Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?

Критиките към столичния кмет активизираха защитниците й
27 ное 2017 14:00,
118
Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?
Снимка: архив "Булфото"

Ремонт след ремонта на бул. "Дондуков". Абсурдни велоалеи по "Раковски". Пред НДК е като при война... Заради тези и още много проблеми в София кметът Йорданка Фандъкова е подложена на силни критики през последните дни.

Заради неуредици вчера бе организиран протест пред Столичната община. Представители на "Спаси София" и активисти на БСП бяха част от недоволството. "Данче, слез! Протест за цялостното творчество", бе мотото на протеста.

Критиките към Фандъкова обаче активизираха поддръжниците й. Известни софиянци пуснаха статуси в подкрепа на кмета в профилите си във Facebook, пише "24 часа". Те са възмутени и от умишления саботаж, заснет от камери на "Дондуков", на които се видя, че някой умишлено вади павета от ремонтирания булевард нощем.

Още по темата

Защита за Фандъкова дойде от волейболиста и треньор Владо Николов.

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град", пише той. Според него безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонтът на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини.

"Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите", пише  още Владо Николов и призовава да оценим Фандъкова преди да сме я загубили.

И голямата Райна Кабаиванска дава подкрепа за Фандъкова. Тя допълва, че й е благодарна заради развитието на културата в града въпреки глобалната криза.

"Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите", пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Подкрепа идва и от актьори. Александър Алексиев, познат от "Възвишение и "Откраднат живот" е убеден, че София мощно просперира в последните години.

"Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици", категоричен е той.

Колегата му Асен Блатечки пък констатира, че се иска оставката на Фандъкова за ремонти, които не са се случили през последните 30 години.

"Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти", пише той и допълва, че градът се развива, пълен е с чужденци и става все по-разнообразен.

В софийския дебат бе включено и филмче, което включва снимки от Google на едни и същи места в столицата, направени сега и преди пет години. Променена ли е София? За добро ли е ли не – спорът продължава да тече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди имаше задръствания. Сега на много места те са вече решени с кръстовища на две нива. Сега продължават да се правят такива. Така, че леко полеко София се променя. Има още много да се прави, но поне нещо се прави.
30
1
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Ти добре ли си?Къде видя толкова много хубави сгради по "Пиротска".Тук-там ги има,но те са частни,както и лъскавите витрини на магазините.Какво общо има Фъндъкова с това?
29
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е добър кмет.Много направи за София.
28
3
 
19
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
До ТттНе е сам одо парите и кражбите, а до качеството.Приближени фирми изпълняват без никакъв надзор. Общината си затваря очите и т.н.Да не говорим и че нещата се правят без никаква мисъл.Който намери местенце, може да построи на него, акквото си иска.Ако съм приближен до ГЕРБ мога да построя небостъргач между ниските къщи в Редута или пред НДК. Това не е развитие и разумно управление.Да дойде да види Фандъкова какво е по цариградско вечер. А, сега, ще ни направят и нов небостъргач.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново за велоалеята.Кой "умник" реши,точно по централата и най-натоварена улица да има велоалея?Осве,че се стеснява "Дондуков"и задръстванията ще станат още по-големи,всички велосипедисти ще дишат изгорелите газове от колите.Освен това тази алея не води до никъде.А на останалите улици в трафика ли ще се бутат колоездачите.Недомислена работа.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберски Пи Ар- гнусна работа.Сега и ако някоклко платени излязат и кажат как полиция, прокуратура и съд работят безпроблемноо и ще повърна.
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София вече не става за живеене, заради мръсния въздух и дебилното правителство. Колкото повече ремонтират и строят, толкова по-мръсно ще става.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно е бил впрегнат рекламния отдел на ГЕРБ и на общината за разпространяване на поръчково видеоклипчета доказващи уж ограмната работа на даскалицата. Всъщност те са само нагледен пример за това как се трошат парите на данъкоплатците от цялата страна. Известно е че ПР проектите в София не се правят само с пари на софийската община , а най-вече държавни, те.е. пренасочват се приходите от села и градове в провинцията за София, а те пият една студена вода, тъй като нямат "късмета" да са гербаджии
23
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчна е малка разходка по запустялата преди улица Пиротска, за да се види, че е пълно с нови хубави сгради и такива в строеж и ремонт.
22
1
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Онзи ден минах по Дондуков.... около партийния дом. На младежкия театър (след цели 200-300 метра) по булеварда, се отказах и завих в ляво.Не знам кой идЕот е решил д анаправи веоло алеята точно там и точно така. Сега има половин лента за колите и всизки коли са на релсите на трамвая. А вело алеята.... празна катъо главата на кметицата.Така и така бях спрял, та имах време да се вгледам в паветата. Е, аз съм ги редил, а *** съм бил пиян!И се сетих, че за това плащам.... баси....
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно е с бездомни кучета. Да те е страх да се прибираш късно вечер и през нощта. Малките квартални улички - пълни с дупки.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВерно навремето миеха навсякъде с едни оранжеви водоноски и пoсле едни други минаваха с едни кръгли четки отдолу улиците лъщяха и лятно време се охлаждаха.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само това, цвете да и подариш. На околовръстното няколко големи тапи, започнаха ремонт, който няма как да завършат преди края на зимата и дори готовият макар и накъдрен участък от Цариградско до Казичане нама да може да се използва нормално. Наредиха безумни знаци по малките улички около Бъкстон, човек не може да се прибере нормално.Пари да се усвояват, друга цел на ремонтите няма.
18
3
 
23
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Ти си и тако и вако.Били построили много неща.Построиха ги с моите и твоите данъци,с над 1 милиард от бюджета и с милиардите заеми,които пак ти и аз ще плащаме.И това нямаше да бъде толкова лошо,ако всички тези пари бяха похарчени за инфраструктурата на града,а не само за мега проекти,които гълтат най-много пари и от които най-много се краде.
17
24
 
6
 
! Отговори
. преди 6 години
До сдСвинщината беше преди то се вижда от видеото.Повечето българи знаят само да мрънката и да не виждат по-далече от носа си и да не оценяват това което се прави. Поклон пред сегашния кмет на София.
16
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим как се е променила.По времето на соца всички улици бяха асфалтирани.Чистачките метяха и страничните улички.През ден се миеха улиците.Днес моята улица не е асфалтирана от 30 години/живея на 5 мин.от центъра.Дупките са като лунен пейзаж,тротоарите са разбити,прахоляка е стигнал до бордюра,а години, не помня вече колко не е мита.Това е промяната на Фъндъкова не само на моята улица,а на много като моята.
15
1
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Любопитно ми е как би изглеждал Пловдив, ако 1 млн. софиянци се преместят да живеят там.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разкопана-със сигурност.
13
6
 
38
 
! Отговори
сд преди 6 години
Какво е хубаво в Борово? На мястото на пазара дигнаха сграда ! Пълна свинщина
12
7
 
26
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
И какво се е променило с уличните кучета - освен че броят им е нараснал двойно за последните 2 години.