Багери в кварталите на София! На прицел – ремонтът на уличките

"Граф Игнатиев" със "Славейков" и "Гарибалди" - изцяло ремонтирани наесен
Обновена: 11 апр 2018 16:31 | 11 апр 2018 16:00, Камелия Цветанова
22
Багери в кварталите на София! На прицел – ремонтът на уличките
Снимка: Булфото, архив

Сериозен акцент в строителната програма на Столичната община през тази година са ремонтите на улици в кварталите, обеща кметът Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че заложените средства са повече от която и да било друга година, а графикът на ремонти се прави след заявки от районните кметове.

Още по темата

Най-ключовата строителна дейност за тази година е цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" заедно с площадите "Славейков" и "Гарибалди" и градината около църквата "Св. Седмочисленици".

Фандъкова припомни, че там ще останат да се движат само трамваите, иначе улицата ще бъде пешеходна.

Според нея ремонтът е много тежък, тъй като там предстои цялостна подмяна на канализационната система.

Приключват процедурите и по други ключови обекти за годината, като например подмяната и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. "Цар Борис Трети" и по ул. "Каменоделска", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че се подготвя приключването на разширението на участъка от бул. "Тодор Каблешков" и кръстовището на бул. "Цар Борис Трети". Очаква се ремонтите там да се случат през лятото. Подготвя се и процедурата за разширението на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул. "България" до Костенския водопад.

Започва освобождаване на "пръстените" с паркирали автомобили на площад "Александър Невски". Кметът посочи, че до няколко дни трябва да бъде освободен "вътрешният пръстен".

Тя допълни, че след приключване на реконструкцията на площада две от дъгите веднага ще бъдат освободени.

Ще се работи и по следващи участъци, като едновременно ще се търсят и алтернативи за паркиране, отбеляза Фандъкова, цитирана от БТА. 

Тя напомни, че е започнал вторият сезон от залесяването на новата гора на София в землището на Суходол.

Там трябва да бъдат засадени 125 000 дръвчета на територия от 250 000 дка, която да се включи в зеления пръстен около столицата.

Според Фандъкова това е изключително сериозна мярка за подобряване на чистотата на атмосферния въздух.

Тя припомни, че проектът е започнат през миналата есен, когато са били засадени около 12 000 фиданки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее...писна ми ...те Графа и Витошка все са в ремонт последните 20 години...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън Фандъкова от кметството- не струваш и пет пари!!
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието както винаги си е фейк нюз за какви квартали иде реч пак ще лъскат центъра, а другите ще лап.т мухите. Не знам до кога драгите софиянци ще търпят това гербаво недоразумение.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Фандъкова припомни, че там ще останат да се движат само трамваите, иначе улицата ще бъде пешеходна." Че то и сега там се движат само трамваите и пешеходците! Ако не се махнат трамваите няма да е никаква пешеходна зона!
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе вие където пишете глупости и вулгаризми, едно време гледахте София през крив макарон! Кога ви почернеха задницата? Я млък!!!
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай, вай, каква крадла се извъди таз видимо тиха и скромна женица, възпитавана в семейство на Активни борци, член на БКП, активна комсомолска деятелка. И ква стана тя, Сикаджията ни я монтира за кмет и се почна едно усвояване по български, мем си джеиз! Усвояват заедно с Тиквата, усвояват ли усвояват, а Софето мърсно и кално, разбито, пепеливо, с махали от житани, които секат, крадат, рушат, но гласуват срещу някоя кинта за нея. Взаимно се търпят и ползват. Властта носи парички, много пари!
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога си мислехме, а интака беше, че учителите са хира с чест и достойнство. Но какво се оказа, тази учителница по Руски език ни скри шайбата. Такава гепачка удари, два блока построи в Малинова долина, започна още два. На мъжо си построи клиника за 30 милиона. Но твърдо е до Батката, дава колкото й поиска, и си я кътка много. А София е станала като след бомбардировка, ***, пепелива, неизмита, ограбена до шушка. София била най-добрия град за живеене, му-ха-ха!!! Но само за някои герберуги.
12
6
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ремонт по време на ГЕРБеризъм....Догодина пак.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само центъра на София се споменава ! - а в другите квартали явно не живеят хора а само данъкоплатци. Плащаме си за калта,дупките,прахоляка и мръсотията и чакаме нещо да се случи. Чудо някакво ???
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложат по някой багер само да затворят очите на хората боклицииии, то няма пари окрадохте ги несретници не им се връзвай народе всичко е Куче влачи рейс диря няма.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази учительница по русский защо не си ходи в самоковското школо? След като нааасра Дондуков, Витошка, Ларгото, Съборна и всичко до каквото се докопа ГРОББ, сега пак е навита да краде парички с некачествени и безсмислени ремонти. Направиха някаква пешеходна зона пред Съдебната палата, а прехвърлиха колите на площада около черквата "Света Неделя" Безумие. Около "Свети Александър Невски" паркират депуткатите и множество общинари.... Да ги разкара - да идват с метрото.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кръстовището на бул. България и Иван Гешов кога ще го започнат ? Или забравиха за него...Или по-скоро не искат да си признаят, че не могат да го проектират адекватно! Скоро метрото там ще бъде завършено, а кръстовището не е пипнато!
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямото крадене продължава ...
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"сумата за кварталите е повече от всякога досега"аз защо имам някакви спомени че всяка година фандъка обещаваше по неколкодесетки милиони за ВЪТРЕШНОКВАРТАЛНИ УЛИЦИ а резултатът е О-НУЛА,значи тая година ще е същият само "ремонтиТАрите"ще лапнат повече!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, машината на времето, но с обратен ход! Бодри комунистически лозунги пред поредния конгрес на Партията - "Багери в кварталите на София! На прицел ремонтът на уличките"!!! Как само партизански звучи "НА ПРИЦЕЛ"!!! Центъра на София, обаче, там където е властта с нейните любимци. Тези, които не създават продукт, а само го консумират. Не плащат данъци, а само ги преразпределят. А онези извън Центъра - ДА ПАДАТ В ДУПКИТЕ, ДА СИ ТРОШАТ КРАКАТА И КОЛИТЕ...И ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА С ДАНЪЦИ ЗА ВЛАСТТА.
4
1
 
7
 
! Отговори
младен преди 6 години
До АнонименНе пак, отново ;)
3
4
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
а Западен парк кога ше оправите, крадци некадърни?!?
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лагера улиците са като след бомбандировки! Айде да видиме кога и колко ще се ремонтират. И защо това, че си вършат работата в в България трябва да е новина?!
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дето освен центъра не чух други квартали. Пак ли ни лъжат?