До 2019-та: Последна мода в метрото – без машинист, един вагон

Нови влакчета и още 12 километра метролинии обещават от общината
10 яну 2018 11:20,
46
До 2019-та: Последна мода в метрото – без машинист, един вагон
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Нови влакчета и 12 км нови метролинии обещават от Столичната община до 2019 година.

Първият от новите метровлакове, които ще се движат по третата линия на метрополитена, вече е произведен, съобщи зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.

Той обясни, че модернизирането на новите машини е свързано с цялостното им задвижване, с което се позволява те да бъдат управлявани от автоматик, без наличието на машинист.

Още по темата

"Това, което ги отличава от другите метровлакове е, че те са изцяло проходими, т.е. от единия край на влака може да се стигне до другия край, без да се напуска самата машина. А това се явява едно добро удобство за пътниците", информира Крусев пред "Фокус".

Той съобщи, че новите влакове имат системи за икономия на енергията и за по-комфортно пътуване.

"Метровлаковете можем да кажем, че са от последно поколение и са най-модерните на пазара", обясни още Крусев.

Зам.- кметът допълни, че приоритетни проекти за настоящата година са продължаване темпа на строеж на метрото, обновяването на градския транспорт и насърчаване на екологичните форми на придвижване в столицата.

"Обновяване на транспортната инфраструктура във всички райони на София също ще бъде цел на Столична община", обясни Крусев.

Той коментира и откритата вчера нова отсечка от бул. "Брюксел" до Летище София. Според него тя ще доведе до облекчаване на трафика в столицата, както и подобряване на екологичната картина в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
29
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До АнонименНе съм човекът, който ще защитава комунизма, но ти май живееш в саксия. Какво са направили ГЕРБ ? Усвоили са едни пари, от които 3/4 са отишли в техните джобове, а това, което е направено е некачествено. Но явно балъци като теб са много доволни от бул. Дондуков, от теча в метрото до летището, от разпадащия се път в Младост, от дупките по магистралата ? Много качествено строителство, за балъци като теб сигурно е първокласно даже.
2
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще започне еин вой от новобългарите комунисти. Няма да са доволни.Те един пирон не можаха да забият по времето на Ореха.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не се налага да назначават на щат като онези чичковци в Япония, дето тъпчат пасажерите във вагоните :)