Нови и модерни! В тях ще се пътува по третия лъч на метрото!

Показаха как изглеждат новите влакчета, Фандъкова ги изпробва
11 юли 2018 16:30,
71

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Първото от новите, модерни и високотехнологични влакчета, които ще обслужват третия лъч на метрото, е вече в София. В момента то се намира в депото, което се изгражда на ул. "Житница". Днес то бе показано пред медиите, а столичната кметица Йорданка Фандъкова го изпробва лично.

Очаква се всички 20 влакчета, които ще се движат по новата метролиния да пристигнат в страната до края на фекруари 2019 г, пише "24 часа". Машините са с висока енергийна ефективност и олекотената конструкция. Влакчетата спестяват 25% енергия, защото имат функция за връщане на енергията при спиране или при движение по инерция.

Освен това машините са автоматични и ще могат да се движат сами, без машинист. Това обаче ще се случи едва след като системата бъде напълно осъвършенствана, за да се избегнат дефекти.

Всички 20 влакчета ще пристигнат в новото депо "Земляне", което вече е изградено на 75%. Очаква се работата по него да завърши в срок. Новото депо трябва да е готово до края на годината.

Кметът Йорданка Фандъкова пристигна на място, за да инспектира новите мотриси и строежа на новата метростанция на пресечката на бул. "България" и бул. "И. В. Гешов".

Очаква се първата част от новата линия на метрото да бъде пусната в употреба през 2019 г. Тя е с дължина 8 км. и има 8 метростанции. Останалата част ще бъде готова през 2020 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
19
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Жалките платени *** и на бялото ще кажат черно, една хубава новина и пак се почва с помитята, храча ви в кривите гърла чорбенца жалки!!!
9
1
 
17
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Не, не отиват руските мотриси в пенсия. Третият лъч няма да има връзка с другите два и ще е съвсем отделен. Тези влакове ще са с контактна мрежа, а не с контактна релса. Т.е. влаковете от третия лъч няма да могат да се ползват по другите два и обратно.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7,спрете да се гордеете с евтинията. Евтиното е некачествено, той ти го каза човека, освен това се чудя колко е безопасно, засега здраве и живот няма проблеми, но тия автономни влакчета много много ме съмняват, като знам какви индивиди ще им водят поддръжката, ще правят системата и т.н.
7
11
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Метрото в София е най-евтиното на километър сигурно в целия свят. Стига мрънкахте
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Перник требваше да ходи !!!
5
23
 
12
 
! Отговори
GHT преди 5 години
Имам чувството, че нещо с метрото в София не е наред. Движи се много бавно - едно и също разстояние със софийското метро ми отнема 10-15 минути, а с парижкото 2-3 минути. За чакането по метростанциите няма какво да говоря, всичко над 2 минути е безобразие и направо обезсмисля ползването му. Много често с трамвай ми е по-бързо, което направо си е абсурд, защото трамваят спира на повече спирки, чака по светофари и т.н.
4
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със средствата, които ГЕРБ открадна при строежа на метрото в София, досега цяла София можеше да има метро.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските се изплатиха,така че може и да отидат в пенсия
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автономно движещи се влакчета в метрото в България?!?!?!? Я там повече се не качвам.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край на руските мотриси...