Ама те всички го правят... Родители "за пример" по паркиране

Гражданин чрез HelpBook: Системно паркиране пред детска градина в София!
81

Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира "Пътна полиция"-СДВР за нерегламентирано паркиране пред вход на столична детска градина, където изрично има поставен забранителен знак, чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Адресът е гр. София, ул. "Лагадина" 2, пред входа на 160 ДГ.

Авторът на сигнала отбелязва, че родителите системно паркират там, като често оставят колите си така, че затрудняват движението и в двете посоки, като неглижират проблема. А ако вратата на товарния вход е отворена, шофьорите си позволяват дори често да навлизат в територията на детската градина.

"Нарушението се прави пред децата - бъдещи участници в движението", се посочва в сигнала.

Гражданинът отбелязва, че при забележка от негова страна, единствено един родител се е съгласил, че прави нарушение, но това не се оказва достатъчно, за да премести автомобила си.

"Всички останали смятат, че няма нарушение, защото е: "Само за 10 мин.", "Ама те всички го правят", "Оставил съм колата на аварийни", "Знакът не важи, ако няма зареждащ автомобил", "Директорът на ДГ ми разреши", "Началникът на директорката ми разреши", "Нямаше къде да спра", "Веднъж спрях на друго място и ми удариха колата", разказва още той.

По негови думи, най-подходящото време за проверки на място е между 8:30 и 9:00 ч. - всеки работен ден. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая стара песен,че щом съм си купил кола,трябва да ми се построи паркинг е много изтъркана! Купуваш,ако има по какво да караш и къде да оставиш! Това прави разумния! Утре може да почнете да искате летища,щото сте си купили вертолет!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В цяла БГ с паркирането е хаос и безобразие! Манталитет,липса на отговорност,чувство за безнаказаност поради липса на превенция! В развитите страни има точно толкова коли колкото у нас! И също няма достатъчно паркинги,който е пътувал с кола може да признае! Е къде е проблема!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди да дойдат всички селяни в София,пред всеки блок имаше място за паркиране на живущите.Във всеки квартал имаше училище и децата от квартала учеха там.Сега в един апартамент живеят по трима селяни с по една кола със селска регистрация,а малките селянчета ходят на другият край на София на градина и училище.Плащаш данъците в долно Уйно,но ползваш всички облаги на столицата.
66
2
 
2
 
! Отговори
Ценко преди 8 месеца
Проблема на този, който е подал сигнала е, че на него не му е оставена възможност той да паркира там. След като няма място за него подава сигнала. Браво:)))
65
3
 
6
 
! Отговори
Кон преди 8 месеца
Анонимният по-долу ми е взел думата от устата! Гражданите са поставени в условия, че да не могат да изпълнят елементарни битови задължения, без да нарушат правилата. И виновни за това са чиновниците първо, и второ, подобни недобросъвестни граждани, които скрито се радват, че могат допълнително да навредят на ближните си. Принудително нарушение при паркиране е обичайна ситуация в цялата страна.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Снимката-сигнал и статията показват колко много булгаристанизмът Ви е пропил, защото са много грешно адресирани. Ако авторите имаха правилно мислене, щяха да адресират проблема към детската градина и Общината, защо не са осигурили начин за законно временно спиране на родителите, които си прибират децата. Много е лесно вечно да се плюе по гражданите, поставени в безизходица.
63
1
 
6
 
! Отговори
около_тепетата преди 8 месеца
до 13 (-_-)

Заради такива като теб трябва да има Полиция пред всяко учреждение (детска градина, болница, община и т.н.) и ще се оправи бюджета на държавата. А докато ти пишат акта/фиша те се позволява да обясняваш на полицая кой и с какво ти е длъжен, ОК?
62
0
 
2
 
! Отговори
до автора и гл.редак преди 8 месеца
не ви ли омръзна да пишете статиите си неграмотно???

...пред "като" не се поставя запетая!

...и още един куп неграмотности допускате!
61
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 8 месеца
31 защо ръсиш обиди, погледни се в огледалото, как прецени че свички деца са дебели и с криви крата. Ти изобщо имаш ли деца-дано да е така, не е редно такива индивиди да се размножават!
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя знак законен ли е? Всеки може да си купи една ламарина и да я постави където си иска! Всеки може да снима с телефона си и да пише глупости по разните там сайтове. Днес.бг, като правите реклама на сайта си, поне използвайте валидни сигнали!
59
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Според това, което се вижда с гугъл, входа към детската градина има парапет на тротоара до улицата, което прави паркирането на тротоара пред входа невъзможно. На снимките това е втори вход, който би трябвало да е само за влизане/излизане на коли снабдяващи с нещо детската градина или на ремонтни фирми. Защо родителите влизат от там, не е ясно. Знакът разбира се не е поставен правилно и на практика нищо не забранява. По закон не се паркира пред изходи, през които може да минават коли, но тук не е
58
5
 
5
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
До 59

Въпроса не е дали обичаш или не да ходиш с кола навсякъде.Просто са поставили хората без избор.С какво ще си заведеш детето когато градината е на другия край на града.Когато училището е през два квартала.Държавата поради некомпетентни(калинки)служители създаде хаос и сега реве че не се спазват правилата.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Яна

дори да е законен какво значи този знак , след знака до следващото кръстовище е забранено спирането и паркирането, поне така е по закон.А посоката на знака е вътрешен път.Не е на главния път. Поне от снимките не се вижда нарушение на знака , единственото нарушение е че колата е спряла на кръстовище и блокира кръстовището ,
но за това не можеш да бъдеш санкциониран, но ако паркираш по средата на кръстовището и отидеш да си пиеш кафе , това е друг случай.
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има един вид хора-на тях всичко им пречи, задължително трябва да се снима, да се качи, във форума, фейса и т.н. са много смели, ама иначе снимат от далеч, на място нещата не са такива каквито се представят
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До шматка

Не позна за нито едно нещо, защото както казах- прост си и елементарен и простите и елементарните като теб прехвърлят собствените си несигурностти върху останалите. Така че става ясно на кой какво му е образованието. И изписването на думата погрешно не те направи супер оригинален, съжалявам. :(
54
2
 
3
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
До 46

Абе интелигента като ти чета обидите си ми ясен.Завършил си средно образУвание с 4,15 дал си 30 000лв в някой свободен университет и насреща си взел тоалетна хартия...ти си знаеш .Това не ме интересува.Интересува ме ако трябва да си оставиш детето в градината как точно ще го направиш.Общината не си е свършила работата и по този начин всички сме нарушители.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 53

То само като се прочете това неграмотно излияние, в което пълен член няма, става ясно нивото и на майчето и на децата. На хора с незавършен трети клас не трябва да се позволява да се размножават. :(
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 53

Ах, как си личи кой си е платил за книжката
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой полицай не може да те глоби за това ,просто защото знака не в тяхна юрисдикция, знака е частен , единствено при специални обстоятелства можеш да бъдеш глобен и то за блокиране на изхода на частен имот, а специалното обстоятелство е блокиране на път.При спиране не паркиране няма как да се случи това, при паркиране вече е възможно да ти съставят акт.Иначе може да се разглежда че в територията на частния имот след знака важи правилото, но това си правила на частника, полицията няма власт
50
2
 
9
 
! Отговори
Яна преди 8 месеца
Доколкото разбирам, въпросът не е дали знакът е правилно и законно поставен, а че има знак и той не се спазва. По този начин се възпитават и децата да не ги спазват. Всички се оплакваме, че не се спазват правилата, освен когато ние не ги спазваме