166 снегорина чистят улиците на София, трафикът - нормален

Цяла нощ са чистени паднали клони и дървета заради мокрия сняг
Обновена: 28 ное 2017 08:24 | 28 ное 2017 08:02, Камелия Цветанова
15
166 снегорина чистят улиците на София, трафикът - нормален
Снимка: Булфото, архив

През нощта до 166 снегорини са работили ефективно по столичните улици. Това заяви директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Пред камерата на телевизията тя информира каква е обстановката в столицата и кои са сложните участъци.

Още по темата

"През нощта два пъти са обработени улиците, носители на масовия градски транспорт, както и някои вътрешноквартални такива от обществена значимост. Трябва да се има предвид, че е зима и е възможно да има места, които не са добре почистени", обясни инж. Георгиева.

Тя помоли гражданите да подават сигнал на телефон 987 555 и обеща "веднага да отиде снегорин" на посоченото място.

Директорът на Столичния инспекторат продължи още, че към този момент машини обработват спирките на градския транспорт, но вече трябва да са приключили. Почистват се също тротоарите около училища и детски градини.

"По данни на Центъра за градска мобилност трафикът е нормален за зимни условия, драстично закъснение на градския транспорт няма никъде", подчерта инж. Георгиева


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
19
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Ти в ред ли си?След 1989-та управляват демократите и затова сме толкова зле.За топлофикация си написал само лъжи. Няма такса сградна инсталация. Тръбите в сградата не са на топлофикация. Не можеш да ги режеш, защото са част от общите сградни инсталации на които си съсобственик - за вода, за ток, за парно, за телефон. За съжаление законите и наредбите за топлофикация са от след 1989 година и са правени за да няма бунт срещу демократите на власт.
12
5
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Изобщо, ама озобщо ни мъ боли за софиа та ско ще и целата да зсмръзне у лед, и тока да запре , и глад
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак т р о л мания и днес . бг мангалия минусите, защото не може да се плюе по ДС на БКП и управлява в престъпна форма!Ето друг пример будали и то там където боли. Мумофикация ЕАД взима такса сградна инсталация ( тръбите са техни!). Съдат ви без да знаете, тръбите ставали ваши. Като ваши тръби и искате да ги изрежете пак стават на Мумофикация ЕАД и ти забраняват! ДВОЙНИ СТАНДАРТИ БУДАЛИ, а Мумофикация ЕАД е спряла развитие защото се води на държавата още и ползва наредби от преди 89-та!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Будали такива. Плащате данъци особено такса смет и от пролетта до есента тия с метлите вдигат прах до небесата! Защо се моли тази да се чисти от граждани. Да плати или да има намаления за някои данъци. Друга страна се моли тази, че наредбата е от преди 89-та и "демократ" налага комунистически неща. Дискриминация и двойни стандарти, а вие още будали.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Люлин не видях кьорава снегорина. Само центъра ли чистят тия 300 снегорини?
8
1
 
23
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
До 8 1948Личи си, че не знаеш как се чисти в София. Всеки, трябва да изчисти около колата си, а снегорина чисто улицата свободна от паркирани коли. Проблемът е, че като си почистиш около колата, няма къде другаде да избуташ снега, освен на улицата, а снегорина ако е с гребла, връща снега обратно до колите, но сега чистят с химикали, така че паркираните коли не са проблем.
7
1
 
20
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Когато някой е действително ....,това няма как да му бъде обяснено.Май си в тия 80%?
6
3
 
31
 
! Отговори
София-1948 преди 6 години
Големият проблем за почистването в София са хилядите паркирани коли по улиците .Как точно да мине и изчисти снегорина,улицата трябва да е празна за да се изчисти добре.А за тротоарите всички софиянци си знаят че всеки блок и дом си има график за почистване.Така е от,, време оно",но ,,новите софиянци "май не го знаят.Наемателите пък хептен.
5
6
 
23
 
! Отговори
софянеца преди 6 години
боли ме фаро
4
2
 
29
 
! Отговори
До 3-от провинцията преди 6 години
Апокалипсис в София няма да настъпи защото има достатъчно снегорини,но вие там му мислете като слязат гладните вълци от гората,ще изпапкат и вас и добитъка ви
3
2
 
30
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ти от кой град си и на колко си години бе момче? От колко време живееш в София че не знаеш Наредбата на столичната община,която е от сто години.Аман от мързеливи пиш.лигари философи.
2
4
 
25
 
! Отговори
от провинцията преди 6 години
Хайде честит сняг на софиянци
1
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тя помоли всеки да почисти пред офиси, магазини и дома си."АМИ НЕ КАТО СА ОГРАБИЛИ ГРАЖДАНИТЕ ОТ ДАНЪЦИ ТЯ ДА ЧИСТИ. ТОВА СЕ ВОДИ НА ОБЩИНАТА НЕ Е НА ОФИСИ, МАГАЗИНИ И ПЕРСОНАЛНО ЗА ВСЕКИ ДОМ. ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!!!!