Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!

Тръгна подписка до премиера за бърза промяна на закона
5 мар 2018 17:42,
200
Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!
Снимка: Трафикнюз

Протестиращи и в София поискаха свобода за д-р Иван Димитров, рентгенологът, който бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му.

Десетки граждани са се събрали пред Съдебната палата в София, в района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите препречиха движението на превозните средства от градския транспорт по бул. "Витоша". През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус".

Още по темата

Хората са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Заради това протестиращи събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е разграден двор. Убийците се разхождат на свобода вече 29 години.Един повече или един по-малко има ли значение.
85
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ПОНЕ ГО БЕШЕ УБИЛ ПРЕД БЛОКА ИМ СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ МОЖЕ БИ БИХ ГО РАЗБРАЛ!И ДВАМАТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВСЕКЪДЕ ТОЧНО КАТО ОНЯ ОПИЦ :DОПИЦ ПОЛУЧИ МНОГО МАЛКА ПРИСЪДА! И НЕГОВОТО ОРЪЖИЕ БЕШЕ НЕЗАКОННО!
84
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 89ДА ДА ВЕРВАЙ СИ, ЧЕ Е БИЛ В ДОМА МУ!!! ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЩОТО ЕЛЕКТОРАТА Е УМЕН КОЛКОТО ТЕБ :DДОБРЕ, ЧЕ ЖЕНАТА НА УБИЕЦА Е ЧЕСТНА И КАЗА ИСТИНАТА, ЧЕ НИТО ТЯ НИТО ДЪЩЕРЯ ИМ СА ЧУЛИ НЕЩО! ТЕ ЖИВЕЯТ В АПАРТАМЕНТ И СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ Е НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ!
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой еврочиновник посети ли най-бедния район в ЕС северозападна България да види за какъв недоимък,престъпност и беззаконие става дума?
82
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятайте на какво са подложени възрастните българи в малките населени места щом така се вилнее в Пловдив?
81
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИЕЦА: БЯХА ДВАМА ВЪВ АПАРТАМЕНТА МИ И КАТО МЕ ВИДЯХА ЕДИНЯ МЕ НАПАДНА И МЕ ПРОБОДЕ С НОЖ В КРАКА А ДРУГИЯ СИ ХВЪРЛИ ПИСТОЛЕТА ПО МЕН И АЗ ГО ВЗЕХ И УБИХ ПЛЪХА С НЕГО :DПОСЛЕ ПЛЪХА ИЗБЯГА И УМРЯ ПРЕД ГАРАЖА МИ ПРЕД БЛОКА :DАЗ НЕ ДОКЛАДВАХ ЗА СЛУЧАЯ :D----------ШЕХЕРЕЗАДА Е С ДАЛЕЧ ПО ДАЛНОВИДНИ ПРИКАЗКИ :D
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СандоВ никаква правова държава не живееш това сме го слушали доктора е обиран 3 пъти и резултат от правовата държава 0. Въобще не споря с теб промяна в закона или герб да си ходи избрани са да изпълняват волята на хората а те искат пълни права за самоотбрана!
79
3
 
17
 
! Отговори
САНДО КАН преди 6 години
До Сандо:Протеста е за това, че частната собственост реално не е "неприкосновена". Според действащата нормативна база, средствата на самозащита не могат да превишават тези на нападателя. Т.е. ако завариш крадец в дома си и той те нападне с нож, тогава и ти имаш право да се отбраняваш с нож. Ако имаш огнестрелно оръжие обаче, по никакъв начин не може да го използваш, инак те чакат между 10 - 20 години (при смърт на нападателя). Е В ТОВА Е ПРОБЛЕМА. ЗАКОНЪТ Е НА СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИКА.
78
25
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
живеем в правова държава и за убуйство се прибира. Нека прокуратурата прегледа случая и детайлите и да вземе решение - имаме закони имам всичко. Не разбирам кви са тия протести.Ако взмат и тия дето стрелят по хора да не ги прибират на 1во четене сме за никъде
77
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сори ама в Америка ако застреляш *** си го лежиш.Защото хората си имат закони.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де да можеше полицията да пази всички както пази отговорните да сме на това дередже като НС,МС и Темида.
75
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подписка до премиера?! Това е безсмислено, Той е над тези неща и не може да различи нищо на грешната земя по-дребно от ядрен реактор или газов хъб. Плюс това си има денонощна охрана.
74
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма закони. Щом може да убиеш човек, да го застреляш в гръб като куче и да те пуснат, баси и държавата Бойкова. И простия народ дето я населява и го избира.
73
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕЛТА В ТОЗИ САЙТ Е ДА СЕ УСТАНОВИ ИСТИНАТА ЦЯЛАТА ИСТИНА И САМО ИСТИНАТА И ДА СЕ ИЗДАДЕ ПРИСЪДА!ДУМАТА ПРИСЪДА В ПРЕВОД ЗНАЧИ ИСТИНА.Пиянка, стика мрънка! Смех
72
1
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 41,"Според сегашният закон трябва да отговориш на този, който е влязъл в твоя до със същото оръжие с което той те е нападнал. Ако е с вилица, трябва и ти да си с вилица, ако е с АК трябва и ти да си с АК."Аз Ви казвам, че това не е така и важи само за обществени места. Ако желаете се обадете на адвокат Марковски и той ще ви каже, това което и аз Ви казвам, че при самозащита в домът жертвата може да се защитава с каквото намери за добре!
71
8
 
12
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Всеки един гражданин на РБ трябва да бъде защитен.Независимо дали е доктор, учител, професор, шофьор, миньор, ром, мюсулманин. Те са български граждани и след като спазват НПК и плащат данъци,имат право да бъдат защитени от държавата.Никой не бяга от доброто!И да все още има честни полицаи, лекари, роми, прокурори и съдии,Настанало е време за обединение,Стига с езикът на омразата и беззкаконието.Уморих се от омраза, тя защитава политиците!"Какво е тъгата - омраза? Стена между две градини!
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 56ПОДКРЕПЯМ---------------------------АЗ НЕ ЗАЩИТАВАМ ЖОРО ПЛЪХА ТОЙ СИ ГО Е ПОЛУЧИЛ!-----------ЦЕЛТА В ТОЗИ САЙТ Е ДА СЕ УСТАНОВИ ИСТИНАТА ЦЯЛАТА ИСТИНА И САМО ИСТИНАТА И ДА СЕ ИЗДАДЕ ПРИСЪДА!ДУМАТА ПРИСЪДА В ПРЕВОД ЗНАЧИ ИСТИНА.
69
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един доктор е по-ценен за обществото от един плъх. Пуснете доктора.
68
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Нима не знаем, че убития е с 9 (ДЕВЕТ) присъди, влизане с взлом и пробожда доктора в крака с нож?
67
2
 
30
 
! Отговори
Христо преди 6 години
9 присъди????Защо този бок....лук е бил на свобода????Защото сме в ***,наречена България и тази *** е рай за всички бок....лу....ци като заслужено застреляния.След третата присъда става ясно,че този човек е непоправим и няма място в обществото.Бесило,инжекция или поне доживотен затвор и сега нямаше да го има този проблем...