Агресивно куче пред блок в "Гео Милев". Живущите искат решение!

Животното ръмжи и лае минувачите, алармира гражданин
13 апр 2018 21:05,
98

Кучета в двора на 71 ОДЗ в "Младост". Снимка: Helpbook.info

Агресивно безстопанствено куче е заплаха за част от живущите в блок в столичния квартал "Гео Милев". За това алармира гражданин в онлайн платформата HelpBook.info на Investor Media Group.

"Безстопанствено куче, маркирано от "Екоравновесие", е агресивно и е заплаха за част от живущите в София, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев №60, вх. Д и Е. Някои от съседите го хранят пред вх. Д и отпред е невъобразима мръсотия. На няколко метра има детска площадка, която е единствена за няколко блока. Кучето е агресивно – ръмжи и лае преминаващите минувачи", пише до Столична община потребителят и настоява да бъдат взети мерки.

По думите му от "Екоравновесие" са ходили два пъти на място, но не са открили животното.

"Живущите в двата входа на блока сме заложници на безстопанственото животно, което заради криворазбраната доброта и "човещина" на някои съседи живее необезпокоявано и тормози малки и големи", заключва гражданинът.

Друг потребител пък се оплаква, че в "Младост" стопани разхождат кучетата си в двора на детска градина.

"Кучкарки около 118 СОУ си разхождат кучетата пуснати свободно и им позволяват да влизат в двора на 71 ОДЗ, за да си свършат физиологичните нужди на пясъчника и свободно да обикалят", сигнализира до Столична община гражданинът.

Той пита кога ще има проверки и глоби за безотговорните стопани.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
10
 
! Отговори
Хел бук преди 6 години
Просто не хвърляйте храна и *** от балкона.
43
5
 
12
 
! Отговори
горканки преди 6 години
Цял блок и едно куче...скоро и срещу някоя муха ще се пуска жалба в общината
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да се жалите на Хел бук се замислете не можете ли да се справите сами. Пуснете обява "подарявам игриво куче, ако си го хванете".
41
4
 
11
 
! Отговори
Ха Ной преди 6 години
От последната болонка останаха само кокали.Дайте кучето на мене и брат Шао и ви обещаваме че няма да ви разочароваме!
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се изселят мръсните, гадни живущи! На това животинче да се предоставят жилищата им и по един от тия гадове- да се дава в жертвоприношение всеки ден!
39
2
 
16
 
! Отговори
месара преди 6 години
ами ше има бездомни кучета почти пред всеки блок или вход, нали им оставяте храна, щото ви било жал че били гладни. сега що пискате? значи не ви пречи бездомните кучета да се облекчават където и да е, но мноого се вузмущавате от стопаните на домашните кучета. поредната истерия на ***!!!
38
8
 
6
 
! Отговори
Заключение преди 6 години
Кръвожадният звяр се готви да нападне снимащия с опашката напред. Поредната статия на днес. Друга новина не са намерили та са написали някаква простотия.
37
3
 
16
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Поради лимитирене броя на знаците в поста ми 53 исках да напиша ,че спестените средства да отидат за лечение на болни деца ,които са безкрайно по-важни от псетата , както и за домовете за възрастни хора и деца лишени от родителски грижи.Само завършен *** или откровен юдо-масон могат да сравняват живота на хора с този на някакво псе
36
4
 
8
 
! Отговори
кйхй преди 6 години
толкова ли не можете да се справите с един *** , а занимавате и нас с това
35
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От държавата и кучкарите помощ не чакайте. Само 100мл чист антифриз напоен в кучешка храна оправят работата.
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял блок се чувстват "заложници" и се жалват в нета, при положение че проблема се разрешава тихо и кротко за няма и 24 часа. Просто срамота ...
33
5
 
23
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Винаги са ме изненадвали някои персони ,които поставят на по-високо ниво живота и благосъстоянието на кучетата в сравнение с тези на хората и над малките деца.Броя на кучетата трябва да се редуцира /намалява/ с различни видове средства ,но най-вече с тяхното евтаназиране , ако не бъдат осиновени.Осиновителите не трябва да могат да осиновяват повече от две кучета и да им се прави редовна проверка за наличността на осиновените животни.При отсъствието им да бъдат жестоко глобявани и затваряни поне за една година в затвора.Не осиновените да бъдат ликвидирани ,а спестените средства да отидат за леч
32
8
 
17
 
! Отговори
В преди 6 години
Еха ааааа. .........Ужасявам се от факта колко неграмотен е българскрия граждан.Срам и позор!!!Неграмотни,че и коментират.Първо:Господа "божии"никой,ама никой няма право да отнема друг живот без значение дали е човек или животно. Наказуемо е!!!Второ:Много бързо ще се реши проблема с уличните животни,ако НАЙ-ГОЛЯМОТО ТЪПО ЖИВОТНО НАРИЧАЩО СЕБЕ СИ ЧОВЕК се научи да кастрира дом.любимци и спре да изхвърля същите на улицата. Нещо което *** нямат навик да правят.Ами тровяте глупаците!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години, хората са извоювали правото си а живто отново и отново. Днес - 100 човека, заклещени от един поияр, който един мъж, може до смърт...Хора, сбъркани сте.
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не изкопаме хората, дето са писали Закона за защита на животните, да бъдат поставени в среда с агресивни кучета и да ги попитаме отново за мнението им за неумъртвяването на на агресивните домашни и неосиновените бездомни кучета?!
29
17
 
11
 
! Отговори
Мим преди 6 години
Хаха точно това казвам...агресията е в хората а не в кучетата
28
15
 
9
 
! Отговори
Мим преди 6 години
Агресия,агресия,агресия.....все кучетата са ви виновни.Дали?Що ми се струва че по агресивно животно от човека няма.Точно пък бездомните кучета са по-мили и по добри от домашните.Знаете че кучетата разбират кога човек не ги харесва и т.н.Имам белгийска овчарка-навън е задължително с намордник .Като кажете ама кучето ти еди къде си сее изсходило ...ами еди кой си човек пък е хвърлил найлоново пликче ....е...кое -по вредно- пликчето или акито на кучето . Хората са лоши
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зад всяка агресия на животното стои поне един безотговорен егоист."АКо знаеш, колко малко ми пука ...
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зад всяка агресия на животното стои поне един безотговорен егоист."Така е, но в случая ако кучето реши да те нападне, надали ще имаш време за преговори с благодетеля му. Затова трябва да се действа навреме, превенция му викат. Ако хранещият не ще да те слуша, нахрани любимеца му с последно ястие.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като баща на дете лесно бих намерил решение на проблема, макар, че избягвам насилието. В подобни случаи везните се накланят в точната посока. В случая дори не живея в квартала, камо ли в София, просто давам решението на задачата за "чакащите" някой друг да им оправи проблема. По принцип убийството на животно е наказуемо... ако има свидетели. В случая свидетелите са жертви на това животно, така че... знаете какво да правите, а останалите да извърнат поглед.