И замириса на... сапун! Затварят столичния център, ще го мият

Подготовката започна с почистване на шахтите
13 юли 2018 10:45, Петя Славова
42

3159 гледания   |  Още видео

От днес затварят поетапно различни карета от центъра на София. Причината е ежегодното миене на улиците. Подготовката започна още вчера с почистване на шахтите, за да могат да поемат цялата вода, която ще бъде използвана.

Още по темата

София ще стане по чиста, обещават от Столичния инспекторат. Днес започва миене на каре в район "Оборище", което включва бул. "Дондуков", бул "Цар Освободител" и ул. "Париж".

Вече са поставени знаците за затваряне на движението в определения участък.

"В това каре собствениците на автомобилите следваше още от сутринта да преместят собствените си автомобили с цел да може качествено да се измие територията. Не всички преместиха колите си, затова на място са паяци, които ще ги откарат на съседна улица. Глоби за тях няма да има", уточни Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

"Гражданите трябва да знаят, че след като автомобилът им е преместен, могат да получат информация къде се намира или в Районно управление на СДВР, или да позвънят на телефон 0700 13 233 - Оперативният център на Центъра за градска мобилност. Така те могат да получат информация къде е преместен автомобилът им", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

За 10-та поредна година се прави такова масово почистване на центъра на столицата. Според Енчева улиците в останалите квартали на София също ще бъдат изчистени по график.

 


42
Още от София
Прелитащи топки тормозят живеещите в Банишора
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Плащад Славе&#11 преди 4 дни
ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ЗА НАСАПУНИСАНИТЕ МУТРИ ОТ КМЕТСТВОТО И МУТРЕСАТА ИМ!!!!!!!!!!!!! ДОРИ СОФИАНСКИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ХЕРУВИМ СРАВНЕНИЕ С ТАЗИ ОКОПАЛА СЕ ЗА ВИНАГИ НАГЛА МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Те да вземат да изкъпят безплатно и столичани, че много миришат.
31
1
 
7
 
! Отговори
християнин преди 4 дни
като прочетох заглавието и си помислих че са запалили Столипиново
30
0
 
3
 
! Отговори
Графици ли? преди 4 дни
Уж трябва да са обявени графиците на сайта на столичен инспекторат, но аз графици не намирам.
За всеки район има само дума "Документи" но не и линк към нещо реално.
Някой успял ли е да намери такива? Някой друг търсил ли ги е изобщо?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Gio е прав

Миене е много силна дума, мокрене е значително по-точна
28
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 4 дни
Не ми сравнявай домашния ремонт с това безобразие.
Ако работиш в центъра и ти е затворена улицата с офиса или магазина, а в същото време не може и да стигнеш до нея, защото ти е затворена и спирката на единственото превозно средство, и ти е прекъснат и телефона, нямаш никакъв избор. Не говорим за удобства, а за елементарен достъп и не съм против ремонта, а против щурма с който се извършва.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сутрин, а и вечер! кофите за бoклук на централните улици и булеварди буквално преливат от боклуци, особено тези около заведения. Някои не си вършат работата, а други си затварят очите за този факт. Мийте улиците със всичкия бoклук върху тях! Мърлячи!
26
1
 
5
 
! Отговори
Gio преди 4 дни
За последните 2-3 месеца, "мият" центъра на София нощно време. Миенето единствено фигурира предполагам на фактурата която се плаща от СО. Реално, се пръска последователно, боклука стои, пясъка е на тротоарите. Дано този път е по различно, но....едва ли.
25
5
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 4 дни
До Анонимен

Ами да, затворени са улиците защото се ремонтират. Ти като си ремонтираш апартамента, да не би всички удобства, да ти остават непокътнати по време на ремонта? То заради такива като тебе нищо не е пипано от 30-40 години.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Софийска баница

В София нищо не мият, но защото самият вие сте от провинцията, няма как да го знаете.
23
2
 
5
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 дни
В София мият улиците, и провинциалистите се побъркват от яд щото са жалки, дребни душици.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Живея в центъра на София, всъщност там съм родена и отрасла... по-отвратително от това, което е в момента никога не е било. По цял ден ремонти, всички улици са затворени, фалираха дребните бизнеси по съответните улици... направо затваряйте целия град.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Поне веднъж в седмицата трябва да се мият градските улици! Много е прашно навсякъде, как така врднъж годишно се мие основно! Всяка седмица да мият по график районите, че не може да се диша вече!
20
0
 
13
 
! Отговори
някоя си преди 4 дни
Хайде стига де...ще измиян ВЕДНЪЖ годишно няколко улици и вече трябва да летим от щастие. Родом съм от Русе. До 1989 година там всяка вечер миеха улиците...поне по-големите. А през лятото, когато температурите надвишаваха 30-32 градуса по няколко пъти на ден минаваха камиони-водоноски и пръскаха улиците със студена вода. Така хем нямаше прах и мръсотия, хем не можеше да стане толкова горещо от напичането на асвалта.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре,че не ги мият всеки ден, че самохвалството ще е всеки ден.
18
4
 
2
 
! Отговори
:-) преди 4 дни
Чисто и просто - що е то?
- Софиянец! :-)
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А какво ще правят с преливащите кофи за бoклук и армията клошари от ГЕРП, които ги наобикалят. Само така "евро столца на Века".
16
1
 
15
 
! Отговори
Ваня преди 4 дни
Срам и позор! Да се хвалят,че веднъж годишно мият улиците и то в центъра.
15
1
 
12
 
! Отговори
Нане Вутов преди 4 дни
Шопска народна мъдрост гласи-къпе се този, който го мързи да се почеше
14
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 4 дни
След Европредседателството е нужно да се почисти оставената мръсотия.