Блокове никнат като гъби. "Овча купел" 1 се вдига на протест

Хората недоволстват срещу застрояването
Обновена: 25 авг 2018 13:24 | 25 авг 2018 11:30, Петя Славова
84
Блокове никнат като гъби. "Овча купел" 1 се вдига на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Столичен квартал на протест срещу застрояването. В понеделник жителите на "Овча купел" 1 се събират, за да изкажат недоволството си от презастрояването в района за сметка на зелени площи, детски площадки и паркоместа.

За проблема живущите в квартала сигнализираха в платформата Helpbook.info.

В "Овча купел" 1 жилищни блокове никнат като гъби. Жителите на Овча купел питат как общината защитава интересите им, като дори не са били информирани за очакваните строежи.

Жители на "Овча купел" са готови и за протест в понеделник с надеждата някой да ги чуе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До qwerty. Премахнали са ги ама друг път. Искаш ли да ти изпратя снимки на блокове, които снимки лично аз правих. Да видиш какво се казва комплекси и застрояване.
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До vse ednoСтига с тия митове,че София била пренаселена.Една четвърт от жилищата в София са необитаеми.Новородените са по-малко от умиращите.Просто много станаха автомобилите.ама то във всеки град вече автомобилите са в пъти повече.*** в Пловдив да видиш каква лудница е трафикът.Ама пловдивчани не говорят глупости,че Пловдив бил пренаселен.
58
2
 
1
 
! Отговори
vse edno преди 5 години
До ВТпич: Де да имаше повече като Вас.....Та да си отдъхнем и се разхождаме спокойно по тихите улички в еврейския квартал, ларгото, Витошка.....а дано...ама надали....
57
6
 
7
 
! Отговори
ааа преди 5 години
До ВТпичТооо па, ми кой те кара да одиш у софия бе.. седи си у търново на 1000 лева ама кво ша напраиш с тех ни тъ знам
56
3
 
22
 
! Отговори
ВТпич преди 5 години
Сутрин,кристално синьо небе в дълбоката провинция ...събуждам се и птички чуруликат от прозореца,полутишина и лежерно движение за подготовка за деня...излизам на терасата да кажа добро утро на Стара планина с усмихнатата си гледка към мен...душ,панталон,риза и към работа..на 5 минути от вкъщи от краен квартал до пъпа на града...Търново,без нервни софийски шофьори ту отлЕво ту отдЕсно... четирицифрена добра заплата и достатъчно работа ,за да се чувстваш полезен и удовлетворен !Та София ли?НИКОГА!
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в кв. "МУСАГЕНИЦА"(това е Долната "Младост1" - с бл. 80 -111), синът на Петьо Блъсков иска да строи блокове, въпреки протестите на гражданите от квартала.https://dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/26/3287231_stolichnata_obshtina_napravi_izkljuchenie_za_da/..Столичната община направи изключение, за да разреши на Петьо Блъсков да строи (26.07.2018)На днешното си последно заседание преди ваканцията столичните общински съветници промениха регулацията на имот в "Мусагеница" така, че собственикът..
54
1
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 5 години
Един познат чужденец, любител фотограф ходи до Китай да снима панелки, но не остана много доволен, защото повечето ги били премахнали. Случайно се озовава после в София и беше много щастлив какви хубави сники си е направил.
53
0
 
15
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 5 години
Тоя, който е тръгнал да строи в квартала, и тия, дето ще му купуват апартаментите, трябва да бъдат освидетелствани - от другата страна на Обиколна е гетото и през зимата смрадта е уникална...или може би трябва да бъдат оставени да строят, за да разберат какво безумие са направили.
52
10
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Старите селяни не искат нови селяни ..
51
0
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
Не защитавайте корумпираните.
50
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не става дума за комунизъм или фашизъм, а за хигиенните норми на застрояване на един милионен град - не може да се строи безразборно и хаотично като се отнема въздуха, слънцето, зелените площи и паркингите на живущите - това е повече от безобразие в уж демократични времена
49
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще никнат блокове, я!Кметовете са в течение какво става с кметицата на "Младост".НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТАЗИ ПОКАЗНА АКЦИЯ!?
48
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смръдливата кoчина продължава да се презастроява ,докато заприлича на бордей от западналите нарко Флавели в Бразилските предградия .където на разстояние 3 кв метра съжителстват 330 нарко групировки а хола на най заможните е цели 3 квадрат за да може да спят всички със сгънати и прибрани колена.Да ви пикам у ДСуофийския клyозет Прахоляк престъпност смрад и нещастници всичко обвито в приказна мтрлящина.
47
6
 
27
 
! Отговори
ЦЦ преди 5 години
Ще никнат, я! Иначе ше погледате кметът на Овча купел с пранги и белезници!
46
9
 
22
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Ами жителите на Овча да се изнасят в над 350 обезлюдени села птиччки да им пеят и щурци да им носят а вечер дъх на прясно окосена ливада и овче мляко. Какво чинят в Овча Купел
45
5
 
15
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
"Само така, няма да им се даваме на комунистите." А бе, за какви комунисти говориш? Това племе, което е вече на изчезване? Кой ги забелязва и кой им обръща внимание? Те са вече в последна глуха. Затова баба ти Корни изскача от време на време да покряка по TV, за да не ги забравят съвсем. Като си пишете лозунгите и сами си ръкопляскате на тях, означава, че нямате други средства да убедите хората, че Българска Капиталистическа Партия/БСП са най-добрите. Смешници!!!
44
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Районните кметове не виждат проблем...те са си получили рушветите!
43
11
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В Овча купел не остана празно място къде да...пасат оффцете,за това протестите са...големи.Стадата требе да ги изкарват към Манастирски ливади,или Боянските...ливади,ама е много далеч и...добитъка ще се скапе в тези...горещини.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета там никога не взимал подкупи :)
41
5
 
30
 
! Отговори
Кореняк софиянец преди 5 години
Да се върне жителство,това беше много хубаво .И аз имам къща с двор 600 квадратни метра ,в старата част на овча купел,идват инвеститори молят ме аз им казвам че могат само да се снимат пред оградата