"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...

Гражданин сигнализира за верижни строителни машини в квартала
16 фев 2018 19:24,
107
"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...
Снимка: кадър HelpBook

Сигнал за верижни строителни машини на улица в "Манастирски ливади-Запад" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

Кадрите са заснети сутринта, в 08:00 часа, на 15.02.2018 г., от малката уличка "Бяло поле", участъкът между ул. "Българска легия" и "Околовръстен път", в столичния квартал "Манастирски ливади". Време, в което хората отиват на работа, отбелязва авторът.

"Излизаш и се сблъскваш с багер. Дотук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багерът не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи", разказва в сигнала си гражданинът.

"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин", подчертава авторът, обръщайки се към общинските служители с риторичен въпрос, питайки дали това е възможно да се случи в някоя цивилизована държава.

"Аз ще ви отговоря - не, няма! Докога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? Докога ние, данъкоплатците в тази община, ще бъдем тормозени от шум, прах и мръсотия? Как така, въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини, това се случва? Обяснете ми!", възмутено добавя той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
3
 
! Отговори
Елате повече! преди 6 години
Селяци... ниви, патки и *** продадохте, за 40 квадрата НА Софията!
99
1
 
6
 
! Отговори
панамерадизел преди 6 години
и новите блокове строени в последните години си имат свойте проблеми бър3о построени на ръба на закона ,тънки тухлени стени ,много гипсокартно който се разпада ,конденз мухъл дограми ,скъпи квадратура и най лошото че много паратаменти пстроени на зелено са на ливади без градоустройство или препродадени с много собственици.
98
2
 
1
 
! Отговори
фавелла преди 6 години
София ще се разраства в посока югоизток младост м долина проблема е в градоустройството и недомислието тъй като по време на прехода всеки строй почти както иска но цялостно никой не мисли как да бъде организиран той, а секи гледа неговото парче земя На другата крайност са големите панелни комплекси строени, добре организирани и поддържани за оново време но след разпада на системата се превръщат в гета с завишена престъпност както бронкс 80те
97
2
 
3
 
! Отговори
пъпеш преди 6 години
Пък моите наблюдения са, 2030 остават 3 дофтора и 16 вишиста у бг, + 9 милиона кюмюра. Пък ти Гуньо си имай приятели от каймака на нацията. То се вижда от умни айти глави в бг на кво прилича България, щото не миячи на чинии я управляват тая държава. Умирисан шопски пърсал тръгнал да дели десетте души в България на човеци и ***.
96
2
 
1
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До Анонимен 98 Моите наблюдения са други.По-слабо образованите предпочитат да работят в чужбина,защото по-добре да мият чинии за 2000 паунда в Лондон,отколкото за 1000 лева в София.Защото от 1000 лв като си платят наема и консумативите и накрая нищо не им остава.Всичките ми познати,които са в София са с висше образование и работят добре заплатени дейности.Така че това плюене спрямо новозаселилите се в София не е обосновано от нищо.Ами си е чиста комплексарщина.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки,който е грамотен може да прочете какво е била София,как е станала столица и как се е развивала през годините.По времето на соца.София се изгражда като културно и чисто място за живеене.Но съсипването на икономиката,унищожаването на стотиците фабрики и заводи в страната довежда до мизерия хората от останалите градове и те идват в София.И тъй като интелигентните бягат в чужбина,тук остава най-голямата ***.Не е гордост да си пето поколение кореняк,това значи дървен шоп.
94
2
 
4
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
И каква да ми е мечтата-апартамент в Лозенец?Щото било много престижно.Ами живейте си натъпкани в блоковете,чудете се къде да паркирате,слушайте изцепките на съседите,карайте се на децата като вдигат шум,бронирайте си вратите, за да не ви окрадат,тровете си нервите в задръстванията и си мислете,че сте върхът.Сестра ми като емигрира в САЩ една година живяха в апартамент и като се устроиха веднага си купиха къща.Щото там хората предпочитат да живеят в къщи,а не в апартаменти.
93
5
 
5
 
! Отговори
Усмихнат преди 6 години
До Дойчин: Ако беше малко по-интелигентен щеше ниско да се "изхлузиш" от форума. Щом те плюят толкова хора, значи нещо си "цапан" някъде :)!...и ние сме "гости" от други зони на България, но си трая и се вписвам без да дразним флората и фауната наоколо, ама ти отдалеч си търсиш кой да те сиктирдоса...Това че си адвокат... не им завиждам на клиентите ти! Щом фикс идеята ти е да имаш къща на 280 кв РЗП и барбекю + слънчев тен..разбирам колко си го закъсал..умствено,но ми е по-тъжно за децата ти!
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойчине, хубаво е да наблегнеш на четенето с разбиране, пич.
91
7
 
