Няма да питат децата: Колко взимат мама и тате? Само: Как се топлите?

Анкетата в 83 софийски училища, ще бъде преработена
58
Няма да питат децата: Колко взимат мама и тате? Само: Как се топлите?
Снимка: Булфото, архив

След възмущението на родителите и на НПО-тата анкетата, разпространена в 83 столични основни училища свързана с отоплението ще бъде преработена.

До нея се стигна заради проучванията, че софиянци дишат един от най-мръсният въздух.

Столичната община възложи проучване на Енергийна агенция Пловдив, за да стане ясно най-накрая с какво се топлят жителите на столицата и дали колите или отоплението тровят повече въздуха.

Още по темата

За да се добие реална представа за това обаче е било нужно да се проучат поне 6000 домакинства в София. Най-лесният начин това да стане бил като се пуснат анкети в училищата и децата да ги дадат на родителите си, които пък ако искат да ги попълват, ако не искат да не ги.

В нея има въпроси като: Кога е построено жилището, сменена ли е дограмата му, колко квадрата е то, дали пускате отоплението през целия ден или само сутрин, вечер или на обед, дали се топлите с парно, ток, газ, дали сте доволни от сегашното си отопление или искате то да бъде сменено.

Въпрос обаче, който провокира недоволството на обществото, е колко е средният доход на член от домакинството на месец.

"Всичко, което притеснява родителите трябва да се преработи. Не е необходимо да се задават въпроси за доходите, а само за начина на отопление на домакинствата", отсече пък кметът на София Йорданка Фандъкова.

Така че от въпросника до родители, раздаден на ученици от 2-и до 5-и клас, ще бъдат премахнати питанията за месечния доход на член от домакинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
Пенчо Шаша преди 6 години
Абе колко деца мислиш че знаят точно колко получават родителите им? Борба с мръсния въздух чрез анкета в училище , алоуу - тези дето го предлагат имат ли връзка с главния мозък? Борбата с мръсния въздух е една - закони за ограничение на употреба на автомобили в населеното място , като и твърди горива от сорта на въглищата. Всичко друго са ялови напъни и далавера за фирмата дето ще прибере едни пари за това.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В нея има въпроси като: Кога е построено жилището, сменена ли е дограмата му, колко квадрата е то"Само като прочетох това все едно друго се пита. Информацията не отива за правилните хора, защото е стил мафиотско питане. Някой в анкетата каже, че има бизнес и край с него тази година. Заплахата си се съвсем реална. Свинята Лилито да реве, че фалшива новина. Никой не му харесва истината, защото почне ли да се говори да подчинява на колене, а и трябва за 240 наследници на БКП- ДС
9
3
 
7
 
! Отговори
см преди 6 години
На въпроса ,,Колко взимат мама и тате",верния отговор е "Всичко".
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенчо Шаша "какво ще направят като получат отговорите , ей това ми е интересно"Проблема е,че децата са откровенни и в тях няма поквара.Като кажат " Тати работи за 500 лв, мама е безработна. Всички в семесйтвото имаме смартфони за 1 500лв,тати има кола и мама си има нейна кола.Всеки петък сме на ресторант, а всеки месец с Гърция на почивка."Ей тогава вече,не знам какво ще правим, затова по добре да не се пита.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази анкета каква връзка има с образователния процес, та се провежда сред учениците в училище?Не промяна на въпросите, а спиране на анкетата!Да проведат анкетата във фирмите, заводите и на др. работни места.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картoфка много разбира от ауспуси и комини ще оправи въздуха ама по-късно. Може дори да лови мръсен въздух като снежинки.
5
1
 
11
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
А комшийката иска да ги пита колко от тях са сирачета при живи родители..............
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анкетата ще е в София, но ако не обхваща и училищата във Витошките села ще се окаже, че повечето семейства се отопляват на парно то извода дали няма да бъде малко погрешен и ще даде ли това възможност на общината да разтегне любимата си дъвка за автомобилите???
3
0
 
26
 
! Отговори
Пенчо Шаша преди 6 години
Да оставим настрана тъпите въпроси за които аз бих уволнил директно инициатора. какво ще направят като получат отговорите , ей това ми е интересно.
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-неприятния въпрос за българите.Всички работят за 500 лв и харчат по 2000 лв.
1
1
 
28
 
! Отговори
ученик преди 6 години
мама взима колкото и дадат,а тате колкото си докара