Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
13
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Зов от Фандъкова: Като има смог топлете се на ток......и ако нямате ХЛЯБ-яжте ПАСТИ.
174
0
 
17
 
! Отговори
С ГРОБ към нищото преди 6 години
Браво фандито. Хвала на такива изказвания и идеи. Като няма хляб яжте пасти. Ха да са ви честити тези и пак за тях да гласувате. Така ви се пада мат'рял такъв. Яжте ми ..я е се топлете надървени въглища. Аха ха ха ха ха ха.
173
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия продажни наглеци надминаха и френската кралицаедно време обвиняваха кремиковцисега се топлете на ток да пълните гушите на мошениците дето одушиха нашите ядрени блокове и ни лишиха от пряките доставки на газ от русияа вчера първия танкер руски газ от ямалското находище сгъстен газ първо стигна в англия и отпраши от англия към америкапосле могат да ни го върнат на тройна ценасамо де.би.ли търпят такива "управници"айде радвайте им се
172
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като няма хляб, яжте пасти"Наглост герберска,.
171
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
София с 560 коли на 1000 човека Берлин с 390 коли на 1000 човека. Ако искате нормален град колите трябва да намалеят наполовина и това става само като се бърка в джоба за всичко свързано с колата. Парите от това трябва да идат да подсилят градския транспорт.При сегашната тенденция София до три години ще е окончателно задръстена за сега задръстена е само Кметицата.
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Кой спря Белене? Нямало пазар.хахахаха
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сомоковската пръчка е вредна за София!
168
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Фандъкова за нищо не става. Копче за раздаване на обществени поръчки на който и каже ментора - ББ. Истината е че отоплението на ***, талашит, гуми, дрехи и джапанки трябва да се криминализира. Не можеш да живееш в Драгалевци, Бояна, Симеоново, манастирски ливади Малинова долина и да си беден - това просто не е вярно. Трябва желязна ръка а не мърмореща даскълица.
167
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като ви е мръсен въздуха у софия,върнете се на село бре!Тука си дишаме чист въздух и си пърдиме на воля.
166
4
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
До АнонименПо безумно изказване рядко се чува. Не я ли е срам, била е учителка? Взе ми думите от устата, за хляба и пастите. Ама да каже, кой ще им плати тока? Тези гробокопачи си нямат и понятие как живее обикновения българин.
165
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с други думи - като няма хляб яжте пасти
164
2
 
28
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
герберастиии много взехте да наглеете...дразните яко!!!!!!!!!!!!
163
1
 
29
 
! Отговори
Хихи преди 6 години
Като се топлим на ток ще пълним джобовете на енергийната мафия,може кметицата да има акции там и затова да отправя този призив.
162
2
 
27
 
! Отговори
А бре преди 6 години
Не я мислете дана от самоков,има доход от поне 50 хилки на месец(неофициален, разбира се),затова и е лесно да дава акъл,нищо,че у нвя липсва.
161
1
 
34
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ФАНДЪЧКЕ ЗА ДА СЕ ТОПЛИМ НА ТОК МАФИЯТА ГЕРБ ТРЯБВА ДА ВДИГНЕ ОСЕЗАТЕЛНО ЗАПЛАТИТЕ, ПЕНСИИТЕ И ПОМОЩИТЕ, НО ВИЕ ПРИБИРАТЕ ПАРИТЕ САМО ЗА ВАС И В ГЛАВИТЕ ВИ НЯМА НИКАКВА МИСЪЛ ЗА НАРОДА !!!
160
12
 
7
 
! Отговори
до 174 преди 6 години
Какви билетчета, 4 лева ти е картата за цялата градска мрежа!Тия трошки, с които наводнихте София, да не би да харчат по-малко от 4 лева на ден?Забрана за дизелови автомобили, които не покриват ЕВРО 4! Бензиновите автомобили, които не покриват ЕВРО 4 - на газови или метанови уредби!
159
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, с повишаване на цената на билетчетата ти до огромна степен допринесе за смога в София.
158
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като има смог топлете се на ток. Това ми звучи: "като няма хляб яжте пасти".
157
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е във въглищата и в дървата, а в старите дизелови автомобили, които са наводнили София...Въздухът в центъра е ужас, при положение, че целият е топлофициран и дума не може да става за замърсяване от отопление!
156
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И таяя се е самозабравила вечее Данчее данчее сладичко да имам като твоята заплатка от 5 бона хич нямаше да ми се свиди токяяя