Течове и наводнения: Опасности в подлеза на Окръжна болница

Подлезът е ремонтиран много пъти, но проблемите никога не се решават
6 юли 2018 10:05,
13


Подлезът на Окръжна болница в столицата не веднъж е ремонтиран от Столичната община, но и днес той крие множество опасности. Собственици на магазини алармират, че при всеки дъжд покривът на подлеза пропуска вода и наводненията започват.

Освен това при всеки валеж има опасност от късо съединение, а трите асансьора, които са сложени през 2017 година, не работят през по-голямата част от времето.

Още по темата

По думите на Катя Наумова - собственик на търговски обект в подлеза, по време на проливните дъждове преди няколко дни в столицата, в подлеза е станало голямо наводнение, което е засегнало магазините, помещаващи се там.

"Не знам дали причината е във ВиК или "Топлофикация", но трябва да се вземат мерки. За година и половина близо 10 пъти от тавана тече вода като отворен душ. Имаше скорошен ремонт на "Топлофикация", но и след това имаше наводнения", категорична е Наумова пред Bulgaria ON AIR.

Даниел Евлогиев - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура", уточни, че причината се крие или в хидроизолацията на подлеза, или в преходния колектор на "Топлофикация", който се разполага по цялата дължина на подлеза.

"До края на деня ще се изготви техническа експертиза, след която ще се вземат съответните мерки. Проблемът от наводнението не е заради некачествен ремонт. Има различни подходи за решение на проблема", отбеляза Евлогиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много обекти в подлезите се предлагат храни. Към търговията с тази група стоки има доста специални изисквания, свързни с вода, канал, тоалетни и съблекални за персонал. Дори да се продават само пакетирани вафли и чипсове - води се хранителен обект. Е кажете ми как на и под нивото на уличната каналицация ще се изпълнят тези санитарни изисквания?!?Да се чудиш и маеш, как им е разрешена търговската дейност?!?, също като с масите по тротоарите. Ама за пусти наеми - самата община става нарушител
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлезът абсолютно не е място за магазини. Трябва да ги разкарат оттам, както направиха в подлеза между пазара Иван Вазов и Стрелбище. След голямата буря и градушка през 2014., магически разкараха всички магазини оттам и стана много добре за преминаване.
10
2
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
8
5
 
7
 
! Отговори
смок преди 5 години
Тея магазини не им е там мястото. Пречат на движението.
7
2
 
8
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Собствениците на магазини да сезират компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учительницата па русский да чете!Това е в нейните "приоритети"!А не да подсигурява охраната на *** денонощно.
5
12
 
2
 
! Отговори
Смърт преди 5 години
Щом са се запътили към окръжна болница е все тая. Дали ще умрат на операционната от некадърен лекар или затрупани от пропадане на подлеза е все тая.А за търговците грам не ме интересува-щом искат да изкарват пари от мъртвите да ходят в ада
4
3
 
18
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 5 години
няма страшно, отново ще отпуснем евросредства, фирмата на Пеевски пак ще ги усвои, а аз ще режа лентички. Важното е да има далаверка, качеството не ни е приоритет!!!
3
4
 
10
 
! Отговори
Cucurbita преди 5 години
Важното е, че рестартирахме Беляне! И че ще върнем наборната военна служба, другарки и дрогари!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня титан на мисълта от Банкя , с мазните филии каза, че ще се закисне.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. Има различни подходи за решение на проблема", отбеляза Евлогиев.........ами използвайте поне един от тях,де !