Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места

Платено паркиране: горната част на "Лозенец", "Оборище", "Възраждане"...
97
Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места
Снимка: Район "Възраждане" - Столична община

Режим на платено паркиране ще бъде въведен в горната част на квартал "Лозенец" и в участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село", съобщи "24 часа".

Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с още около 5500 места. Паркирането ще стане платено в горната част на квартал "Лозенец" и в нови участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".

Предложението за разширение на зелената зона е на районните кметове и ще бъде разгледано утре от транспортната комисия към Столичния общински съвет.

Ако исканията бъдат приети, по 1 лев на час ще се плаща в горната част на "Лозенец". Според прогнозите в квартала ще има 2300 места за паркиране в зелена зона. Там преди няколко месеца бе въведена зелена зона, но само в долната част на квартала.

В "Оборище" зелената зона ще се разшири с около 1100 места и ще бъде въведена в карето между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "Данаил Николаев", бул. "Ситняково", ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".

В район "Красно село" паркирането ще стане платено в квартал "Крива река" - между бул. "Гешов", бул. "П. Славейков", бул. "Тотлебен" и ул. "Г. Софийски", както и в карето между ул. "Добруджански край", ул. "Йоаким Кърчовски", бул. "Тотлебен" и бул. "Скобелев". Там ще има около 700 паркоместа.

В район "Възраждане" зелена зона с около 1400 паркоместа се въвежда в участъка между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Скобелев" и "Опълченска" - тоест в кварталите "Зона Б5" и "Зона Б18".

За въвеждането на зелена зона районните кметове провеждаха около една година обществени обсъждания и анкети сред граждани. В "Лозенец" например те бяха проведени още през 2014 г., но зелената зона бе въведена частично в края на 2017 г.

"По груби сметки общо новите места в зелена зона ще са между 5000 и 5500, ако СОС приеме и четирите искания. След решението на СОС ще направим проекти и тогава ще е ясен точният брой на новите места. Ще са ни нужни около 3 месеца за въвеждането на зоната - за поставяне на знаци, маркировка, антипаркинг колчета и др.", обясни шефката на "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова.


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Е много изтрити,та си изгубихме взаимоотношенията.А имаме свобода на словото.А бре, де бре?Май не е и тук.
28
3
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
28,те сега с тая конвенция,почнаха да пипат по надолу,ама не отпред.Щем не щем,ще си станем джендър и като си турим едно мъжко и отзад, добре дошли скъпи гости гербави.
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм за тая синя зона. Пенсионер съм и не мога да минавам по тротоарите от коли. А може и пенсийката да вдигнат от Юни с паричките които съберат
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече фандъкова на власт!!
25
2
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Е па вие си имате синя зона в Сливен. И ГЕРБ ви чете по гърба какво ви е? Всичко ви е точно
24
9
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Ей руски трол. Марш в мада Рашка.
23
2
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Най добрия вариант е от Атина и Одрин, Белград, Букурещ, Варна, Бургас, Резово, всичко една зелена,тук-там,от Пловдив и синя зона и да смучат, смучат, дано да се за/у/давят мамка им ненагледна.А въздуха кога?А защо още няма кантари в тоалетните?
22
15
 
9
 
! Отговори
Коки преди 1 година
Където има зона, има ред.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който от русофилите в тоя форум не му харесва - марш да живее в Масква. Там няма зелена зона. Всичко е на Путин.
20
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Които купил гараж, купил.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто печелбарстване!

Начи да глобяват тези по външните улици в зелената зона!!!

но те глобяват всички в зелената зона и скоро ще стигне и до младост и до люлин!!

Лакомия за пари!

Зелената зона нещо много се е разширила това не е център!
18
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие софиянци все се стискате. Плащайте си там и трайте. Какво да кажем ние в Благоевград с много по-ниските заплати - 1/3 от града ни е зона . Още по-голяма дано ви стане зоната
17
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

целият град трябва да е с платено паркиране -- който не му харесва, да си остави трошляка на влизане в града и с метрото.
16
4
 
12
 
! Отговори
Глас от Редута преди 1 година
А при нас кога?
15
2
 
15
 
! Отговори
Против преди 1 година
Било предложено за разглеждане през 2014? За Лозенец да, но тогава не бяха включени зоните, които се споменават сега или поне не бяха приети. Кога ще бъде разглеждането на новообявените "зони" или вече се счита за прието? 1 ден предварително май е нормално според "столична" община... Нека задам и въпрос, има 7 подадени сигнала (пред повече от година) за 7 паркоместа, заети от изоставени автомобили на един паркинг, те кога ще бъдат репатрирани или сроковете тогава не важат?
14
23
 
12
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Не може всеки с 20 годишна талига да ходи на "работа" с кола и да трови хората.
По-високи данъци за коли и още синя и зелена зона.
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До няколко години зелената зона ще я почнат още от Перник и Ихтиман. Ламтежът за пари на гербаджиите е неутолим
12
2
 
27
 
! Отговори
ДИНГИ БИ преди 1 година
Защо данъците да толкова високи като паркирането е платено и винетката също!!! Нито Пътища нито места за паркиране,Новите небостъргачи до НДК явно архитекта пак не е предвидил паркоместата и вече се спира на активната лента за движение на бул България!!!
11
3
 
24
 
! Отговори
Втф преди 1 година
Ей Фъндък, тигунабия в анаалното отверстие!
10
32
 
26
 
! Отговори
програмист преди 1 година
Супер, омръзна ми от навлеци с таратайки по тротоарите и градинките. И данъка за бараките да вдигнат. Крайно време е да заприличаме на европейска столица, а не на социален ко птор. Взимам 3к на месец а нямам кола, разни индивиди взимат по 700лв и ходят със скъсани еспадрили, но се качили в БМВ и паркират по тротоарите все едно им е бащиния.