Улица без асфалт, без светлина... Но пък с кучета! Къде – в "Дървеница"!

Сигнал в Helpbook.info показва състоянието на ул. "Овчаренски водопад"
Обновена: 15 мар 2018 20:54 | 15 мар 2018 18:00,
33
Улица без асфалт, без светлина... Но пък с кучета! Къде – в "Дървеница"!
Снимка: Helpbook.info

9Улица без асфалт и без осветление? Къде - в столичния квартал "Дървеница", а улицата е "Овчаренски водопад".

За проблемът живеещи на улицата подават сигнал към платформата на Investor Media Group - HelpBook.info.

На приложените снимки е абсолютно видно, че улица там не съществува. Трудно е да се нарече дори и черен път съществуващото кално трасе, но то определено не принадлежи на XXI век.

"Подаваме постоянно жалби и молби към Община Студентска, но всеки път получаваме един и същи отговор, който може да се види в прикачените документи. Искаме конкретен отговор със срокове и действия по изграждането на нашата улица, защото положението е ужасно", пише в сигнала.

Улица без асфалт, без светлина... Но пък с кучета! Къде – в "Дървеница"!
Снимка: Helpbook.info

Ситуацията става още по-сложна при дъжд, а нетърпима през нощта, когато улично осветление просто няма. За да бъде още по-неприятно в квартала бродят и бездомни кучета, което прави прибирането или излизането на живеещите много опасно.

"Искам да попитам според вас прикачените снимки отговарят ли на данъците които плащаме и на облика на гр.София като европейска столица", логично пита сигнализиращия.

Достъпът до входовете на блока е силно ограничен и поради новостроящи се в близост сгради, които освен всичко друго разнасят тази кал и мърсотия в целия квартал.

Заради липсата на улична настилка и заради затрудненията от строежа линейка и пожарна кола трудно могат да стигнат до входовете на жилищната сграда, таксита дори отказват да изпълнят курс от и до адреса.

"Очаквам отговор с конкретни дати и предприети действия по нашия проблем", завършва с надежда сигнала.
 
Още снимки вижте в HelpBook.info

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
vomit преди 6 години
Това е частен имот истинската улица не минава от там затова няма да се асфалтира. За незнаещите ще кажа че кв. 28а е регулиран и има всичко а когато си завършиме строежите ще ви асфалтираме и Маричински езера и Овчаренски водопад. Проявете търпение. Благодаря
28
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Когато всички единно възстанем срещу местната администрация задето не си е свършила работата, тогава ще имаме нормални условия за живот. Докато обвинявате някого, че сам си е виновен, нещата няма да се оправят и вечно ще сте прецакани на парче. След като местната администрация е дала Акт16 на една сграда, значи, че тя вече е годна за обитание и има изградена нормална инфраструктура. След Акт16 започват и да се начисляват данъци, в които е заложена и подръжка на инфраструктурата...
27
0
 
5
 
! Отговори
маноло преди 6 години
До Сп??нс ... В Испания нито една жилищна кооперация не може да получи акт 16 , докато не се построят градинки около блока , детски площадки и паркинг ... А, в София хаоса и мизерията , липсата на асфалтирани улици и инфраструктура около блоковете е благодарение на бандита - Стефан Софиянски , който направи от София едно голямо село . Исега ще трябва да минат години , за да се оправи всичко това ...
26
0
 
6
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Все се каня да кача снимки от Испания, един цял квартал, разграфен с улици ,тротоари, работещи светофари , градинки , които редовно минават да окосят ,даже сложиха спирки и автобуса прави обиколка , но заради кризата все още нямаш нито един жилищен блок. Така се правят жилищни квартали в белите страни. Само в Бг имаш стъргало на входа на блоковете, защото години след акт 16 си газим калта .
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На юг от Ляпчев в Дървеница асфалт няма. За сметка на това обаче дори в момента има поне 3 нови строежа. На север от кръстовището между Ляпчев и Климент Охридски, ул Жеко войвода поне от 8 години няма асфалт. Но и собствениците са виновни, защо ги купувате тея апартаменти в ливадите на тея безумни цени, като е ясно, че асфалт едва ли ще има?! Мен това ме спря да купя там преди 3 години.
24
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Имам предложение ,понеже на чиновниците не им пука.Да се премахнат служебните коли и да се движат с лични,като изцяло амортизацията и разходи по гориво са за тяхна сметка.И кметовете задължително да пътуват по тези "улици" на път за работа сутрин и вечер.Да усетят тръпката ... :) Фъндъкова задължително по бул.Цар Борис III но в локалното ,поне камани в бъбреците няма да има от друсане.
23
0
 
