Европо, ще ти пратим шалчетата и шопската в колети. Не идвай!

Цели 6 месеца София ще е под кошмарна транспортна блокада
9 яну 2018 12:50, Екип на Dnes.bg
113
Европо, ще ти пратим шалчетата и шопската в колети. Не идвай!
Снимка: flickr

Още утре София ще е под блокада, евроблокада. Булеварди ще бъдат затворени, автобуси ще бъдат спирани, може и метрото да притвори вратите.

Ще се изсипят едни хорица – чиновници от 28-те страни еврочленки и услужлива България, ще затвори София, че да ги пренесе до МС, НС, НДК-то, Народния театър... да видят хората, да се дивят на... безлюдната ни столица.

Още по темата

А нас, простосмъртните столичани – кучета ни яли. Кой помисли за това как ще отидем на работа, а после – как ще се приберем?

Ключови булеварди ще бъдат closed: "Цариграско", "България", "Брюксел", столичният център ще бъде засипан с кашпи и прегради и защо? За да дойдат едни лелки и чичовци, да си вземат шалчетата, вратовръзките, да отморят на наш гръб в някой хотел, да друснат хорце, да хапнат шопска и кавърма и да си отидат по живо, по здраво.

А ние, затворени в автобусите и по колите си, ще преглъщаме смога над София, в очакване униформените да отпушат трафика и да се докопаме до работните си места.

А бизнесът на онези, които ежечасно пресичат София нашир и длъж, за да зареждат магазини, да разнасят пратки, да ремонтират телевизори и климатици например? Дали ще издържи, а?

Може и еврочиновниците да не са ни виновни, те хората си щъкат по света, виновни са ни родните чиновници и полицията, която в угода не едните, ще навреди на другите.

Вместо да оправяме за 45 млн. лева непоправимия НДК, за тия пари да им бяха спретнали една заличка до ВИП-а на летището, да си идват, да си бъбрят и да си ходят. И без това от нас не зависи кой знае какво.

Ще речете Brexit, Западни Балкани, Турция... теми, които ще са на дневен ред у нас.

Нито Великобритания ще си тръгне сега, нито Албания ще получи дата за ЕС, нито Турция ще види скоро Брюксел отблизо.

Да не говорим, че високите евроглави (Юнкер, Туск, Таяни...) ще дойдат на два пъти у нас – веднъж на 11 януари, и веднъж в средата на май, но ние ще сме под блокада – цели 6 месеца.

25 хиляди европейци щели да дойдат. Да не идват, ще им пратим по колети шалчетата и шопската, но София да е отпушена.

Или пък родните чиновници и униформени да организират трафика така, че да няма засегнати. Което май е доста по-трудно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раята, дръжте се прилично, да не се излагаме пред чужденците....Лично на мен би ми било много неприятно, ако заради моята особа се наложи да причиня неудобства дори на 1-2 души. Но....аз не съм евробюрократ, затова не приничинявам такива неща.( Боже, доживяхме да обитаваме континент с администрация, при това адски скъпа)
81
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Ако ги няма "селяните" в София ще yмpeтe от глад бе, кореняци!
80
13
 
19
 
! Отговори
13 преди 6 години
ДО ЕМИЛ - коментар 52 СЕЛЯНИН ***!!! СТОЛИЧАНИ ОТ 300 000 ОСТАНАХМЕ 200 000, ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ ТУК, НО Я МРАЗЯТ, ***!!! ХОДЕТЕ СИ НА СЕЛО. ДА СИ ОСТАНЕМ 200 000- РОДЕНИТЕ ТУК, ПОСЛЕ - ЕЛА ВИЖ, КОЛКО ЩЕ НИ Е ХУБАВО, БЕЗ ВАС И ПРОСТОТИЯТА ВИ!!! ПИСНА МИ, НЕ СЕ ТЪРПИТЕ ВЕЧЕ!!!УМНИЦИ!!!
79
3
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Добре ще е да се обособят санитарни кордони, за да не стане така че простосмъртното туземно население да "накачи" някой местен щам на евро-особите.
78
2
 
