Грипна епидемия и в София! Училищата затварят за седмица!

Учениците няма да учат от 29 януари до 2 февруари
Обновена: 26 яну 2018 13:22 | 26 яну 2018 11:00, Вера К. Александрова
61
Грипна епидемия и в София! Училищата затварят за седмица!
Снимка: архив "Булфото"

И София в грипна епидемия! Тя се въвежда от утре, 27 януари, на територията на столица със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в София. 

Както и в другите градове се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

С грипната епидемия се въвежда и грипна ваканция в училищата в София.

Регионалната здравна инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица - 2 февруари.

От здравното министерство съобщиха и че РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29.01.2018 г. до 31.01.2018 г., включително.

Преди два дни грипна епидемия и грипна ваканция бе обявена в цялата Софийска област и в Област Бургас.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Здрасти на всички за да добавиш текст на теб критерии за да не бъде хибрид от мен
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До БПФХайде де!Как ли пък не сте оформили срочните!Ще чакате последната седмица ли?Три деца имам и всичките си знаят 100% от оценките!Само при желание за по-висока можеха да се явяват допълнително!Мнооого са ви важни пикливите цифри в бележниците,а не това че децата са масово,като смачкани по седмица от този грип!Ай,сиктир на такива,като вас!Прекален светец и Богу не е драг!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 29
Събират се общо 11 дни това е повече от коледната ваканция. А на другите по 2, 3 дни. После пак на училище.
55
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
сега цяла ваканция децата по офисите с родителите, ми да, в офиса грип няма, в детската градина също!
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Друга песен
не всеки може да работи от вкъщи и кой работодател ще се съгласи да ви плаща заплата за наполовина свършена раота, а и работодателита ако имат деца, гледат да натрупат пари за тях, не да влизат в положението на някакви изтормозени родители...
53
10
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 11 месеца
В училището, в което преподавам, от всеки клас отсъстват средно по 3-4 деца, и надали всички са болни от грип. Въпреки това и ние трябва да излезем в принудителна ваканция - в края на срока, когато се оформят срочните оценки - защото никой не ни пита и не се интересува от реалната заболяеваемост при нас.
Сега тия от РЗИ да обясняват на РУО как се оформя срочен успех с недостатъчен брой текущи оценки поради непроведени изпитвания и дори контролни.
52
3
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 11 месеца
радвам се, че не си се срещал/а с явлението чужденец работодател в БГ или мутра бизнесмен и работиш за онези 6% коректни които дават бонуси, компютни и сл.телефони, и разрешават да работиш от вкъщи. Но не всички имат твоя късмет. Надявам се да не ти се налака да избираш дали да оставиш детето само в къщи болно или да рискуваш работата си и утре да нямаш пари за хляб. И разберете най-накрая, че София не е България.
51
3
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 11 месеца
Алоу, 29, как ги сметна тези 11 дни за софиянци? Днес се учи. Събота и неделя са почивни дни. От 29,30,31,1,2 са точно 5 дни. От 3 до 6.02 е официална междусрочна ваканция за цялата страна. И на 7.02 всички се връщат на училище.
50
5
 
23
 
! Отговори
Друга песен преди 11 месеца
Друга песен ще запеете, ако ви дойде до главата прекрасния грип. Който има дете/деца си ги гледа, ако трябва пълзи, лази, не спи, но детето е най-важното. Никой няма да ви изгони от работа, нали и вкъщи имате телефон и компютър, може да вършите работата си и оттам, макар и на 50%.А работодателите Ви, нали не са бездетни? Ще влязат в положение.
49
16
 
5
 
! Отговори
345 преди 11 месеца
А на 2-ри февруари ще просвещават учениците що е то "джендър" и що е то "трети пол"?
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-после! Стига с това учене, здравето на децата е по-важно!
47
2
 
22
 
! Отговори
Коки преди 11 месеца
Е, най- накрая обявиха нещо, което е видно на всички от около 2 седмици, евала
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
АРМАГЕДОН! ВСЕМИРЕН ПОТОП)):
45
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пускат учениците, но детските градини работят. Едното дете ходи другото в къщи. Родителите и те ходят на работа. Родителите и детето на градина носят в къщи бацили и си ги обменят. Резултатът след седмица три пъти повче болни.
44
3
 
13
 
! Отговори
TRex преди 11 месеца
До 43

За тях не важи...нищо,че те са най-уязвими и нищо,че половината деца отсъстват от групите.Важното е да ги държат,докато учениците отсъстват.
43
5
 
4
 
! Отговори
Градини преди 11 месеца
Някой знае ли дали това важи и за детските градини в столицата?
42
2
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 11 месеца
Екстра за учениците... Ще си починат малко от "мъчилището" :)
41
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има болнични за родителите и лекари ,които ги издават ,за да си гледате децата.Здравето на децата е по важно от всякакви пари и работодатели...
40
3
 
4
 
! Отговори
Даскал преди 11 месеца
До Катя Иванова Грипната епидемия се обявява и "контролира" от Министерство на здравеопазването, МОН се грижи за образованието, а Министерството на социалните грижи и синдикатите за отпуските. Иначе с другото се съгласявам.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"В това време държавата и разните там агенции и социални структори по никакъв начин не подпомагат семействата с деца само заплатки прибирарат."

Именно. Всички искат подпомагане и дарения. После те решават как неправилно се грижите за децата си.