"Фритьоф Нансен" вечер: Паркирали коли на завои, спирки...

Потребител сигнализира за нарушителите чрез Helpbook.info
23 апр 2018 15:00,
53

Снимка: Helpbook.info

Столичният булевард "Фритьоф Нансен" се превръща в паркинг за неправилно паркирали автомобили след изтичането на "зелената зона". За това алармира гражданин чрез платформата за сигнали Helpbook.info.

"Всеки ден и особено всеки уикенд, когато няма зелена зона (а понякога и като има), улица Фритьоф Нансен става свободна зона да се паркира, който както желае без абсолютно никакви скрупули", пише в сигнала.

Подателят сигнализира, че се паркират автомобили на завои, спирки, ленти, където е забранено да се преминава.

Той допълва, че нарушителите паркират безпроблемно така, дори когато в района има полиция.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В събота и неделя прииждат провинциалисти "на гости при детето-студент" "при кака и батко", "при братчеда" и т.н.Аре уа. Събота и неделя се опразва като за световно, има къде да паркирам. Има къде всички да паркират. И в неделя вечер - клонираните атакуват.
37
5
 
12
 
! Отговори
. преди 6 години
Не виждам защо ревете срещу общината. Никой не е длъжен да осигурява безплатни паркоместа на който и да е. Никой не си купува 3 метрово джакузи, ако банята му е 2 на 2 метра (примерно). Това, че алчните предприемачи строят на всеки сантиметър или някой не иска да си купува гаразжно място в кооперацията е вече друг въпрос. В Япония, в градовете с над 1 милион жители се изисква да докажеш паркомясто, като регистрираш автомобил. В противен случай данъка е над 6 пъти по-висок.
36
4
 
19
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
Картофената принцеса да рапортува КЪДЕ за Бога са ОБЕЩАНИТЕ подземни паркинги..........обещани от преди 10 години.............ИСКАМЕ ДЕЛА.......ИСКАМЕ ДЕЛА.....ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЛА....
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против да си плащам и си плащам, обаче искам да получа нещо в замяна на парите си. Никой не може да ме убеди, че стикерчето, което важи само за 5 улици на кръст струва 100 лева...
34
9
 
14
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 27Ето това е положението и спасение няма и да има.Защото "софиянец" стана синоним на самодоволен некадърник, който смята, че всичко му се полага по право. И лакомията на софиянци да застроят всеки ъгъл за да продадат бетонна кутийка на някой младеж от провинцията, който е отишъл да работи, а те да го псуват.
33
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
*** аз само за малко...
32
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се прави зона по български. Купуваме кофа с боя, слагаме колчета и табели... и започваме да обикаляме и да слагаме скоби. А това, че живущите на съответната улица имат, примерно 300 коли, а местата са 100, е това нас не ни интересува! Важното е, че всички са си платили, пък после къде ще я дяват тази кола...не е наш проблем! Важното е, че прибираме парите.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 28Имам една кола и честно не съм се интересувала точно колко е за втора. Един съсед разправяше, че плаща 400 за втората, не знам дали е вярно.
30
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че колите са със софийска регистрация да не ви заблуждава че са на софиянци.Точно като оная кифла която отнесе пияна и друсана 10 паркирани коли в Пловдив.Там бИе БиеМВие-ту също беше със софийски табели ............П.П. Една оФцъ ме спира пред пилоните на НДК точно след като е паркирала кола сномера С.... и ме пита "еНДиКа-ту дией?"Така че............внимавайте "с тИез сУфиянци"
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво плащаме хилядарки за нови коли? За да ги показваме на центъра! Таралясняците да се махат!
28
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще се реши тотално схемата с паркирането! Който има синя и зелена еко винетка влиза в центъра, плющялките с ретрострошеняците да обикалят околовръстното и да идват с метро! Аре, чао!
27
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сигнала" е подаден от някой "нов сУфиянИц".Това ви го гарантирам.А иначе описаното е валидно за цяла София.В събота и неделя прииждат провинциалисти "на гости при детето-студент" "при кака и батко", "при братчеда" и т.н.Също така от крайните квартали се изсипват тежки провинциалисти дошли "На центъра", "На еНДиКа-ту" "На дискУтИекЪ" и т.н.Ето това е положението и спасение няма.
26
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО Е НИСКА таксата за паркомясто.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЯПОНИЯ ПРАВЯТ 20-30 ЕТАЖНИ АВТОМАТИЗИРАНИ ПАРКИНГИ. СПЕЦИАЛЕН АВТОМАТИЧЕН АСАНСЬОР ИЗКАЧВА КОЛАТА ДО ОПРЕДЕЛЕНА КЛЕТКА И ПОЛУЧАВАШ ФИШ С НОМЕР (ПЛАТЕН ЕСТЕСТВЕНО)после набираш номера и след малко колата ти е при теб.
24
5
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Ти сигурем ли си, че живееш там и плащаш за паркиране?На сайта на градска мобилност пише, че за втори автомобил се плаща двойно, а за всеки следващ се плаща тройно, т.е. при зелена зона за първия плащаш 100 лева, за втория 200 лева, а за всеки следващ 300 лева. Ти пишеш за 400 лева за втори автомобил ...
23
4
 
30
 
! Отговори
Joko преди 6 години
До Къде са паркингите?На София и трябва не кмет от самоковско и гл.ахитект от Червен бряг, а хора с голям опит в управлението на подобни градски структури. Другото е политически назначения и кьорфишеци !
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си ясни причини, поради които българина иска да паркира колата си така, че да я вижда от жилището си или от общественото място (офис или нещо друго), където отива. Причината е в многото кражби и неработещото МВР. До преди не много години колите просто изчезваха, ако се паркират на улицата и собственика им не ги вижда и не чува алармата им. Затова всеки иска да паркира възможно най-близо до там, където отива. Доста време ще трябва да мине, докато спрем да се страхуваме от кражби на коли.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 21Не е безплатно! Ако не си запознат всеки от нас плаща по 100 лева за първа кола и по 400 лева за втора и държим да получим нещо срещу тези пари. Иначе за какво плащаме?! За да могат тези от паркинги и гаражи да си строят нови вили? Или за да ходят на екскурзии?
20
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Докато има "хора", които оплюват българите и българското, няма да се оправим. Тези "хора" обикновено все използват думи като: Ганец, бай ***, таралясници, трошки и като правило винаги винят шофьорите, ноникога не виждат вината на институцитет и до какво води корупцията.
19
15
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Паркинг има, обаче мръкалниците искат да е безплатно и ако може в радиус от няколко метра от тях, да не вземе да свалят някой грам по "тежкия" пътя към дома. Когато има недостиг на паркоместа, трябва да се плаща, за да се ограничат паркиращите автомобили. Паркингите не са решение на проблема, напротив те ще го задълбочат.