И замириса на... сапун! Затварят столичния център, ще го мият

Подготовката започна с почистване на шахтите
13 юли 2018 10:45, Петя Славова
42

От днес затварят поетапно различни карета от центъра на София. Причината е ежегодното миене на улиците. Подготовката започна още вчера с почистване на шахтите, за да могат да поемат цялата вода, която ще бъде използвана.

Още по темата

София ще стане по чиста, обещават от Столичния инспекторат. Днес започва миене на каре в район "Оборище", което включва бул. "Дондуков", бул "Цар Освободител" и ул. "Париж".

Вече са поставени знаците за затваряне на движението в определения участък.

"В това каре собствениците на автомобилите следваше още от сутринта да преместят собствените си автомобили с цел да може качествено да се измие територията. Не всички преместиха колите си, затова на място са паяци, които ще ги откарат на съседна улица. Глоби за тях няма да има", уточни Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

"Гражданите трябва да знаят, че след като автомобилът им е преместен, могат да получат информация къде се намира или в Районно управление на СДВР, или да позвънят на телефон 0700 13 233 - Оперативният център на Центъра за градска мобилност. Така те могат да получат информация къде е преместен автомобилът им", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

За 10-та поредна година се прави такова масово почистване на центъра на столицата. Според Енчева улиците в останалите квартали на София също ще бъдат изчистени по график.

 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Плащад Славе&#11 преди 2 години
ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ЗА НАСАПУНИСАНИТЕ МУТРИ ОТ КМЕТСТВОТО И МУТРЕСАТА ИМ!!!!!!!!!!!!! ДОРИ СОФИАНСКИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ХЕРУВИМ СРАВНЕНИЕ С ТАЗИ ОКОПАЛА СЕ ЗА ВИНАГИ НАГЛА МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те да вземат да изкъпят безплатно и столичани, че много миришат.
30
1
 
7
 
! Отговори
християнин преди 2 години
като прочетох заглавието и си помислих че са запалили Столипиново
29
0
 
3
 
! Отговори
Графици ли? преди 2 години
Уж трябва да са обявени графиците на сайта на столичен инспекторат, но аз графици не намирам.
За всеки район има само дума "Документи" но не и линк към нещо реално.
Някой успял ли е да намери такива? Някой друг търсил ли ги е изобщо?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Gio е прав

Миене е много силна дума, мокрене е значително по-точна
27
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Не ми сравнявай домашния ремонт с това безобразие.
Ако работиш в центъра и ти е затворена улицата с офиса или магазина, а в същото време не може и да стигнеш до нея, защото ти е затворена и спирката на единственото превозно средство, и ти е прекъснат и телефона, нямаш никакъв избор. Не говорим за удобства, а за елементарен достъп и не съм против ремонта, а против щурма с който се извършва.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутрин, а и вечер! кофите за *** на централните улици и булеварди буквално преливат от ***, особено тези около заведения. Някои не си вършат работата, а други си затварят очите за този факт. Мийте улиците със всичкия *** върху тях! Мърлячи!
25
1
 
5
 
! Отговори
Gio преди 2 години
За последните 2-3 месеца, "мият" центъра на София нощно време. Миенето единствено фигурира предполагам на фактурата която се плаща от СО. Реално, се пръска последователно, *** стои, пясъка е на тротоарите. Дано този път е по различно, но....едва ли.
24
5
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
До Анонимен

Ами да, затворени са улиците защото се ремонтират. Ти като си ремонтираш апартамента, да не би всички удобства, да ти остават непокътнати по време на ремонта? То заради такива като тебе нищо не е пипано от 30-40 години.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Софийска баница

В София нищо не мият, но защото самият вие сте от провинцията, няма как да го знаете.
22
2
 
5
 
! Отговори
Софийска баница преди 2 години
В София мият улиците, и провинциалистите се побъркват от яд щото са жалки, дребни душици.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в центъра на София, всъщност там съм родена и отрасла... по-отвратително от това, което е в момента никога не е било. По цял ден ремонти, всички улици са затворени, фалираха дребните бизнеси по съответните улици... направо затваряйте целия град.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне веднъж в седмицата трябва да се мият градските улици! Много е прашно навсякъде, как така врднъж годишно се мие основно! Всяка седмица да мият по график районите, че не може да се диша вече!
19
0
 
13
 
! Отговори
някоя си преди 2 години
Хайде стига де...ще измиян ВЕДНЪЖ годишно няколко улици и вече трябва да летим от щастие. Родом съм от Русе. До 1989 година там всяка вечер миеха улиците...поне по-големите. А през лятото, когато температурите надвишаваха 30-32 градуса по няколко пъти на ден минаваха камиони-водоноски и пръскаха улиците със студена вода. Така хем нямаше прах и мръсотия, хем не можеше да стане толкова горещо от напичането на асвалта.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че не ги мият всеки ден, че самохвалството ще е всеки ден.
17
5
 
2
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Чисто и просто - що е то?
- Софиянец! :-)
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще правят с преливащите кофи за *** и армията клошари от ГЕРП, които ги наобикалят. Само така "евро столца на Века".
15
1
 
15
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
Срам и позор! Да се хвалят,че веднъж годишно мият улиците и то в центъра.
14
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 години
След Европредседателството е нужно да се почисти оставената мръсотия.
13
0
 
11
 
! Отговори
22 преди 2 години
Защо всички плащаме данък на Столична община, а само някъде ще се мие?