2
 
! Отговори
мдаааа преди 6 години
до анонимен 71 и да продължа , може да нямам капацитет , знания образование и т.н , да давам акъл на мениджмънта на фирмата . Но защо да нямам право да изразявам мнение свързано с политиката , или казвате да ми се отнеме и правото на гласуване ли , или какво ???
77
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" едни хорица чиновници от 28-те страни еврочленки и услужлива България ... ""....................другарки и другари, ... май не осъзнаватe елементарния факт, че ако не беше 'лошата' Европа, щяхте да гладувате и вие и децата ви, защото повече от половината от БВП на България идва ОТ и ЗАРАДИ Европа.от другаря путин идват само бомби и зелени човечета
76
2
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
ДО анонимен 71Опааа сбъркал съм възрастта явноНикой не лае / поне аз / заради 2-та булеварда.Против евробюрократите съм , че те са едни " кърлежи " смучещи само парички , лицемерие от тяхна страна и т.н.Докато Кадафи им вършеше работа - беше велик вожд , обърна им гръб - ликвидираха го . А примери още многокато интелигентен човек / така изглеждате / , би трябвало да правите разлика между икономика и политика ,между управлението на една държава и управлението на една фирма .
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са ни виновни европейците, че столицата ни е боклучава дупка? На само 1 минута от централна гара, точно до голямото кръстовище има една уникално потресаваща гледка. Изоставен павилион за вестници превърнат в импровизирана кофа за ***. До половин човешки ръст пълна с ***, който е на показ през избушените прозорци. Просто да те е срам да кажеш, че си българин.
74
11
 
14
 
! Отговори
Melaniq преди 6 години
Явно на "АНОНИМНИЯ" му харесва само слугинаж, когато се целува *** на Путин. И по-добре брой милиардите на *** на гърба на бедните мужици,а не на европейците. Абе на доста хора им харесва Русия, пък един не виждам да емигрира натам.Отивайте-никой не ви спира. Пък то и червената ви лидерка-крадла и лъжкиня не прати сина си към Москва.Хем ви сърби, хем ви боли-не ви се ходи в оня сибирски рай ама джафкате от разстояние.
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е виновен, че София е село и като затвопиш два булеварда се блокира движението на цялото градче? Кой е виновен, че 45г. я управляваха селяни, а и допълнително мирише на прованс от новодошлите? Град строен за 250 000 души е натъпкан с 2 милиона, които дори не си правят труда да се къпят сутрин?
72
8
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
До анонименАми, твоето изхранване, сигурно е много по-маловажно, от изхранването на тези 750 чиновници, но...все пак и това се случва, нали?Как пък всички се извъдихте такива разбирачи, бе...кой да изхранвал ЕС и кой не?Ами, ако ЕС беше казал, че няма нужда да изхранва тази корумпирана, мафиотизирана, селска и крадлива ***...сега щяхме да сме фалирани, от ДС ченгетата.Но...такива неща, вас не ви касаят, нали.Сипи ракията, претакай зелето и...това е живота.
71
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
след като си има сгради в брюксел от какьв зор ще идват да хрантутим 750 евробезделници кои ще плаща тези разходи за хотел и храна
70
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е пълна п0мия и е поръчана от мадам Лъжа.Друго си е ако беше дошъл президента Вагин.. или се казваше Путин? Тогава нямаше да има проблем с придвижването защото никой нямаше да ходи на работа, а щеше да празнува пристигането на Бащицата! Ефтинко, много еФтинко...
69
8
 
13
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
До мдааааЗащото съм раждан през социализма, знач какви селяци и *** са всички комунисти, включая и тези, които в момента ни управляват.Зная и от къде ни дойде и този селяшки манталитет, с който в момента плюем по ЕС, заради два временно затворени булеварда.И не величая, а давам обективно мнение.Това, че не ви харесва, е отделен въпрос.Общо взето, повечето коментари тук са, все едно общите работници, се събрали и обсъждат колко ненужни са мениджмънт срещите на компанията.
68
4
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
До АнонименДолни лъжи, дошли от истински питлеропоклоник и платен ***.Изкарай факти за казаното от теб, защото доказателствата в обратното са стотици, в реални показатели.
67
16
 
15
 
! Отговори
trafalgar преди 6 години
пълни глупости. по *** статия не съм чел. ще бъдат затворени за кратко време определени булеварди, и то моментно !!! може ли такава простотия.
66
4
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Бай ***, болен, бременен и недоволен.
65
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън, искате да отнемете на Баце звездният му час?! Какво значение имат неволите на софиянци пред тази блестяща възможност за слугинаж пред Началниците и съответно погалване по *** Борисова? Следващото ни председателстване е чак след 15 години, дотогава я камилата, я България...
64
2
 
15
 
! Отговори
Емил преди 6 години
Каквито са ни столичаните, такава ни и столицата :)
63
6
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Утре идват полубожествата от еврогейския съюз със безценния си живот. Аз нямам сигурност в собствената си страна каквото на тях осигуряват от нашите данъци. Защо? да си пемат разходите сами за всичко или са им малки заплатите?