Фандъкова за ареста: Неприятно, дано има обяснение!

Иванчева била в общината, но не за среща с Фандъкова
18 апр 2018 19:08,
34
Фандъкова за ареста: Неприятно, дано има обяснение!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че не е имала планирана среща с Десислава Иванчева вчера, нито е участвала в такава.

"Кметът на район "Младост" е била в Столичната община по работа, което се случвало често, а от екипа на столичния кмет помагали на Иванчева, която не била много наясно с процедурите. Вчера тя е имала среща без предварителна уговорка със заместник-кмета Евгени Крусев по повод ремонти на улици, както и със заместник-кмета Ралица Стоянова, пише bTV.

"Това е сериозен казус, който е извън правомощията на Столичната община, да оставим компетентните органи да си свършат работата", допълни Фандъкова.

Още по темата

"Трябва да кажа, че това, което видяхме, не ми беше приятно да го видя, не само защото е кмет, надявам се да има обяснение и причини за това", коментира още Фандъкова в отговор на въпрос за вчерашното задържане на Иванчева.

Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков категорично отхвърлиха твърдения, че терени, предназначени за зелени площи, могат да бъдат застроени.

"Направиха се неверни внушения, спекулира се със страховете, че могат да бъдат застроени т.нар. междублокови пространства", каза Здравков в отговор на въпрос на пресконференция, на която столичният кмет представи програмата за ремонт и изграждане на пътна инфраструктура в София.

Целта на този закон беше именно защитата на комплексите и успокояването на ситуацията на напрежение в тях. Дали е "Младост", "Обеля" или "Овча купел", междублоковите пространства попадат в терени за широко обществено ползване.

"Много е опасно да се спекулира със страховете на хората, че тези терени могат да бъдат застроени. Тези терени не могат да бъдат застроявани по простата причина, че попадат под специфичната защита на чл. 11, в който те не могат да бъдат преотреждани за нищо друго освен за озеленяване", категоричен беше Здравко Здравков.

"Въпросният параграф 28 не засяга комплексното застрояване, не само за "Младост", а за всички останали комплекси на територията на Столичната община, добави главният архитект. Защитата на зелените системи е категорично разписана с текстовете", заяви Здравков и апелира да спре да се спекулира със страховете на хората, които да бъдат спокойни, че терените, които попадат в междублоковите пространства няма как да бъдат преотредени за нищо друго.

"Твърденията, че това е "вратичка" за застрояване на зелени площи в "Младост"", категорично не са истина, коментира от своя страна кметът Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че сутринта е помолила главния архитект на града да каже ясно и категорично, че съответният законов текст не се отнася за жилищните комплекси. "Ако имаше и грам възможност и съмнение за това, нямаше да позволя той да остане в закона", заяви Фандъкова.

"Не съм гледала камери и нямам намерение, не е моя работа, в момента вървят сериозни разследвания, следствени действия", каза кметът Фандъкова на въпрос, свързан с вчерашния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

"Всички институции и граждани сме длъжни да съдействаме, ако към нас има въпроси, така че ние със сигурност ще го направим", каза Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам против герб да управлява. Ама не с тая арогантност, всичката власт да е тяхна а ако някъде има кмет особено пък избран от хората само него да го следиш 6 месеца със сто души и да искаш да им се радваме че борели били евентуално корупцията. Не това е неефектовно използване на държавния ресурс за да си решава партията на гербавите комунисти въпроса за вечната власт. По партийна целесъобразност са използвани институции и свободни медии тип ПИС
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е какъв е този закон, който никой не го разбира.
24
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Абе верно, що са я спрели внезапно. Ако са я слушали и е казала а сега отиваме при Данчето. И е настаналъ такава внезапна потребност от арест... Ако вземеше да се ръкува с нея и светенето да се мултиплицира...
23
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 5 години
До тук 23 трола. От сто километра им лъщят тролските уши.
22
1
 
