Стотици автобуси из София: Не возят – протестират!

Транспортните фирми са срещу създаването на автомобилна камара
25 юни 2018 07:40,
10
Стотици автобуси из София: Не возят – протестират!
Снимка: архив, Булфото

Автобуси и камиони ще блокират центъра на София. Протестното шествие ще продължи от 10 ч. до 13:30 ч. като в него ще се включат 150 камиона и 200-250 автобуса от 12 браншови организации, коментира пред "Труд" Магдалена Милтенова – координатор на автобусните превозвачи.

Те ще протестират срещу внесения в парламента законопроект за Българска автомобилна камара.

Още по темата

"Със закона на определен кръг от хора ще се дадат огромни правомощия, което е предпоставка за корупция", каза Милтенова.

Проектът предвижда лицензите в сектора да се дават от камарата, като по този начин се изземат функции на държавата. Министърът на транспорта ще има само съвещателен глас.

Един от текстовете предвижда, ако превозвач не работи един месец, лицензът му да бъде отнеман. Но има автобуси, които возят само ученици или туристи на морето и не работят целогодишно.

Днес камионите ще бъдат разположени преди разклона за ж.к. "Дружба", покрай двореца "Врана" и по магистрала Тракия до комплекс "Черната котка".

Автобусите пък се събират на две места - пред храм-паметник "Св. Александър Невски" и по продължението на бул. "Цариградско шосе", от страната на хотел "Плиска" до разклона за "Дружба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Нито автобусите автобуси нито влака влак!Пътувах за Русе по работа и ми казаха че има спални вагони.Но влакът тръгва с 2 часа закъснение,оправданието че няма локомотиви и чакат някой да дойде.А основната схема,уважаеми е измислена още преди 1944. Даже трасето до Силистра ,реализирано къмто1973 е още по онова време направено!Няма начин,много сме постигнали!В автобус съм пътувала с незатварящампи се врата,вало ме е и дъжд.Транспорт?А къде е той в малките гразчита и села където идва 2 или 3 на ден
7
0
 
5
 
! Отговори
Стефан Иванов преди 5 години
Направете справка за ф-*** Сейф Трейнинг и кои са съдружниците.Там е и Сейф Трейнинг Корп. регистрирана на Сейшелите.Цялата танспортна мафия.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
важното е да се правят нови раздели в които да има нови калинки че хората искат да работят на заплата към държавата. Никой не иска да си изкарва хляба сам.Така след 10 години ще имаме на всеки работещ по един личен чиновник.
5
2
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
И какво ако това правителство си подаде оставката, следващите с подпис ли ще обещаят че няма да се краде? Хем ще се краде хем и нищо няма да се случва.
4
2
 
17
 
! Отговори
още едно мнение преди 5 години
Тази събота пътувах с автобус от гара Юг до Самоков. Не предполагах ,че могат да съществуват още такива автобуси в 21 век. Оставям настрана смрад, мазни седалки и стъкла. Но той е определено опасен. Питане - защо още се движат тези автобуси? Какво стана с разбитите ковчези на Юнион? Кой им дал лиценз и защо никой не контролира тези линии и какво се движи по тях? Колко хора още трябва да прептрепят? Предполагам,че точно те са излезнали на протеста .
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Суджука протестира цялата страна
2
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Направо ги карайте за скрап тия пушещи 20-годишни ковчези. 90% от превозвачите използват автобуси, които навсякъде другаде по белите страни биха ги бракували. Също ползват горива от сивия сектор и подхвърлят на шофьорите някакви трохи, като задължително ги осигуряват на МРЗ.
1
2
 
28
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Държавата създава нов инструмент за рушветчийство. Така хем с "чисти ръце" хем гарантирани приходи. Ба си какви ****оти ни управляват. Протести до дупка...