"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.

Около 20 км топлопроводи ще бъдат подменени, увеличението е от 1 юли
Обновена: 21 май 2018 07:23 | 20 май 2018 16:00, Надежда Йосифова
70
"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.
Снимка: Bulfoto, архив

"Топлофикация София" ЕАД пак ще увеличи цената на топлото за идния сезон. "Под 4% е предложението за скок в цената на топлинната енергия от 1 юли", каза на брифинг Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатация" дружеството, предава "Фокус".

"Това е моделът, който сме предложили на КЕВР за утвърждаване на цени от новия регулаторен период - обясни той. - Единственo регулаторът може да каже каква ще бъде цената. Това е предложение за цена за новия регулаторен период, който завършва на 30 юни 2019 година. Мисля, че това е увеличение с около 82 лева с ДДС."

Още по темата

Освен по-високите суми за парно и топла вода, които се предвиждат за абонатите на Столичната топлофикация, се готви и подмяна на 20 км топлопроводи за тази година.

"Въпросът е дали ще можем да реализираме изцяло инвестиционната програма - каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция "Инвестиционна и ремонтна дейност" в "Топлофикация София" ЕАД. - Нашите средства за подмяната са около 9 млн. лева.

За мрежа с такъв голям обем, с такава голяма дължина, е необходимо времето за ремонтите да не бъде кратко. Той посочи, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. "Младост 3", покрай Трета градска болница, ж.к "Света Троица", както и Централната градска част.

Ще се довършват и участъци в кв. "Обеля". Сигурно в някои участъци, независимо от желанието ни и екипите, времето за изпълнението на ремонтите ще бъде по-дълго. Вероятно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. "Младост", ще го уточним допълнително. Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември", посочи Колев.

От "Топлофикация" уточниха, че топлопроводите в София са изградени основно през 70-те и 80-те години на миналия век, така че е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг на съоръженията и рехабилитация на онези участъци от мрежата, при които се наблюдава повишена аварийност.

Освен обследването на топлопреносната мрежа от 20 до 29 август 2018г. ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ "София". В рамките на този период ще бъде извършен преглед на съоръженията в топлоизточника, както и при необходимост ремонт на отделни модули.

Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето между ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", района на Сточна гара, ж.к "Банишора", ж.к "Света Троица" и ж.к "Фондови жилища".

В съответствие с инвестиционните намерения на Столична община през 2018 г. "Топлофикация София" ЕАД предвижда също така реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "6-ти септември", както и в района на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Пилето преди 7 месеца
Хората са деградирали в България сериозно !!! Вместо масово блоковете да се откажат от ТОПЛОФИКАЦИЯ и да фалира най-накрая тази МАФИОТСКА СТРУКТУРА всеки се оправдава с децата си , с родителите си ,че били стари , с домашните любимци ,че им било студено и т.н. ! Докато сте МИШКИ сите ЧОБАНИТЕ МАФИОТИ ще ви стрижат ! Неможе да има толкова прост народ да го гаврят а той да пляска с ръце и да иска още ... ! Нормалните отдавна да са се отказали от тези "УСЛУГИ" за целият блок в който живеят !
61
0
 
1
 
! Отговори
GG преди 8 месеца
Не се наядоха тия бе...

И как звучи само... правим инвестиции, ама имаме 9 милиона, а разликата от джоба на потребителя...

И аз правя инвестиция в Терминал 2, ама имам 50 лева, събирам за по-далечна дестинация от които дава!!!
60
0
 
16
 
! Отговори
ВиготуряСеляци преди 8 месеца
Тръбите в кооперациите НЕ СА на Топлофикация, тяхната собственост е ДО АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ и те абсолютно незаконно се разпореждат с чужда собственост и рекетират хора, с които нямат склучен договор да им доставят НЕПОИСКАНА услуга, срещу което в момента се водят стотици дела в съда. Има европейска директива, в която изрично е казано, че НЕПОИСКАНА УСЛУГА НЕ СЕ ЗАПЛАЩА!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
от днес техем започва отчитането на топломерите за сезон 2017=2018 в интернет
има график но няма залепени бележки по входовете на блоковете сега цари една
лудница кога е пьрва дата кога е втора дата кои е в кьщи кои го няма и т-н-
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2015-та платих 350 лева за целия отоплителен сезон.
Тая година отиват на към 700 пък услугата нещо хич не се е подобрила.
Много интересно.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Живея в центъра и не мога вече да преброя колко пъти се спира топлата вода.
Алоооооо, 2018-та сме, не сме в средновековието. Как така ще плащам повече, за да ползвам по-малко, не се ли наядохте.
56
0
 
