Карта за деня – удобно, евтино... Но баркодът – от преди месец!

Жена си купи карта за деня, оказа се, че баркодът й съвпада с друг билет
Обновена: 16 мар 2018 11:48 | 16 мар 2018 11:15,
24

Отбелязахме Световния ден на потребителите и измежду напомнянето за основните права се натъкнахме и на поредните нередности.

Оказва се, че когато си купуваме дневна карта за градския транспорт в София не е сигурно, че ще можем напълно да се възползваме от нея.

Точно това се е случило със Силвия Грозева, която преди дни решава да се вслуша в апела на Столичната община за по-чист въздух и оставя колата си на паркинга. Решила да си купи карта за деня.

При опита си да мине между турникетите в метрото, системата отчела, че баркодът на картата е регистриран преди почти 2 месеца.

На билета й е изписана днешната дата. Жената моли за презаверяване или да ѝ бъдат върнати парите.

От Центъра за градска мобилност увериха, че това е първият подобен случай и в момента работят по уточняване на причините за възникването му.

Обясниха още, че Силвия ще бъде компенсирана за причиненото неудобство.

Според председателя на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов повечето български институции нямат ясни правила за подаване на жалба.

"В момента "силният" е направил стена между нас и себе си и не го интересува. Ако отидем на касата в метрото или на градския транспорт няма да намерим нито телефон, нито лице, което да ни упъти как можем да подадем сигнал до ЦГМ. Ще срещнете само служител, които вдига ръце", каза пред Bulgaria ON AIR Николов.

Той подчерта, че неразбирателството между институциите е основен проблем в страната ни и го има в не малко организации.

Николов е на мнение, че ако жената не беше подала сигнал до Bulgaria ON AIR, казусът нямаше да бъде решен и институциите нямаше да се задействат.

"Ако подадеш сигнал, обикновено до 20 дни получаваш писмо, написано на бюрократичен език, в което даже не ти се извиняват за неудобството. Тук има една криворазбрана гордост, която ни пречи да решаваме проблемите. Ако има ясна процедура по жалба, проблемът ще се разгледа и ще се открие ясния източник на измамата", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Толкова РУСОФИЛИСТИЧНА ЖЛЪЧ за България се изля и се лее, че нямам думи
21
1
 
2
 
! Отговори
Лусион за тяло преди 6 години
Паднаха се Юве и Реал.Ще става дерби.
20
0
 
4
 
! Отговори
До джендъра преди 6 години
На първо време разбери какво значи джендърТова малкото ти име ли е или фамилия?.Вие първо трябва да минете психотест,след това да си вземете матурата,да си пиете хапчетата и като станете наясно със себеси дискриминацията от самосебеси ще отпадне.
19
9
 
10
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР преди 6 години
хора аз съм *** искам да попитам кога най-накрая ще въведат по евтини карти за нас джендърите. Докога ще ни дискриминират
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото е по-скъпо от западна европа и дават безплатни само на пенсионери и ученици.
17
2
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Ха..."ГърБавите" крадат от дублиране на билети...няма такива селски шмекери.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГерганаВсяка кифла с голям, черен джиБ. От такива се стои на далеч
15
1
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Оти не питате оная с квадратната глава от ЦГМ - типична гепаджийска далавера защото предполагат че повечето ще хванат рейса или трамвая! Шайка!
14
3
 
10
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 6 години
Искам да попитам колко от живущите там са гласували за Фъндъцата и за кмета (гербер) в кв. Дървеница? хищническото желание на мафията да застрои всяка педя земя ще доведе до много междубичностни конфликти, но никой не се замисля сега. Важното е да си купя жилище, важното е да се гушнат пари. А вие защо се оплаквате? София е много добър град за живеене. Скоро Фъндъцата пак говореше колко много е направено.
13
16
 
5
 
! Отговори
Гергана преди 6 години
Еми ше ви лъжат какво очаквате. Аз като си се возя с Q седмицата и като видя как сте се натъпкали като сардини в тия разпадащи се подобия на рейсове винаги си мисля че щом човек не протестира ще го мачкат.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако може да не им плащате,не плащайте,само вземат данъци,а нищо не правят или дават.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да вдигнат данъка на колите поне на 2000 лева, та и богатите (дето се возят на 20 годишните бракми) да ползват градски транспорт. Така ще се диша по-леко.
10
3
 
16
 
! Отговори
МАГНОЛИЯ преди 6 години
Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ...Солистка Цецка Мамата.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от провинцията дошъл в София, качил се на трамвая. Гледа софиянеца, който се качил заедно с него дупчи два билета. Помислил си, че в София такъв е редът, но за всеки случай попитал:- Ти защо дупчиш два билета?- Ами ако изгубя единия, да имам резерва - отговорил софиянецът.- Ами ако изгубиш и двата?- А-а-а, АЗ ИМАМ И КАРТА.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВИ ИНСТИТУЦИИ, БЕ. ТОВА СА ШУРОБАДЖАНАШКИ СБОРИЩА ОТ ШАЙКАТА ГЕйРБ, КОИТО СА МНОГО ДАЛЕЧ ОТ ХОРАТА.
7
3
 
13
 
! Отговори
до 6 ЖЕНА с ТЕЛК преди 6 години
Баба ти като е кьорава защо няма карта за инвалид ?Нещо ни будалкаш. Аз бабичка и то кьорава с билет не съм виждал никога.
6
4
 
16
 
! Отговори
честен и съвестен преди 6 години
Край чашата преля писна ми от своеволията на центъра за градска мобилност. От днес заявявам пред всички че спирам да дупча билети и да си купувам карти.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази телевизия почва да пада на дъното! Какви касови бележки по билетчетата бе? Нали затова на билетчето не пише "билет", а пише "карта"! Нека всички софиянци и жувущи в София, сега ако не вярват и не са обърнали внимание на това, да си погледнат в тоя момент билетчето и да видят, че пише НЕ пише БИЛЕТ. То затова ако отидете да си купите от автогарата автобусен билет за някъде, ви дават билет излезнал от касов апарат.
4
2
 
45
 
! Отговори
ЖЕНА с ТЕЛК преди 6 години
Много ярост съм събрала към ЦГМ.Баба с едното око е на 100% сляпа а с другото виждам само на близо.Бавно се качва и още по-бавно дупчи билетчето.Два пъти я глобяват защото била дупчила, защото ги виждала че се качват, а тя просто е затруднена заради зрението. Вече носи ТЕЛКовото решение с нея.
3
33
 
6
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Градския транспорд е за бедняци. Защо ни губат времето с такива безмислени новино