Предложение за живот в къща на ужасите! Гарантирано – от общината!

Общинското жилище - без прозорци, врати, мивки и... тоалетна
55

7112 гледания   |  Още видео

Жертва на имотна измама, 170 лева инвалидна пенсия и предложение за живот в къща на ужасите. Това е историята на болната Диана Павлова, която кандидатства за общинско жилище в "Люлин". От общината предлагат на жената апартамент без прозорци, врати, мивки, тоалетна и с изгоряла дограма.

"Бях ужасена! Самото жилище няма врата. Влизаш и само стъкла по земята, изгорели дограми, никакви прозорци, нито шкафове, нито тоалетна, нито мивки, нито под.... голи стени", сподели жената пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Диана Павлова се обръща за помощ към общината, след като през 2010 г. става жертва на имотни измамници. През 2013 г. е картотекирана в "Жилищно настаняване" и чака цели 5 години за да получи жилище.

"През това време съм гледала възрастни и деца с приспиване там. Плащат ми по-малко, защото живея при тях. Сега почина човекът и в момента съм никъде", продължи разказа си Диана.

"На 19 април ми се обадиха по телефона да ми предоставят жилище на следващия ден. На едно хвърчащо листче ми записаха този блок. Тук е абсолютно тъмно, няма осветление. Не можех да се ориентирам", каза жената за зрителите на "България сутрин".

Диана отказва жилището и казва на общинските служители, че в него е невъзможно да се живее. Тя посочва друг адрес, но от общината контрират, че жилището не е свободно, защото в него по документи живеят 5 човека.

Карат жената да подпише документ, че се отказва от предоставеното жилище. При два отказа тя губи правата си и трябва да чака още 10 години за друго жилище.

"Много съм живяла на улицата, повече от 6 месеца", сподели Диана и бе категорична, че там е много по-добре в сравнение с предложения ѝ апартамент.

 


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Повечето държавни институции имитират вършене на работа

Кога ще има уволнени директори и служители за несвършена работа

Случаи като този апартамент, като намерената открадната кола стояла в кат 10 години, като документи за строежи нарочно бавени с години са за разстрел

Но...на никой не се търси отговорност в това подобие на държава
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 22

В онзи случай, слава Богу, до измама не се стигна, защото бащата на набелязаната жертва прояви достатъчно разум да прочете внимателно договора.
Мазното адвокатче се извинило с недоглеждане, уж бил преписал някакъв типов договор, не уточнил какъв. Фирма не регистрираха заедно и много скоро той престана да я търси. Това, според мен, най-сигурно доказва какви са били намеренията му.
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо общината е допуснала жилището да придобие този вид? Когато човек отдава апартамент под наем взима депозит за покриване на щети. Веднъж или няколко пъти в месеца проверява на място състоянието на имота си.
39
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
До До Мен

Прочети началото на статията- първите 2 думи! От там знам
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо въобще има общински жилища???? Това жилище не е било така преди да започнат да го дават на "крайно" нуждаещи се. За това ли плащаме данъци? Какъв е ефекта от тази социална политика. В богата и социална Германия общинарите на един град решиха да съборят сгради "слънце" на закрития американски гарнизон. Мотива. Средната класа няма да ги купува защото са еднотипни. Социално слабите ще ги разрушат. Защо ли са богати германците?
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
защо не разследвате как е станала измамата и какво се случило с измамниците. Държавата ли трябва да покрива хуманността на най-хуманният съд?
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички ние живеем в държава на ужасите. Най-добре да изтрепем политиците, за да не живеем повече в такъв кошмар.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Но пък на сирийските нaвлeци всичко им е осигурено от държавата.
34
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 11 месеца
Аз също живеех в общинско жилище и с годините му направих доста подобрения. Когато ми разрешиха да го купя пратиха чиновник от общината за оценка и..... тоя взе че описа всички подобрения в цената. На въпроса ми, защо го прави, той ми вика...Описвам това, което виждам! Сигурно и сега са се надявали тази жена да им направи ремонта на жилището, ако иска да живее там, а те само да прибират парите от наема.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая ще я гледаме в "бригада нов дом" скоро. От апартамента видяхме само една снимка, а жената стоеше пред вратата?!? Самият вход ли, коридор ли беше??? изглежда, че целят блок е ***. Има си управител, има си такси вход, ремонт и т.н. Къде блеят?
32
0
 
17
 
! Отговори
до 22 преди 11 месеца
Интересна измама, но тука има пръст не само адвокатчето. Ако ти е единствен имот - не могат да те изселят принудително. По закон е така. Но кой го спазва... Нали знаеш - парица е царица.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 28
С 170лв доход пробвай да живееш и да отделиш за врата, тоал.чиния, дограма и ремонт. Животът е колело, моли се да не попаднеш в подобна ситуация на преклонна възраст
30
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Общината е част от държавата.Така че,вече знаете как държавата се гаври с вас в лицето на общината.
29
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как не ви е срам бе, я проверете в Англия как изглежда едно общинско жилище за социално слаби, я вижте и кви помощи им се дават тогава плюйте жената каква била.
28
50
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората апартамент в София й подаряват тая една врата и една тоалетна не може да сложи, че и отказала жилището, ненормална работа хаха
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз знам случай, когато в един новопостроен блок вечерта, докато един от собствениците бил в новия си апартамент с майстори, някакви пияници се сбили на площадката, блъснали се във входната врата на жилището и я счупили, защото тя била от шперплат. Собственикът изчакал до по-късно и заедно с някакъв свой близък отишъл на друг етаж, откачил здрава врата и я заменил с пробитата. Все още никой не живеел в блока.
Така че, няма нищо чудно в това общинско жилище да се окаже без врата.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 24

Може наистина да са откачили вратата. Това навремето се случваше в новите панелни блокове, когато собствениците вече са получили ключовете, но още не са се настанили и жилището е празно, защото дооправят дефектите на некачествената довършителна работа. Преди още да сложат по-солидни врати с по-надеждни ключалки, се случваше нощем някой да отвори шперплатовата врата, да окраде кашончета с плочки, душове, кранове и дори да откачи самата врата.
25
0
 
19
 
! Отговори
Изводът е, че има преди 11 месеца
мазници, печени в мошеническата дейност. Не се знае на какви е попаднала тази женица. Не знам защо държавата не разгърне мащабна инициатива, да събере информация за всички подобни случаи, да притисне виновните за да си платят с лихвите. Да настани макар и в по една стая излъганите наивни несретници.
Също така, не разбирам защо не направят клипове, които да пускат наред с рекламите в най-гледаното телевизионно време. Чрез тези клипове да обясняват за ало-измамите и за имотните измамници.
24
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази жена не казва нищо адекватно.Как така жилището няма врата?Как е влязла тогава? Как така няма под? няма прозорци, а дограмата е изгоряла? Имало само стени... Писна ми от луди, да го социализира този апартамент, какво е очаквала да получи безплатно? Луксозен палат вероятно. От общината да я уредят в психо-клининика, там ще е добре.
23
0
 
34
 
! Отговори
Предложение преди 11 месеца
Значи трябва да тормозим нашите народни представители да внесат закон, задължаващ общините:
1. Да предлагат само годни за обитаване жилища.
2. Ако наемател напусне общинско жилище, което му е дадено в годен за обитаване вид, но той го е съсипал, да възстанови щетите. Ако няма пари, да работи безвъзмездно!

От описанието на въпросното жилещи съдя, че са го обитавали нашенски шведи. На тях сигурно е дадено по-добро, защото броят на децата им е нараснал.