7
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Наложи ми се скоро да минавам от там.Незнам как въобще има регулация и блокове там при липса на инфраструктура.Май на общината и е през к... за данакоплатците.А що се отнася до цените на имотите по 1200 евро за м2 .незнам как ги калколират и ,кой *** ги плаща.
22
0
 
7
 
! Отговори
ракиджос преди 6 години
т тва е веропейска столица с кални улици ам иначе отличници сме ...макротъпанарщина и мизерна действителност те хората са измислили павираните улици още в древния рим и досега съществуват виа милитарис сега му викаме цариградски шосе примерно
21
0
 
10
 
! Отговори
Софийски квартал преди 6 години
Е то така е във всички квартали на София....някога може е асфалт да е имало, но сега на кой общинар му пука ?
20
1
 
2
 
! Отговори
Nazad преди 6 години
I bg velik voinik ne stapva tam...ima shube ot tamnoto...:-)
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който търси евтини апартаменти и голяма далавера получава ТОВА
18
0
 
13
 
! Отговори
До кръстовата вада преди 6 години
Да, луд си. Това бяха градини, а под тях всичко е в подпочвени води. Мухъл и влага и сега не ти липсват, но е и въпрос на време блокчетата там да се килнат като кулата в Пиза и да се подпират един на друг, тъй като отстоянията са по 2 метра. Иначе със здраве да си го ползваш.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото е много хубаво, но ще трябват 20-30 години да се облагороди.Когато преди време купих в Кръстова вада-ми казаха,че съм луд. Сега до мен има най-големият мол в София, до станция на метрото съм, джиткам си по"/пистата Дейтона бийч/ Черни връх", цените на жилищата около мен са 1600 ЕВРО на м2.Оценил съм навреме потенциала на района. Ха да видим кой сега е луд.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че има кученца. Те да са добре, а хората ......кучета ги яли.
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се намира до Дървенишкия манастир там беше ТКЗС но с демокрацията си появиха реститути които си продадоха ливадите и вместо крави в ТКЗС сега има селяни в София АБЕ ДА СИ ХОДЯТ НА СЕЛО ДО ВЪНШНИЯ КЛОЗЕТ а не улица да искат.Там трябваше да има парк името му е ВАРТОПА развалиха хубавия град
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметове на квартали продавали продавали общински парцели че повече никога няма да има третоар и улици всичко е продадено, на много места в София няма нито третоари нито улици пак гласувайте за Боко *** или за бсп или пък за дпс,трябват ни млади и умни хора не такива стари кучета дето са толкова навътре с нещата да крадат че не виждам светлина в тунела.
13
2
 
20
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Манастирски ливади ги почнаха преди повече от 10-15 години и въпреки всичко *** е подобна.П.П. Това не в Дървеница, а в мочурищата към Малинова долина.
12
3
 
24
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Toва е колаж. София е с прекрасна инфраструктура и затова имотите не падат под 250 000 EUR за 80 кв.м...И аз мечтая да си купя, дори на зелено както му викат (сигурно щото ще е на някоя поляна). За мен е гордост и чест да дам половин милион и цял живот за един двустаен, а те - късметлийте даже и реват. Не ги е срам.
11
2
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
така е идеята е обаче че след десет петнадесет години няма да бъде лунен пейзаж, но си прав няма как от лунния пейзаж да стане за един ден квартал.Строителството си изисква своето време.Но в момента си е просто някой живее по средата на строежа.
10
2
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Щом имате пари - купувате.Никой не ви спира.Щото другаря Плевнeлиев каза, че трябва да излезем на квартири - така било на Запад.