Общината очаква мръсен въздух над София утре

Засега обаче решение за "зелен билет" няма
31 яну 2018 19:12, Красимир Ангелов
38
Общината очаква мръсен въздух над София утре
Снимка: Bulgaria ON AIR

На 1 февруари се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха. При норма от 50 mg/m3 за 24 часа очакваното превишение ще е в границите 51 – 100mg/m3, съобщиха от Столичната община.

Още по темата


За намаляване на замърсяването от общината призовават жителите и гостите на София да ограничат движението на собствените си автомобили и да използват градски транспорт. При ходене пеша пък съветът е да се избере маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Призовават се домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност, да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Поради очакваните подходящи метеорологични условия Столична община възложи извънредно допълнително машинно метене и миене на улици, отчитат от „Московска“ 33. На този етап обаче от съобщението не става ясно, дали утре ще се пътува със "зелен билет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така еЖивеем в късния социализъм. ...най-късния...най-последния...леталната фаза
10
0
 
5
 
! Отговори
зиленозилено преди 6 години
Играта зален билет на република българия продължава досега държавата ви ограби с милиони не спирайте и можете да изгубите повече Казвам се Димитър и с един лев от уафката спечелих парче хартия опитайте и вие !!!
9
0
 
8
 
! Отговори
щерю преди 6 години
е кво обявяват ден за ден, да обявят целият зимен сезон за смогов и това е
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сте малко по-умни час по-скоро ще се махнете от тази дупка .
7
2
 
10
 
! Отговори
От 5 преди 6 години
Да си продължа мисълта...дори и да управляват прекрасно като ангели - на 10-15 години си трябва почивка за хората които са по върховете в София. Просто са уморени. Да починат и после пак да управляват...
6
4
 
18
 
! Отговори
ДО 1 и 2 преди 6 години
Ще ,ще!Ще въртим геврека-да!По-евтино ми е и по-удобно!Като стане безплатен билета за градския транспорт,както е в Европа,а не "зелен"-тогава ще сляза!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пасивно очаква. ..типично за Столична община. От 15 години управляват едни и същи....Демокрация е да сменяте от време на време управливащите. ...Това да сте го чували ...А колеги софиянци???
4
2
 
20
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Ако още някой не е разбрал, този проблем не е от колите само. Най-вече е от битовото отопление на ***, дърва и въглища. Защо ли? Защото като се погледне картата къде въздуха е най-мръсен и кога, се виждат интересни неща. Над Бояна и Драгалевци е ужасна смрад, над Локорско също, и то най-вече вечерта и първата половина на нощта. Нито там, нито по това време има трафик. А по бул. България има по-малко смог, в пиковите часове. А нормата е в микрограма!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боб ли са хвърляли или знаят нещо, което ние не?
2
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прибирам се от работа - е няма такава смрад! Nна Жолио Кюри докато пресека се отрових от гнусните ви трошки, а отгоре на всичко свирите с клаксон, давате си зор един на друг. Надухте ми ушите! В квартала ме заболя гърлото от още изгорели газове. Шофьорска ***
1
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишоци, и утре ще въртите геврека, нали? Няма нищо по-жалко от градски шофер.