Фалшива новина: 40 проби, 1000 анализа... водата в София е отлична!

Следим системата от язовира до чешмата, обясниха от "Софийска вода"
Обновена: 21 май 2018 14:14 | 21 май 2018 09:00,
106

От "Софийска вода" категорично опровергаха слуховете, плъзнали из социалните мрежи, че качеството на водата е компрометирано.

Питейната вода, доставена на потребителите в София, е с гарантирано качество и отлични характеристики, настояха от дружеството.

Още по темата

"Питейната вода в столицата категорично отговаря на нормативните изисквания. Резултатите са качени на интернет страницата ни. Поради слуховете, ние извънредно взехме над 40 проби и направихме над 1000 анализа.

Проблем с качеството на водата няма! Ние взимаме проби от язовирите, входа в системата и изхода ѝ. Взимаме и от водопроводната мрежа. Водата е следена от язовира до чешмата", подчерта пред Bulgaria ON AIR Любомир Филипов от "Софийска вода".

По думите му водата се тества ежедневно: "Бяхме сигурни, че всичко е наред. Дори и да има най-бегло съмнение в качеството на водата, хората могат да ни сигнализират".

Вчера казусът с чистотата на водата в столицата хвърли в смут хиляди столичани и разгневи много политици.

Представителят на ГЕРБ Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност.

"Водата е националната сигурност", каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност.

Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус", допълни депутатът.

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

А ето и какво написа депутатът от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Facebook, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
17
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Всичко е точно!Защо обаче концесионерите на Софийска вода ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОТКАЗАВТ ДА ПУБЛИКУВАТ ДНЕВНИТЕ СИ ОТЧЕТИ за химико-биологичния анализ на подаваната вода?!
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжат естествено - нали ГЕРБ държат цялата власт и всички медии.Правят каквито си искат внушения, включително и това, че средната заплата е 1500 лв и че България е Рай, обаче Тиквен.
17
1
 
4
 
! Отговори
Мин вода преди 5 години
Ами аз никой не убеждавам. Надявам се че всеки може да си прецени, дали да пие филтрирана чешмяна, или още по - евтино преварена, а може и директно, или да се налива от знайни и незнайни източници с престояла вода. А това не интересно, просто информация за избор.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно и така да е ,те знаят само пари да прибират и крадат а да подменят някоя тръба от Живково време,всички тръби са толкова стари че тече само ръждива вода то това е отровата.
15
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрочем, фалшивата новина, е тази статия.
14
2
 
15
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
Софийската вода е с цената на Белгийска бира - предстои и ново увеличение, така че бъдете сигурни - чиста е!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мин водаХайде сега да не говорим глупости и да се правим на интересни а? :)))
12
3
 
16
 
! Отговори
Мин вода преди 5 години
За хора, които не са участвали в производството на бутилките за мин. вода, сигурно е най - чистия и перфектен продукт за стомашно - чревния тракт. Може би е така в рамките на 24-48 часа след наливането. Но престоя на рафтовете в магазина с месеци, на слънце, топлина ... не знам какви бактерии се развиват, освен химиите проникващи от пластмасата. Като блатна вода е, на фона на постоянно обменящата се течаща вода, дори и с примеси от чешмата и постоянно контролирана.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7и сега като си нацъкаш 100 плюса с Тор браузъра какво си мислиш, че ще стане по-точно ? :)))
10
1
 
11
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Да *** и политиците и стадото в което ни превърнаха, аз преди години си монтирах ена филтрираща система на кухненския кран за пиене и готвене, не е скъпо и е много ефикасно, смятам че водата от язовира е по полезна от пластмасовите бутилки, дето не знаеш къде и колко време са стояли на слънце
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Ех все излъгани си ходите :))
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше кафеникава на цвят сигурно може да мине за отлична, платени драскачи....
7
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия е платена лъжа.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на мен ми се е случвало да седна почерпен зад компа и да пиша глупости. Но аз не съм народен представител и на простотиите ми се дивят само шепа приятели.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гл.прокурор да не се прави ни чул ни разбрал а незабавно да иска отнемане имунитета на Таско Ерменков и на Съд да го праща за всяване страх и ужас сред населението и за фалшиви новини чакаме това да стане незабавно
4
8
 
18
 
! Отговори
Ачи оратора преди 5 години
Водата от водопреносната мрежа на София е все едно да не си свалял обучките 24 часа, да се прибереш вкъщи да си изпереш чорапите в легенче и да пиеш от него.Няма да умреш разбира се , ама е много гадно усещането.
3
8
 
13
 
! Отговори
Чичко преди 5 години
Чак пък отлична. Хайде не говорете глупости
2
13
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
БСП (БКП) се чуди как да привлече малко внимание върху себе си, че скоро и тя ще изчезне като СДС..с такива псевдо новини обаче няма да стигне далеч. Добре, че е ГЕРБ и Бойко!
1
3
 
16
 
! Отговори
Мин Вода преди 5 години
Сега трябва да се направи анализ колко се е увеличила консумацията на "полезната" "безвредна" минерална вода в тези дни, с която ни облъчват отвсякъде в рекламите като най - безвредна.