На кого попречиха... дръвчетата? Защо 29 фиданки бяха прекършени?

Общината е иззела записи от камери, издирва вандалите от Околовръстното
Обновена: 17 юли 2018 12:05 | 17 юли 2018 08:50,
236

Снимка: Столичната община

29 от новозасадените дървета покрай Околовръстния път станаха обект на вандализъм, съобщиха от Столичната община.

През май там бяха засадени 240 фиданки, а два месеца по-късно ваднали им посегнаха, но защо?

Експертите от дирекция "Зелена система" намерили преди дни дръвчетата прерязани ниско в основата им.

"В момента се прави разследване по случая. Надяваме се, че камерите на близскостоящите търговски обекти ще помогнат за бързото идентифициране на извършителя на това грозно деяние, така че той да понесе последствията, регламентирани от Закона", пише на страницата "Зелени решения за София" във Facebook.

Полицията и общината търсят извършителите, засега без успех.

Глобите са от 1000 до 5000 лева за физическо лице, за юридическо – до 50 000 лева.

Гледката на десетки изсъхнали дървета учуди столичани и притесни работещите в близост – хората не са чували за такава вандалска проява. Facebook също завря от възмутени столичани.

... Защо едни създават благоустройство и красота, а други изверги разрушават и унищожават... Тези млади фиданки, току-що захванали се, раззеленили се. Колко нежни и красиви бяха... Като млади стройни девойки... И какво, идва изведнаж башибозука и сече ли, сече... Как не им беше жал на тия идиоти...

... Върви, че обичай НАШЕНЕЦА, или го превъзпитавай!? Народът го е обобщил: "Семката му е такава!"

... Затова ще сме си на това дередже!

Предстои премахване на изсъхналите дървета и замяната им с нови. Всяко ще струва по 210 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
7
 
! Отговори
ОНУФРИЙ преди 5 години
всички знаят че тва е дело на малкия рашков внука на цар киро - аре да видим ще му напраявят ли нещо сега или пак ще се размине по етнически причини...
169
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега да се изкопаят с корени и насадят от ново цената ще е най малко 500 вл на фиданка че е доста по трудоемко,, на фирмите на Гербо ще намерят начин много бързо да усвоят парите ...нали сме по програма,,всичко в този клозет нарече Бу-гария е програми и усвояване
168
5
 
4
 
! Отговори
Първосигнално преди 5 години
До АнонименЕхоо - има мантинели срещу "нахлуването". В случая дърветата са засадени при еднопосочно движение. Платната нямат краища! Прочети малко статистика за жертвите след удар в крайпътни дървета в Бг. Ако си шофьор, си скъсай книжката незабавно.
167
0
 
11
 
! Отговори
Горскйя преди 5 години
150 лева .С МОЙ ФИДАНКИ
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До логиИзвън града се поставя мантинела,а в града висок бордюр около градинката ако е между платната.Дърветата покрай пътищата извън града се садят на около 2 метра зад платното.
165
2
 
20
 
! Отговори
ТлъсД ГебераЗ преди 5 години
Въпроса е кой има интерес?
164
5
 
0
 
! Отговори
логи преди 5 години
До Анонименправилно е да е мантинела, за газовете не разбира, ама и ти толкова щом с акация ги ловиш.
163
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНа тези дървета корените им няма ли след време да напукат и надигнат асфалта отстрани?Зависи как са засадени и дали асфалта е качествено положен,а различните дървета имат различна коренова система,прасковите например не пускат дълбоки,големи корени.
162
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
210 лв ня дрйвчу.Нямам думи. Някой мазен гербераст пак се е облажил.Да му приседнат дано.
161
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПървосигналноДа,има такива градинки между платната на много места,първосигналния си ти,нахлуването в насрещното платно може да увеличи жертвите,не да ги намали.По краищата на платната също се садят дървета,заради газовете,праха и мръсотията.
160
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези дървета корените им няма ли след време да напукат и надигнат асфалта отстрани?
159
1
 
10
 
! Отговори
Горския преди 5 години
Крадеца вика:"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"
158
2
 
5
 
! Отговори
гое преди 5 години
и за всеки с калколатор дето вади от 210 реални цени и труд и изпопно лопатна дейност.Хванал си се навъдицата ако си мислиш че си открил топлата вода! Целта на новината днес е да хванеш калколатора!
157
3
 
24
 
! Отговори
лесничея преди 5 години
210 лв. на фиданка, че тия ни вземат за абсолютни балъци. Ясно е кой ги е посякъл, този който ще вземе тази пара. Приказката за крадеца и викащият.
156
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не се ли досетихте бе балъци , не им пречат дръвчетата , пречите им ВИЕ и няма да мирясат докато не изгонят и последни жив човек от тези земи.
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както и да го смятам...Добре бе, какви са тия фиданки по 210 лева? Дори да сметнеш труд и т.н., пак ми се струва много.Като онова приложение за 112 - 800 хиляди лева...Как да има пари в тази държава, като всичко се източва така?
154
1
 
23
 
! Отговори
гое преди 5 години
До гоеи в този ред ...Няма как технически сътрудник (строто секретарка) да получава 4000 лв. месечно докато сругар с 20 години стаж 750 лв. Тук не става дума за умения, реално образование а става дума за една система нарочно обърната с главата надолу за да може мързеливите и измамниците да са на върха на пирамидата! Ако за тези фиданки беше платено по 15 лв. баба ми нямаше да не заспива от свит стомах в събарящата и се къща, защото е работила повече от всички давани някога по телевизора.
153
13
 
10
 
! Отговори
Първосигнално преди 5 години
Имам чувството, че хората съвсем загубиха здрав разум. Абе хора, къде сте виждали засадени дървета в редица по магистралите в някоя нормална страна?! Някой осъзнава ли, че след 5 години това ще са дървета! в които ако се блъсне кола с 80км/ч при една катастрофа, хората вътре ще са на кайма!?Не стига, ами някой *** ги е засадил през 2м., случайно да не пропуснеш да се размажеш в дърво. Такова безумие е типично само за българина, а ревовете за прерязаните счупиха ***. Мантинела трябва там!
152
4
 
3
 
! Отговори
156 преди 5 години
До 156 , хаха бегай бе краставичар, продаваш домати на пазара , фиданки тръгнал да ми казва колко струват, ти недей да говориш глупости , ами вземи изкопай и засей поне едрно дърво през безмисленият ти живот алкохолик , 29 дупки ще изкопаеш тумбак!
151
3
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Никой няма да върви за удоволствие един километър и методично да сече млади дръвчета! Направено е за пари!От силно надценената поръчка(над 10 пъти) вероятно е спечелила някоя герберастка посредническа фирма, а може и да не са платили на изпълнителя на поръчката и той да си е "прибрал" дръвчетата.