6
 
! Отговори
ХоХо преди 8 месеца
До Вонящ се СУДЖУК (50)

Ало, да ти напомня, че вие и вашите деца налазиха София като хлеб_арки ! Така, че
недей да плюеш, защото ще си оплюешпроскубаната брада.
55
0
 
12
 
! Отговори
смехотворно :) преди 8 месеца
Сега остава и ем-тел да повишат цените защото са подменили клетка някъде си. А също и булсатком защото са ми подменили оптиката до блока :)
54
4
 
24
 
! Отговори
Сиреч преди 8 месеца
От март увеличението 24% плюс 4% близо 30% -ако си плащал 120 парно, сега 190 с ДДС. за един месец. Като сложим 30 лв топла вода, 20 лв. студена, ток - 50 лв., данък смет и сграда - 25 лв. на месец.
Общо - 315 лв. на месец за ток, парно, води, смет. От 800 лв. даваме - 35% от средна заплата - чисто.
В Германия и Британия чиста средна заплата - час - 10% ток, вод,смет,парно . в Дания 5%.
Как може при Орешарски тока да падне с 10%, а при ГЕРБ цените се вдигат
Спирам да плащам, няма отде, Д.В.Е.М
53
0
 
4
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 8 месеца
Сметката ми се поизпразни , та трябва малко да ви изтръскам джобовете.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2 ДНИ НЯМАШЕ ТОПЛА ВОДА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ. НЯМА ДА ПЛАЩАМ НИКАКВИ СМЕТКИ
51
2
 
23
 
! Отговори
GASZPROM преди 8 месеца
Аз искам да попитам...като собственик на имот през който ПРЕМИНАВА тРЪБаТа ;) НЕ на Южен Поток разбира се,а на Топлофикация след като НЕ искам да им ползвам услугите защо Те НЕ ми плаЩаТ на мен.Заради това че нарушават чужда сопственост!?
50
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Овцата винаги е яла сламата кротко, търпеливо и покорно ! Породата "българска тъ'поглава овца" е селектирана, отглеждана и развъждана само и единствено на територия България, на друго место тя не вирее ! Заслужавате си и топлофикация, и енергото, и отрочетата на БКП - ГЕРБ, и всичката мизерия която сами си избирате на избори ! Как 29 г. не проумяхте, че ГЕРБ,БСП,ДПС,Атака, Патриоти разни са все клонирани от вещицата БКП ? Такова стадо няма никъде във вселената !
49
2
 
37
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
Губите ни времето и вашето с топлофикация. Тези са за разстрел от упор, там работят мързеливци, измамници, тарикати, апаратчици, креатури и тук там някой случаен. Топлофикация е схема-структура, на която искрено пожелавам скоро да гръмне мъжката.
48
16
 
15
 
! Отговори
Вонящ се СУДЖУК преди 8 месеца
Алууууууууууууу третополовите софиянцииииии плащайте си Всичкооо....взимате европейски заплати,имате симпозиум два-три любовника и любовници,возите се безплатно в нови автобуси и ново метро,правите си през три месеца ***-лесбийски паради и купонясвате до зори.....не знаете как се сеее и отглежда домати,лук,марули,тютюн,не знаете от къде идва млякото за децата ви и за възрастните си родители,плащайте си всичко и не може вечно бедната провинция да ви плаща....
47
1
 
28
 
! Отговори
абсурдистан преди 8 месеца
Началника на топлофикация е Фандъкова , а тя е марионетка на Кой ? А, така !
служителите са никой в схемата ,от тях не зависи поскъпването
и "Гинка" иска поскъпване А ?
ние верно сме много овчо стадо
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяка година в центъра спират водата. Толкова ли не ги смениха тея тръби
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЧЕ ТО МНОГО ЕВТИНО БИЛО СОФИЙСКОТО ПАРНО.
И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОР САМО 1.60 - ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ.
44
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
плащайте балъци! Протестирайте за джендъри и други глупости, гледайте кралски сватби, ама безропотно плащайте!
43
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хем взимат по 2-3 бона заплати, хем пак недоволни.
Аман вече от тия софиянци. Само мрънкат. И метро имат дори.