Агресия! Колоездач наряза гумите на линейка, спряла на велоалея

Медиците бързали за спешен случай, цял ден дават показания
Обновена: 9 юни 2018 20:07 | 9 юни 2018 20:00, Веселина Йорданова
201
Агресия! Колоездач наряза гумите на линейка, спряла на велоалея
Снимка: архив, БулФото

Велосипедист е нарязал гумите на линейка в София, твърдят свидетели.

Около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързат, защото сигналът е спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза, съобщи bTV.

Линейката спряла на велоалеята, тъй като законът дава това право.

Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила. Граждани са станали свидетели на това.

Целият ден спешният екип е давал показания в полицията и не е могъл да изпълнява служебните си задължения да спасява пациенти. Автомобилът също е извън движение.

Извършителят се издирва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
6
 
! Отговори
pkboev преди 5 години
Аз не карам кола - така и не се научих. Карам само колело, по възможност не излизам на път с 2+ платна.Често като тръгна нанякъде с него (а и понякога без) имам странни интеракции с други колоездачи - от смигвания и кимания до разговори как това е бъдещето и разбира се за "на запад". Важни, възвишени и винаги готови да те образоват - напомнят малко за вегани... Ясно си представям как някой такъв праведен симпатяга е решил да раздаде гражданско правосъдие.
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорът на линейката не е нарушил закона. Агресорът-колоездач го е нарушил. Очевидно колоездачите масово не познават закона.
166
0
 
18
 
! Отговори
бивш студент преди 5 години
Пълна липса на морал от страна на велосипедистта! Дано никога не му се наложи, но Господ гледа и наказва рано или късно! Както шофьорите сме длъжни да се съобразяваме с движението на специализирания автомобил така и всеки друг трябва да го прави! Дано го заловят и го накажат, защото заради злобата на този индивид можеше да си замине едно 19-годишно дете!
165
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Линейката по велоалеята ли е карала, защо просто не е спряла на платното, какъв е смисъла да си качва на велоалеята, както и евентуално на тротоара, ако има наличие на пътно платно. Линейките се движат по специален режим, ако са с включени светлинни и звукови сигнали. Велосипедистът няма право да унищожава чужда или държавна собственост. Много станаха неадекватните в тази държава.
164
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Линейката е можело да се спре на пътя пред входа на нуждаещия се от медицинска помощ, не е нужно да е на велоалеята. Въпреки това поведението на велосипедиста е недупостимо.
163
2
 
15
 
! Отговори
Еди кой си преди 5 години
За въпросния колоездач - линейка да не стигне навреме, когато му потрябва
162
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой ви е дал книжки, ама специалния режим не дава право на водача на автомобила да безчинства по всяко време!Има правила, които трябва да се спазват!Нали всички това искате или не?Искате съд за злосторника защото не спазва правилата, но на шофьора на линейка ще му простим щото...така.Ба си изкривения мироглед?!Чини ми се скоро по тия земи ще има катастрофални катаклизми. Защо ли?Щото всеки се мисли за последна инстанция и не търпи никаква критика.И веднага налита на бой...
161
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
маркираната част предназначена за колоездачи на Бул.Тодор Александров,че се наложи да я заобикалям с риск от връхлитащите отзад на ята коли...!
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се уточнява дали линейката не е могла да спре около периметъра на живущия спешно болен!Ако няма такова място,то тогава закона повелява да се спре на велоалея.Или пешеходна пътека.Ами ако спре някъде на локалното платно с уличка,заемайки голяма част от същата тази уличка,понеже платното е тясно,то тогава какво бихте викали,негодували и дали отрицателния си вот?!?Аз на 8април т.г.съм видял лично с очите си,а и заснех как една тъмно-синя полицейска кола се разположи изцяло на маркираната час
159
5
 
8
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Абе всичките ненормалнили сте, това е линейка и шофьора трябва да пусне сигналите си атрибути, без да вие, това значи, че е в работен режим, толкова ли е трудно да се разбере, не оправдавам колоездачи.
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам колело, но се навъдиха много "колоездачи" тип "донор", дето въобще не са отваряли Закон за движениея по пътищата. И смятат, че са свещенни крави. Един няма със звънец на колелото. Карат успоредно двама и на пътя, и на велоалеята. По тъмното шарят по платното без една светлина. Не карат плътно вдясно, а където им падне.
157
1
 
23
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Колоездач съм . През цялата година се придвижвам предимно с Велосипед и мога да кажа само , че тоя не е никакъв колоездач, а рандом обитак.. Никога не бих направил подобно нещо, а смятам , че и 99 % от хората , които редовно са на колело ...
156
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е ЛИНЕЙКА! Когато е със специален режим има право да спира НАВСЯКЪДЕ!!! В крайна сметка не могат да оставят човек да умре докато правят 5 обиколка на квартала в търсене на място за паркиране! Ама *** го обясни на тоя колоездач! Дано като извика линейка за някой близък да му просветне! Въпреки, че едва ли! Или той тогава пръв ще се нахвърли на докторите, че са се забавили.
155
0
 
21
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Абе разбирам да си *** добре...ама толкова да си *** да незнаеш ,че линейката е спряла там защото някой бере душа или умира и ти с целия си *** акъл да нарежеш гумите? Ами ,ако умираше някой прободен или инфаркт инсулт как ще го транспортират до болницата после? Как и защо никой от тия съвестни граждани не го снима тоя колоездач???? За да нарежеш 4 гуми си трябва и сила ***??? Колко да е *** тоя човек той е безмерно глупав!!!
154
3
 
21
 
! Отговори
66 преди 5 години
По-нахални животни от колездачите няма ,а линейката има право да спира и движи както иска много па европейци сетанахте бе бай ***
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 160:Да се кара в насрещното е доказано лоша практика, останала от преди 50 години. Ако карата в една посока се застигате плавно, ако карате в насрещното - не. Така и велосипедистите не изглеждат като част от движението, което е опасно.
152
20
 
1
 
! Отговори
Deni преди 5 години
Колоездачите да си карат където поискат!!Тепърва ще трябва да се внедряват в уличното движение,гарантирано с маркировки и специални платна!Постъпката на колоездача е гадна и наказуема,а на линейката-неправилна!Трябва да намерят подходящото за целта паркиране.
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
164 "Щото ако някой е нарушил закона, нямаш право да го нарушаваш и ти..."Или не работи така ? Комшията ми, като е надувал силна музика, аз съм му се молил да я намали, но ме е псувал и заплашвал. Това не ми дава правото, да мунпридупча белите дробове. Но ми даде правото, да го осъдя за заплаха. 9 месеца пробация, 1000 лева глоба, 1000лева парично обезщетение и разходи по делото, в размер на около 400 кинта - Това му костваше. Има закони в тая страна, въпреки, че не ти се иска.
150
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя д...л му пожелавам като се претрепе някъде с велосипеда и има нужда от помощ, лекарите да откажат да идат защото "някой" им е нарязал гумите на линейката! ***!!!
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви хора, тук ми говорят, за моралното право на велосипедиста, да дупчи гуми и подобни...Нямаш никакви морално или законови право, да вършиш такива глупости.Може би трябва, да имаме книжки за колела ?