"Усещаш ли лицемерието си": Вегани vs църквата и убийците на животни

"Крайно време е църквата да заклейми убийствата на животни"
5 апр 2018 18:30,
189

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Легално убийство на бебета", "За някои робството никога не е свършвало", "Убийството на невинни няма оправдание", "Страданието не е добра храна", "Усещаш ли лицемерието си" - това са част от призивите на Български вегански съюз, който организира поредна акция, този път пред Светия синод днес от 18:00 часа. Поводът - убийството на животни като цяло, както и покрай големи религиозни празници и безразличието на църквата към тези прояви.
Още по темата

"Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза. 

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните, включващи жертвоприношения на животни, и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя от снимките само позори баба си! Друго нищо не прави.
55
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мъчете доматите като ги връзвате по колците! Нека растат на свобода. Искам щастливи домати!
54
9
 
46
 
! Отговори
това е дискриминация преди 6 години
горките агънца ! ако спрем да ги ядем ще умрат от глад, понеже веганите изяждат тяхната храна ! вегани, вие сте двойни престъпници - от една страна ядете храната на животните, които уж защитавате, от друга страна - марулите плачат от болка ,пак заради вас !
53
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийството на растения кога ще го забрани църквата
52
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестирам срещу тия кръвожадни вегани дерящи живи портокали и мандарини! Варят живи овесените ядки и смилат черния пипер в мелници!
51
9
 
30
 
! Отговори
Дедо поп преди 6 години
Имайте срам от бога чада тревопасни
50
8
 
13
 
! Отговори
qwe преди 6 години
Вегани, мислите се за много специални? Аз не ям нищо, което хвърля сянка!
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, че то църквата забранява курбаните и всякакви жертвоприношения. Тия за какво протестират???
48
0
 
28
 
! Отговори
Урантий преди 6 години
На колкото повече общности се разделяме,толкова по добре за някои.Сини,зелени,червени,вегани,мегани,*** и др.....толкова по лесно се води и дои стадото.На простият човек не му трябва много,достатъчно му е да му се втълпи че е прав.Другото си идва само,така е и с войните от както съществува светът.
47
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендарите да не са вече вегани ?
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сатанато как по една тема не си на правилни позиции? Или ти плащат или всичко пишеш на инат и гледаш сеир.
45
5
 
16
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Напротив, спасяваме ги от тежкия живот в смрадлива кошара, стригането, доенето и произвола на разгонените кочове.
44
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето вегани са плюскали като деца месо а след това им е дошло с промивка на мозъчетата на идея това веганство. Днес тези *** мотници ПРИНУЖДАВАТ НЕВРЪСТНИТЕ СИ ДЕЦА ДА СА ВЕГАНИ И ТЕ СА НЕДОРАЗВИТИ С КОЕТО ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО НА ДЕЧИЦАТА СИ И ИМ ТРЕБЕ ПРОКУРОР! защото човек е ВСЕЯДНО ЖИВОТНО. Трябва да яде от всичко по малко.
43
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вегани са като от ислямска държва, с тях не може да се спори
42
8
 
37
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Протестираме срещу рязането на зелето,срещу късането на доматите,беленето на краставици,яденето на мушмули.
41
5
 
23
 
! Отговори
.... преди 6 години
Усещаш ли лицемерието си?А вие ?? Я къш! Да не дойда до площада и да ми ядете месото всичките смешници там!Не ядяли... особено тия кифли хич не го ядат!
40
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми вегани, не сте прави!!! Защото, ако не се колеха домашни животни, днес нямаше въобще да има такива. Твърдя, че всяко агне би било щастливо да се роди и изживее агнешкото си детство пред това целия свят да е вегански и никога то да не може да се роди. Много агнета се оставят за разплод и така дават поколение а вие може и да не дадете, така че не се знае кой е по-щастлив едно агне или един веган или един човек. Давайте го по-скромно - вие като пасете трева защо мъчите неспирно тревите?
39
6
 
31
 
! Отговори
Проблем! преди 6 години
Има много сериозен проблем в това, да натрапваш на другите свойте разбирания!Никой, особено пък такъв изтръпнал ***, неможе да ми казва как да живея и какво да ям! Това е МОЙ ИЗБОР! Това са същите тези, които се оплакват, че ги дискриминират щото са хомо-сексуални, а това било избор! И вижте ги сега... същите са най-големите съдници!Типичното лицемерие...
38
7
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Кой ги знае колко суджуци набиват тия вегани, но сега реват ли реват. А и комисионните не са малки, за да имат възможност цял ден да протестират и да не работят някой здраво ги финансира.
37
8
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
А кога ще поискат забрана на оралната любов ?