Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!

Кметицата засилва контрола в кварталите, в които горят гуми
9 яну 2018 14:10,
293
Зов от Фандъкова: Като има смог – топлете се на ток!
Снимка: Булфото

В дни като днешния, с двукратно замърсяване с фини прахови частици, гражданите, които могат да се го позволят, да се отопляват на ток, а не с дърва и въглища, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че има уверение от екоминистерството, че до новия отоплителен сезон ще бъдат готови стандарти за въглища и дърва, за да не се използват некачествени, които замърсяват.

Още по темата

По думите й каквито и мерки да се вземат за транспорта, основният проблем е отоплението с твърдо гориво.

Кметът на столицата се надява още следващата седмица екокомисията на Столичния общински съвет да разгледа краткосрочните мерки, които са предложени за справяне с мръсния въздух.

"Приемането им ще позволи в дните с двойно превишаване на замърсяването, както е в последните дни, пътуването с градския транспорт със "зелен" билет да струва 1 лв., а ако замърсяването е като в Скопие, той да е безплатен", поясни Фандъкова.

Кметицата каза още, че е засилен контролът в квартали, в които за отопление се горят гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искате да признаете, че автомобилите замърсяват
154
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, ползвате кола само при необходимост. Ходете на работа с градския
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква беше цената на електроенергията и топлоенергията преди "демократичните" промени. Тогава в градовете, а и в повечето села нямаше дим от комини и въздухът беше чист. Сега цените на отоплението са непосилни за болшинството от хората и който не иска да стои на студено гори каквото намери.
152
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йорданке, ти кога ще отидеш на работа с градски транспорт?
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в градинките ли да спираме автомобилите, като няма къде?
150
1
 
31
 
! Отговори
Студ преди 6 години
Това че на шепа хора им е топло и комфортно през зимата нищо не значи!!! Останалите които могат да си позволят единствено дърва и въглища на студено ли да стоят? И да ядат пасти може би!
149
2
 
25
 
! Отговори
Зов от нас преди 6 години
Като има смог, градският транспорт да е безплатен.
148
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато има смог .печете се на ток.Когато има сняг -вземете си джоланче,Сложете във фурната.Загрейте до 250градуса и оставете да се изпече за около час и половина,След това внимателно извадете тавата и поставете на масата.Нарежете си трушийка и си отворете бутилка червено вино.За предпочитане е виното да е охладено на снежна температура.Затоплянето се извършва в компанията на любими хора-съпруга .добри хора.За по висока температура в помещението,моля оставете вратата на фурната.
147
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в далечното минало когато казали мисля че на френската кралица че народа изнемогва от глад и че няма хляб тя им казала тогава да ядат пасти така и милата ми фандъкова в кавички тя е толкова далече от проблемите на обикновенният беден човек че започна да ръси глупости много повече от един ерудиран екземпляр димитар пенев плюс другият ерудиран христо стоичков евала фандъкова ти си вече номер едно по вербални простотии
146
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в Скопие: финни прахови частици над нормата и гражданите получават безплатен, обществен транспорт.Днес в София: финни прахови частици над нормата и гражданите получаваме нагло и арогантно изказване от една ***, довлякла се в София за да разпределя кражбите. А да, и 1.60 лв за билет.
145
5
 
33
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 6 години
Докарахте народа до просешка тояга и методи на отопление от 19-ти век, крадлива болшевишка шайка!
144
1
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
"Като няма хлеб, яжте пасти" - казала Мария-Антоанета на своите гладни поданници.
143
1
 
36
 
! Отговори
младен преди 6 години
Фънди, земи си го набий в кухата хралупа - На никой нормален човек, освен природно боядисаните, не му се занимава с дърва и въглища и би предпочел да се отоплява с климатик или парно, ама на студено не става. А са на дърва и въглища щото ти и герберасите не спирате да крадете и да взимате подкупи от ЕРП-тата че да могат свободно те да крадът от нас.
142
4
 
21
 
! Отговори
BIK преди 6 години
Ех тая какви ги приказва, българина няма пари да се топли на ток затова ползва дърва и въглища, просто това му е по ефтино. Намаляваш цената на тока и хората отопляват c него. Но според мен не дървата и въглищата са проблема за смогa защото хората от край време се отопляват с тях. Проблема е в огромния брой на автомобили и превозни средства с които България се напълни през последните години.
141
0
 
32
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Зов от Фандъкова: Като има смог топлете се на ток!------Ами, болшинството от нас това и прави бе "плевел" гербаристки!То, над една трета от заплата отива за отопление и вода.Но, проблема, е че голяма част от населението е с ниски доходи и се отоплява на дърва и въглища, за да свърже двата края.Но вие плевелите от герб живеещи във вашата "алтернативна Вселена" откъде да знаете този "незначителен факт"!!!!
140
1
 
25
 
! Отговори
Ихаааа, преди 6 години
Аз пък се радвам,че и знатните ни *** гости ще гълтат от нашия смог. Е....ако не им подарят и противогази. Какъв кеф. Нека им е....хихихи...
139
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един Фъндък изгубен във мъглата....
138
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке, ще се топлим и по шведски тройки може би, но данъкът на общината що не го намалиш? А с осъденото билетче какво става? А от Топлофикация колко си докарваш? Знаеш ли, че много ти ходи дрешка в райе?
137
0
 
14
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 6 години
Като няма хляб,яжте пасти ,бе плебеи !
136
0
 
20
 
! Отговори
ДА преди 6 години
А ти,како,кога ще наредиш улиците да се мият редовно!?