7
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Не те знам с какви хора контактуваш.Явно само с такива, които не се къпят и не могат да говорят.Мога да ти кажа какви са моите познати в София.Една съученичка е преподавател в СУ и е с образователна степен доктор.Най-добрият ми приятел е шеф на сервиза в София на една от най-големите световни автомобилни компании.Друг пък се занимава с бизнес.Трети работи в БАН.За други не мога да се сетя.И ти гарантирам, че и четиримата се къпят редовно и говорят възможно най-правилен български език.
90
5
 
8
 
! Отговори
Reality pill преди 6 години
До Дойчин #89"Викам", че, в общия случай, имат неприемливо агресивно поведение и не намират за необходимо да се съобразяват с нищо и никого. Не казвам, че няма изключения - има, познавам и съм в близки отношения с прекрасни хора, родени в провинциални градове, но те са малцинство, за съжаление. Особено чудесни са IT-тата - явно някой им е казал, че размерът на възнагражденията им отменя нуждата от членоразделна реч и поне един душ седмично... Лични наблюдения.
89
4
 
8
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Накрая ще стигнем до това кой е седмо поколение софиянец.Чичо ми продаваше плодове на Женският пазар, тогава се казваше"Георги Кирков"и имаше гадже, което живееше в близост.Блокът, в който живееше приятелката му и околните такива бяха невероятно мизерни, миришещи, гнусни.И в този блок си живееха кореняци софиянци.Така че тия приказки за кореняците и новодошлите ги разправяй на някой, който не е стъпвал в София преди 1990г.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дойчин 89В т.н. блокове не живеят Софиянци , защото тези квартали изникнаха после. Повечето Софиянци живеят в центъра и около центъра. *** си хвърляха работниците на бай Тошо в Кремиковци и чистотата, за Софийско жителство .
87
10
 
6
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Викаш-хората от провинцията не се и къпят.А пък столичани са еталон за хигиена и обноски.Още преди 1990г София си беше най-мръсният български град.Един приятел беше студент в СУ в началото на 90-е години и съм му ходил на гости в квартирата.И като влязох в блока щях да повърна от отвратителната миризма.И тогава софиянци си хвърляха *** от апартаментите.А и като войник в началото на 90-е години служех в София.Често се возех в градският транспорт-пълно беше с миризливи хора.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си луд да купиш апартамент в манастирски ливади. Там още 20 години ще е кал и ***. В центъра се продават апартаменти слънце , но разбирачите не искат стари кооперации , а т.н. ново строителство. Приятен живот в ....ливадите на София .
85
2
 
6
 
! Отговори
Reality pill преди 6 години
До Дойчин #84Лятото е изпитание за сетивата - слух, обоняние... Пътуването в асансьор - дори по-голямо. Ок - няма добре платена работа извън София, ама означава ли това, че трябва да се снабдим с противогази? Освен това - често докопването до що-годе прилична заплата се превръща в повод за претенции към половината планета. Разбирам всички, които са написали негативни коментари - често е непоносимо!
84
2
 
11
 
! Отговори
Reality pill преди 6 години
До Дойчин #84Всеки вижда това, което иска/може да види - нито повече, нито по-малко. Ако виждаш само дребно заяждане в репликите - обмисли евентуални проблеми в приемащото устройство.Но не това е темата - никой не избира къде и в какви условия да се роди, но това не означава, че всички други трябва да търпят последиците на персоналните му дефицити. Има общоприети правила и не мисля, че има нужда на входа на всеки офис да се прави проверка за личната хигиена...
83
6
 
5
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 82 Точно така-лесно е ,когато си роден и живял в София. Имаш жилище, наследено от родители или дядовци и баби, създал си необходимите контакти.И не виждам основание за подигравка към хора, които искат да живеят и работят в София.Да не говорим, че част от подиграващите са второ поколение софиянци и родителите им са отишли в София,за да строят Кремиковци.
82
3
 
2
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Като чета другите коментари ,някои имат по 20 правописни грешки, ама проблемът ти е, че съм написал в предвид, вместо само предвид.На това му викат заяждане на дребно.Ще го имам в предвид, оопс предвид.
81
1
 
7
 
! Отговори
до Дойчин 81 преди 6 години
Проблемът е, че буквата "в" е напълно излишна - без значение дали е слята с "п" или не е...