4
 
! Отговори
КРАДЛИВАТА КМЕТИЦА преди 5 години
СНАСЯ ДИРЕКТНО НА КРУШОВИЦАТА , В ПАРТИЙНАТА КАСА!С ТИЯ ПАРИ ---ДИРЕКТНО СЕ ФИНАНСИРА ЦЕЛАТА БСП/БКП!КОЙТО СИ МИСЛИ , ЧЕ Е ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС......Е ПЪЛЕН БАЛАМУРНИК!!!Я ДА ВИДИМЕ КОЙ , ПЛАЩА НА РЕЙСОВЕТЕ , ЗА ДА КАРА *** У СОФИЯ НА ПРОТЕСТИТЕ ....??!КОЙ , А...??!!КОЙ ...КОЙ ...КОЙ, БЕ....
21
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Откровените престъпници като Иванчева не бяха ли с имунитет?
20
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Данчето и тя се прави на ударена, ама всички са навързани първо по партийна линия, после по корупционни схеми. Вонящата престъпна група, наречена партия надмина и тия първите убавци след прехода! Време е за народен съд!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо питат крадливата кметица, тя има чадъра на Боце, дреме и. Краде от всички и всичко, но услужливо дава на Бате Бице да си взима колкото иска, което и дава сигурност. Тази от Младист е сготвена от Цецо Ц:::ървула, негов почерк са камерите и Тончо Тодоров, който съвсем "случайно" бил в Спортната палата. Герберастите и видяха сметката на жената. Искала 500 000 евро??? Такива пари взима само БиБитко от Банкя, мижавата кметица може да играе за някоя хилядарка само.
18
0
 
13
 
! Отговори
фандупкова преди 5 години
Фънди пак ни лук яла ни лук мирисала. И така до следващата тлъста поръчка за партийната печатница за пари Трейс, улица ли ще е, булевард ли ще е, важното е да се разпадне 3 месеца след ремонта.
17
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, пътят Община Младост - Столична Голяма Община изобщо не минава през спортната палата. Затова и питам чий го е дирила там Иванчева. Очевидно властите са знаели, че тя ще бъде там, въпреки че гореспоменатия маршрут не предполага дори минаване /още по-малко пък спиране/ оттам.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бардака на цвинокио,след,като се опита да удари Президента,чрез жена му Деси,ама получиха удар през мордите...Сега почетно се изявиха срещу едно друго Деси,което не е от тяхната семка и няма защита от никой!!
15
11
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Обяснението, другарко Фандъкова, е че Иванчева сама е поискала този подкуп и на инвеститора му е приличало. Чий го е дирила лесбийката на Спортната палата?
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще ставаш кмет извън герберастите, вземаш съответните мерки: като паркираш, викаш две поемни лица, които да подпишат протокол, че нямаш пари, оръжие, наркотици и презервативи в колата си. като се върнеш в колата, викаш поемни лица, та да подпишат, че нищо не е привнесено от гореописаното, или нещо друго инкриминиращо. същото правиш, ако отидеш до Столична община и те накарат да оставиш връхната си дреха. идеш ли на театър и си оставиш дрехата на гардероб, пак същата процедура, като е желателно поемните лица да са различни, за да не ги обвинят в кошаревско свидетелство.
13
14
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Какво ми се прави тази лезла на много честна и неподкупна???Бизнесмени идват и искат да инвестират стотици милиони в строежи, създават работни места!!!Сега софийските селяни не искат и други селяни да имат удобства и да си купуват апартаменти в София!!!Какво ми се правите на морални и принципни, когато ви изплющяха няколко пъти, окрадоха и привитизираха икономиката,банки фалирват,хиперинфлации и т.н., след като всичките бяхте съучастници в престъпленията на мутрите и мафията?Агент Лейтън!ЦРУ
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекламното лице на корупцията на цяла София е разочарована, че някой различен от ГЕРБаджия се държи по гербаджийски (и то все още недоказано). На фона на опустошаването и ограбването на държавата Иванчева ми изглежда като Жана Д'арк обаче.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е приятно да хванат корумпиран кмет. В България има само един доказано от съда некорумпиран кмет, и това е Софиянски.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова също е в схемата. Да не се прави на светата вода ненапита.Разрешенията ги издава лично тя, след консултация с шефа й в Банкя.Опасявам се обаче, че в ареста ще самоубият Иванчева,защото ако се разприказва ще пламне държавата.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има една с маска и да се крие . Показва, че тая акция е режисирана и с подлост скроена. Едно престъпление е с две страни. Но ще се изчака и ще се види.
8
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Сам. Повечето остроумни коментари в нета са мои. Аз съм много талантлив.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъчката да не би да се е сетила, че е й липсват няколко пачки с документи, намиращи се в чантата на Иванчева, че почна да се обяснява като на разпит как нищо не знаела и нищо не била видяла?