извинете
58
5
 
13
 
! Отговори
пууу преди 6 години
Фандъкова ми е ясна. Некадърница е, дори не искам да я коментирам. Да му мислят глупаците, които гласуват за нея.
57
17
 
2
 
! Отговори
Комсомолец преди 6 години
Организаторите са забравили да напомнят протестиращите да си носят червените партийни билети. Че те, организираните протестиращи, освен че се *** прави,но и забравят да си носят партийните книжки. Как да се преброят горките комунисти!
56
0
 
19
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
До Брюкселска зелкаНе е важно за кого гласуваме,важно е кой брои гласовете.Единици гласуват за тях, но пак те печелят...как ли???
55
1
 
18
 
! Отговори
Столичанин преди 6 години
И аз да спечеля и някой от Вас да спечели голяма общаствена поръчка в София/ България-ще строиме точно с такова качество!И това е заради системата ,наложена от ГЕРБ, а именно : 60-70%/нямя грешка/ от стойността на договора не е за строителство. Ден два след превода-този процент заминава-сещате се къде.А имаше в началото на демокрацията един Ал. Бож. -министър 10 % му викаха- сега със свещ да ги търсиш такива.. Ха да Ви питам с останалите 30%-подизпълнители,машини материали,заплати,печалба
54
1
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Е приятели и съграждани, аз ли трябва да назова проблема ? Ами - това е проблема - че се плаща навсякъде, само не и там, където трябва - на хората които работят ! Точно така - най-големият длъжник във вътрешно фирмената задлъжнялост е държавата или общината ! Че се искат комисионни предварително е публична тайна; че се ползват под изпълнители - също ! Но когато трябва да се плати на под изпълнителите се оказва, че пари няма и хоп - ето го проблема !
53
2
 
2
 
! Отговори
оро преди 6 години
аха...охооо...еййййй, опааааа.....йепаааа...хо-хоооо...ха-хааа!!!!!!!!!
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е град където е концентрирано една трета от населението на България.Повечето са дошли с колите си.Те освен,че създават задръствания,не плащат данъците си тук.Лошата организация на движение създадена от *** зам,кметове,скъпият,нередовен и неудобен транспорт,всичко това пречи на нормалният ритъм.И в този хаос да се говори за пешоходци и велосипедисти е малоумно.София не е нормален европейски град.
51
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпросът е защо не е завършен, след като срокът от 70 дни на фирмата е просрочен двойно. Не е вярно, че срокът е до 1 декември, отдавна е изтекъл. За качеството да не говорим. Освен това каква е тази цена от 7млн.?! Смятайте за какво надуване на сметката става дума. Сега ще ги глоби с няколко хиляди лева и няма да пропусне да се похвали , да се направи на принципна
50
3
 
26
 
! Отговори
луд таксиджия преди 6 години
Фандупкова , яхай метлата и по новите велоалеи на "Раковска"през Банкя та към ваше село.Мислех , че след тиквата няма да има по некадърен и крадлив кмет на София,но съм сбъркал: ТИ СИ НОМЕР - 1
49
0
 
37
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Че в София свестен и нормален ремонт не е извършван и завършван е факт, най- пресният пример е с НДК, само че кметицата удобно пропуска да каже колко милиона заминаха за ремонта на НДК, който отново се ремонтира, за ремонта на Южния парк и преремонтирането му , за безумния ремонт на бул Витоша, за скапването на градския транспорт, висенето по спирки през летните месеци, щото тогава столичани не пътуват явно, за билетчето от 1.60 лв, за районите кметове, някои от които доживотно си управляват вил
48
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми"---Бих добавил и темата за бездомните кучета, които "шетат" из цяла София, с повече права от хората. Хапят, разнасят болести и "придават колорит" на столицата, в "сътрудничество" с каруците...
47
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е заместник председател в управляващата партия ГЕРБ.И като такова и като кмет на София е отговорна за ограбването на парите на данъкоплатците,чрез некачествени ремонти.Няма строеж или ремонтиран участък,който да е качествен.Стига лъжи.Време е да си подава оставката.Лошото е,че в София живеят хиляди ***,на които не им пука за този град.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладурско е как "столичаните" в коментарите смятат, че колите им трябва да са с предимство, и пешеходци и велосипедисти са втора класа граждани. Обратното е.
45
6
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: nekoj (номер 50)Абсолютната истина казваш човече, абсолютната истина, така е!Аз из Европата съм пътувал макар и отдавна.В страната на велосипедите, Холандия не съм бил, но и не е нужно.Достатъчно е да отворим street view на Google maps и да видим как хората си карат колелетата в Амстердам.Еми, отвори виж и ти, ама честна дума, кьopaвa велосипедна пътечка не видях, карат кой по тротоара, кой на самата улица, а не е като да няма колелета - бъка от тях и ги паркират кой къде свари!
44
3
 
37
 
! Отговори
пиеса за наивници преди 6 години
Цената на ремонта не се коментира,защото е въпрос на "национална сигурност".Както и оградата на границата-1000 лв за един линеен метър?!Корупция се прикрива с етиката национална сигурност...
43
6
 
16
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
сега се замислих - доста съм пътувал из "Европа" - и досега велосипени алеи направени на пътното платно не съм видял? Всички са били отстрани - на тротоара? Що ли? А... - щото не са 'усвоявали' пари (за братчеди и т.н.) а са си планирали движението - е за това!
42
26
 
14
 
! Отговори
КНСБ преди 6 години
Разбира се,че за организаторите няма друг цвят,освен ... червения :))) Той прозира през цялата им организация и много грижливо подбрани изрази,за да изглежда,че наистина хо рата са мноооого загрижени ?!Абе,аланкоолу,къде бяха досега същите тези организатори та ни се чуха,ни се видяха досега ?! Свидетели сме отново на поредната БСП-арска ата-ка под друго име,ха-ха-ха! Абе,вие нямате срам вече от нищо-криете се под чужди имена -ако вие открито го организирате и този кьор-фишек -аман от вас !