Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"

Гражданин сигнализира за нарушенията чрез HelpBook
22 мар 2018 15:52,
55
Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Сигнал за нерегламентирано паркиране върху зелени площи бул. "Президент Линкълн" в участъка пред бл. 525 в столичния квартал "Овча купел" бе подаден от гражданин до Столичен инспекторат чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Столичанинът алармира за това, че върху зелените площи в участъка се паркира целогодишно, превръщайки го по този начин в паркинг, както може да се види от снимките.

В резултат на изпратения сигнал инспектори от Столичен инспекторат са извършили проверки за неправилно паркиране, като са установени 19 броя автомобили, които са паркирани в нарушение, съгласно чл. 28, ал. 1, т. 7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община /НОДТСО/.

"На нарушителите са съставени 15 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху тротоар, 4 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху зелени площи и 6 броя фишове. След установяване самоличността на нарушителите, ще бъдат предприети действия по ЗАНН", четем в отговора от Столичен инспекторат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
22
 
! Отговори
а, преди 6 години
На същият бул.Линкълн срещу Търговския дом на атобусна спирка на 11,102и 60 вече повече от 25 години се мъдри една построена сграда опасана със скеле с визия на някакв дворец.Празна ,неизползвана.Какво и е предназначението никой не знае.Заема само място.А паркинги няма.
21
31
 
17
 
! Отговори
3M преди 6 години
До Анонимен 16Преди да си купиш кола си купуваш гараж или паркомясто! Няма кой да прави паркинг специално за теб, защото ти може да искаш 10 автомобила да имаш!
20
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщеря ми живее в блок, който е с 40 апартамента и нито едно паркомясто. Съседният блок там е същата работа. В целият квартал, както и в съседните 3 квартала, почти няма място за паркиране и при другите блокове. Когато са ги строили не са направили паркинги, а сега вместо да ги направят, място има, карат хората да паркират по тревата и по тротоарите. Защо? Това е байганьовщината на общината, а не че хората няма къде да паркират.
19
13
 
45
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Винаги имаме готово оправдание, което в нашите очи ни позволява да нарушаваме закона. Вечер късно минаваме на червено - ми то няма коли, не съм направил нищо лошо!Паркираме където ни скимне - ми то няма места!Не си плащаме сметките - еми то па баси и тъпата държава!Откраднем нещо - голяма работа, то е съвсем малко, онези в парламента краднат повече!И после сядаме на маса и казваме "Ееее, няма да се оправи тази държава" без да осъзнаваме, че точно ние сме ***, виновни за това.
18
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалното е да се търсят решение, когато има проблем, а проблем с паркирането в София определено има и действията на на общината го задълбочават. Най-лошият вариант е да се глобява, както са направили в случая, но това е селският манталитет на Фандъкова и приближените й. Жалкото е, че вместо да направят достатъчно паркинги там - мястото го позволява, очаквам Фандъкова и бандата й, да дадат разрешение на някоя мутра да строи върху този единствен паркинг там,както направиха на много места в София
17
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е малко като комунистическите доноси.
16
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този блок е девететажен и има 9 входа, както видях с гугъл. Ако са по 4 апартамента на етаж, това са 324 апартамента, ако са по 3 апартамента на етаж, са 243 по-големи апартамента. Така като гледам с гугъл, там има място за "правилно" паркиране на около 60 коли. Останалите 100-150-200 коли какво да ги правим? В другите държави създават паркоместа, а в България глобяват.
15
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре на паркиралите по 10 години затвор! А на аралмиралия столичанин лично от Бойко отличие орден Стара планина.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Оф! Излязъл нашенеца веднъж от село, Виената видял и от 3 дена все за Австрия пише!В Австрия е комунизъм, мойто момче! Австрийците са изградили един съвършен свят. Това е комунизъм в чист вид, както в Скандинавия. НЕ е комунизма на Брежнев и Тато, а истински комунизъм, какъвто ние никога не сме имали и няма да имаме. Там работят от 9h до 16h, с 1 час обедна почивка, събота и неделя- почивни, имаш здравни вноски- лечението безплатно, няма такси, няма макси. Сънувай Австрия!
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е скот - не му дреме, че няма тротоари, че ходи в кал и кучешки ***. Коментарите и оценките по-долу го потвърждават.
12
7
 
15
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Те ако разберат пък КОЙ е подал сигнала .........................................<html>
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално погледнато Общината печели много пари от данъците върху автомобилите, за нови, по-мощни коли са 4-500 лв. Има много т.нар. "зелени площи", които представляват буренясали междублокови пространства, които могат да се насипят или асфалтират, и да се осигурят известен брой места, но е много по-лесно да се налагат глоби вместо да се търсят градивни решения!
10
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брех! Сериен Обиец хванали!Заснели престъплението на века!
9
21
 
19
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Селчо, като няма къде да паркираш, няма да караш кола. Или ще обикаляш, докато намериш място, което не е зелена площ или тротоар. Ама провансалксата ти тиква не е достигнала това ниво на цивилизованост.
8
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормалните държави тези зелени площи и тротоари ги правят на паркинг. Аз направо се удивих как във Виена са използвали всяка една възможност за паркиране. Фандъкова колко паркоместа унищожи в Овча купел, давайки безразборни строителни разрешения? Поне едно паркомясто фандъкова направи ли там?
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне ВЪРХУ а ПОД тези зелени площи трябва да е паркинга, и под блокове и къщурки ... ама това са пари а общината само взема, не дава
6
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паркиращите "на зелено" дали има КЪДЕ да паркират на НЕзелено???НЕНЕНЕНо важното е да се глобява =КРАДЕ защото нямайте съмнение че "Градска Мобилност" се ИЗТОЧВА от мутри (отломки на ВИС).Това е "политиката" на Боко и Картофка.А вие пак си гласувайте "демократично" и по селски.
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъка не е направила един паркинг за 10 години.
4
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо Общината не е направила паркинги върху тези зелени площи?
3
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, хванахте ги това е най-големият проблем, най-олемите престъпници във държавата са спрелите на зелено.