Новости в София: Спираш на трамвайни релси – 150 лева глоба

В наредба на СОС се предвижда и разширяване на Зелена зона
18 юни 2018 08:30,
22
Новости в София: Спираш на трамвайни релси – 150 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Столичната община предвижда глоба от 150 лева за шофьорите, дръзнали да спрат или паркират автомобилите си на трамвайни и жп линии в София. Това е предвидено в промени в наредбата за организация на движението в Столичната община.

В момента е забранено паркирането и престоят на релсите, но глоба не е предвидена.

От "Московска" 33 ще глобяват и с по 200 лв. всички, паркирали на инвалидно място. Сега санкцията варира между 100 и 200 лв. Намалена обаче ще бъде максималната глоба за спиране в паркове и зелените площи на града от 500 на 200 лв.

Още по темата

С промяната на наредбата ще се регламентира и разширяването на новата зелена зона в четири района, която ще струва над 2,3 млн. лв., като в тази сума са включени освен обособяването на новите места за плетено паркиране, оборудването и ремонтът на офисите за закупуване на винетки стикери, нови 160 скоби и др. 900 хил. лв пък ще бъдат вложени за ремонт и изграждане на тротоари в зоните за паркиране, пише "Монитор".

От Центъра за градска мобилност очакват приходите от новата зелена зона да бъдат над 4,2 млн. лв. годишно. Прогнозите сочат, че най-много пари ще дойдат от sms и талони за паркиране – 2,5 млн. лв. Скобите пък ще донесат печалба от 890 хил. лв. Винетните стикери и служебните абонаменти годишно ще докарват над 800 хил. лв.

Ако Столичния общински съвет гласува промените през лятото, с нови 5500 места за платено паркиране ще се сдобият районите “Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“. Най-много паркоместа ще бъдат разкрити в „Лозенец“ - 2000.

През октомври миналата година в квартала зоната беше разширение с 3500 места в участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Сега се предлага да се плаща за спиране на колите и в останалата част на „Лозенец“ - между бул. „Джеймс Баучер“, пл. „Велчова завера“, бул. „Стоян Михайловски“, бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Атанас Дуков“, ул. „Люба Величкова“, ул. „Сребърна“ и ул. „Козяк“. Във „Възраждане“ ще има 1500 места по булевардите "Сливница", "Константин Величков", "Александър Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "Камен Андреев", "Добруджански край", бул. "Ген. М. Д. Скобелев", ул. "Опълченска" и ул. "Димитър Петков". В „Оборище“ платените зони ще бъдат 1100, като ще бъдат разпределени по булевардите "Христо и Евлоги Георгиеви", "Данаил Николаев" и "Ситняково" и улиците "Черковна" и "Султан тепе". В „Красно село“ ще бъдат обособени най-малко платени места за паркиране – 900. Там зоната ще обхване карето от улици между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и улица "Георги Софийски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези нови парко места случайно да не са старите само дет очертани със зелена боя и сложени 10 табели? Как пък един паркинг не направиха с всички тези натрупани средства ами се чудят как да краднат още...Защо господа управниците не спрат да ни губят времето и парите и не потърсят в гуугъл как да си направят бесило, пък и да го изпробват върху себе си най-добре
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си закон за движение по пътищата, как общинарите пишат правила извън закона!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Малко са!!! Минимум 500лв., че ми писна от *** които си мислят, че трябва да ги чакат 120 човека.
15
2
 
0
 
! Отговори
Ocarski преди 5 години
Spirash...ok....na kakva visochina...20...30 metra ...50 metra...?! Naprimer s novia kitaiski helikopter utre kato go kupim i novite popalnenia bg trudova vnosna sila piloti ot moldavia, belarus, ukraina....? Primerno da gasi pojara na trena i da spasiava vatmana?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новости в СофияПоне заглавията ги пишете на български. "Новости" не е българска дума.
13
0
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи не знам за кой път го казвам това, *** явно на ТЕЛЕ требе да се повтаря мноого пъти и да имаш надеждата, че след милион години мое и да стане разумно ***! Та ГЛОБИ! То и до сега имаше ГЛОБИ и КО!? НИЩО! Колко пъти спрели пред трамвая на релсите му КОЛИ и чакат да им светне зелено а за трамвая е разрешено да мине! Не стига това ми съм бил свидетел на това как ПОЛИЦАЙ го вижда това и НИЩО не прави! Еми ако НЯМА КОЙ да НАКАЗВА то и 1000 лв ГЛОБА да направиш ПАК ТАЯ!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То глоба няма, ама и ватмана има право да мине през колата ти, ако си спрял на релсите и не се местиш. Друг е въпроса че ватманите ги е страх да не попаднат на некоя мутра с оръжие докато му мачкат колата и затова не го правят.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се накрадохте. Първо презастроихте малките китни квартали, одирате кожите на собствениците с данъци, сега и платено паркиране.
10
0
 
14
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Никой няма да спазва това правило, защото никой няма да санкционира тези, които го нарушават. Като всичко останало в България - на хартия сме много стриктни, но виж, в практиката, наникъде.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен (8)Тя мутрата и 10 хил да е глобата, пак ще си спре, защото няма кой да я глоби. Я зад нея депутат, я фуражката е на "яслата" и т.н. Тези глоби са за овцете, които са решили да копират "богоизбраните"...
8
6
 
26
 
! Отговори
123 преди 5 години
Това с трамвайните линии го одобрявам, каот ходех на работа с трамвай, все щеше да се намери някой нагляр да спре на релсите. Обикновено с регистрация от друг град. И седят и гледат умно, "ама какво е това, ние на село такова нямаме".
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се учудвам, че в момента няма такива глоби!?! Значи някоя мутра може да спре за едни цигари и 100 души в трамвая трябва да го чакат без последици за него? wtf?
6
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължава скубането на овцете. Трайте си. Малко ви е
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са, тея със скъпите возила които спират на тях дават толкова само за обяд....
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ceлянина не може да чака
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега к'во ше праим, 150 лв. глоба или ще почерпиш?
2
1
 
7
 
! Отговори
lol преди 5 години
До ..hahahaaha
1
0
 
27
 
! Отговори
.. преди 5 години
Преди години един познат работеше като ватман. След един як запой "открадна" трамвая от депото и се прибра с него. Паркирал го пред къщи (живееше на Мария Луиза) и се прибрал да спи. Всичко много хубаво, но в 06:30 му почукали на варатата едни хора с униформи и... 6 месеца в тухларната.Сега че не е ватман не е, но и няма да си помисли да паркира така дори и да е ватман :)