Таксиджии на протест. Ще се увеличат ли тарифите им?

Дневната да е левче, нощната - 1.14 лв, искат те
21 дек 2017 08:52, Петя Славова
45

Криза и протести в таксиметровия бранш. Причините са липсата на методология при определянето на цената за километър пробег в София и патентният данък, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Такситата в София са над 6000, но се оказва, че в таксиметровата дейност има много неща, които смущават шофьорите.

Именно заради това организират протест пред Столичната община с настояване да се определи точната минимална такса за километър пробег.

Споряд таксиджиите минималната нощна тарифа трябва да стане 1,14 лв., а дневната 1 лев. Въпреки това към момента има минимален праг, който е около 1,60 лв., но в новите правила това въобще не се предвижда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До Анонимен"Факт е че цените на таксиметровите услуги в БГ са най-ниските в Европа.Никой не вози за половин Евро на километър...."Друг факт е,че в ЕС шофьора на такси е къпан,с риза,вратовръзка и панталон,не надува чалгата и не мирише,през лятото пуска климатика и е любезен.Хайде пак да се сравняваме,а!?У нас униформата е потник и анцунг.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз возя само чужденци.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, що немаше ни един бял таксиджия на тоя протест?
22
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Убаво ! Ама и да се къпят чат-пат ! Че в колите вони на пор !
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфх колко са гнусни тези шофери
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тук с протеста!Аре със здраве и да се изкъпете за празниците
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направи ли ви впечатление как тоя брадатко с белите косми си бърше сополите с ръка и после ги маже по брадата си?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя брадатко с белите косми да си пали колата и да сгъва цирка
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За каква методология става дума? Има свободен пазар, неговата методология е единствената точна. След като доходите ни не са като в Европа, защо разходите ни трябва да са като техните. Не е нормално да дадеш половината си надница за да се придвижиш два квартала в София с тази "луксозна" услуга.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си пазарна икономика.Всички таксита возят на метан, който излиза в пъти по евтино.Не може държавата да дотира такситата и изкуствено да се завишават цените.Ако има търсене ще има и по-висока цена.Ако няма търсене, значи няма нужда да има по-висока цена на превоза!Изобщо това с тия минимални цени си е направо картелно споразумение с участието на държавата и общините!
15
3
 
8
 
! Отговори
Смърдящ бакшиш преди 6 години
Че аз и в момента си изкарвам по 2000лв на месец.....ама искам повече...гледайте си работата
14
0
 
13
 
! Отговори
ннн преди 6 години
Какво мучат тези. Смятат горивата като дизел и бензин, а всичките са на газ или метан. Я си направете сметка една метанова(или газова) какъв разход има. Ако бяха зле нямаше да ги има, а те се увеличават което означава, че имат доходи.пп. никой няма да работи на минус.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените са свободни в определени граници, нищо не им пречи да си направят тарифата и 1,5 веднага, но ще фалират.Искат с административни мерки да ни съдерат още една кожа тези смрадльовци.
12
3
 
5
 
! Отговори
До бакшиш преди 6 години
Няма ние да мислим за децата ти, твоя грижа е. Да си мислил навремето, а и още не е късно да научиш някакъв занаят и се хванеш на нормална работа.
11
3
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Да вдигнат колкото искат и ще возят само децата си, жените си, любовниците си и колегата сменник. При вдигане на цените за превоз ще наблюдаваме масови мелета на стоянките между таксиджии за клиенти. Смятам, че големите такси компании /които вече приличат на лизингови къщи/ няма да допуснат вдигане на цените защото няма кой да изплаща лизингите. А ако колите са до 5години, шофьорите облечени прилично, няма чалга, мръсотия и липсват помпи и други повишаващи цената приспособления може да се помисл
10
2
 
9
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Бакшиш ли?П.П.След организацията с " частни" бензиностанции тия са най-безогледните мошеници.
9
2
 
15
 
! Отговори
Хоросан преди 6 години
Когато спрат да карат раздрънкани бараки на по 10+ години и 500 000км и когато не смърдят като се качиш в колата може и да стане 1лв... в момента и 79стинки са им много!
8
6
 
15
 
! Отговори
До 9 - бакшиш преди 6 години
Намери си нормална работа. Нещо с което да си полезен на обществото. Не само да стоиш по стоянките и да чакаш поредния пациент който да обереш.
7
1
 
12
 
! Отговори
man преди 6 години
цената се определя от пазара. Да вдигнат на 5лв/км ако искат, бързо ще се регулира от самосебе си. Лично не ползвам таксита често, скоро се регистрирах за СПАРК.БГ, много хляб има в тази алтернатива.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бакшишите трябва да бъдат намалени като бройка.